Gå til innhold

Driftslogg


Anbefalte innlegg

Denne tråden kommer til å brukes til generelle forumrelaterte oppdateringer for å holde brukermassen informert.

Vi kan starte med de nyeste endringene:

 • Ny logo - Dere har kanskje lagt merke til at logoen endres med jevne mellomrom. Det skyldes at jeg tester ulike varianter og ønsker å se hvordan de ser ut på forumet på desktop og mobil. Det er ikke usannsynlig at logoen endres igjen, men nyeste versjon er ventet å vare en liten stund i hvert fall.
 • Beskrivende tekst for hvert underforum - Forumstrukturen har kanskje ikke landet helt, men den er nærmere enn den var i går og for å fylle litt av luften under hvert kategorinavn har jeg lagt til beskrivende tekst. 
 • Profiler på sosiale medier - Det foreligger ingen planer om at forumet skal ha aktiv tilstedeværelse i sosiale medier, men for entitetens del, altså Sykkel.org, har jeg registrert @sykkelorg på både Instagram og Twitter og koblet dem opp mot forumet. Kollektivt følger vi én bruker, Norges Cykleforbund. Og det blir kanskje ikke mer aktivitet gjennom disse kontoene, men de finnes i det minste.

For å holde denne tråden ryddig og informativ, foreslår jeg at kommentarer vedrørende disse og fremtidige oppdateringer tas i Innhold og utseende. Lengre innspill kan selvfølgelig også gis i form av egne tråder.

 • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan også informere om at jeg fremdeles er i dialog med ulike aktører angående skjebnen til både nytt og gammelt forum. Enn så lenge er det fortsatt kun jeg som administrerer og finansierer løsningen, heldigvis med én og snart to moderatorer å spille på, men det er sannsynlig at driftsteamet må utvides og midler innhentes for videre drift.

Det viktigste har alltid vært å få på plass en velfungerende løsning på kortest mulig tid og det begynner å bli ganske bra her nå. Det er takket være alle brukere som har registrert seg i løpet av forumets første levedøgn og bidratt med innhold i form av innlegg, bilder og reaksjoner. Det er veldig motiverende og en fin drivkraft for arbeidet som har og vil bli nedlagt.

Mer informasjon om videre drift kommer fortløpende. Det pågår flere prosesser og enn så lenge ser det ut til at Sykkel.org vil fortsette å utvikle seg i takt med bidrag fra den harde medlemskjernen, som nå er i ferd med å mykes opp med over 200 registrerte brukere.

 • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 • Tekstrute for sted lagt til i profilen. Valgfritt å bruke, kan være mer nyttig ved eventuelle meet-ups. Nå er i hvert fall muligheten der.
 • Nytt under forum for brukererfaringer. Kan brukes til uformelle (og formelle om man ønsker det) tester av ulike produkter som kan være til opplysning og nytte for andre brukere.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forumets logo/favicon er en sykkel på en transparent bakgrunn. Denne logoen var opprinnelig sort. Transparent vil i dark mode på ulike nettlesere behandles som mørk grå, noe som gjør at en sort sykkel på transparent bakgrunn blir seende ut som en sort sirkel/firkant. Dette kan løses ved å enten sette logobakgrunn til hvit eller endre fargen på sykkelen. Vi starter med å endre fargen på sykkelen til det jeg kaller mørk TS-grønn. Her er en provisorisk fargepalett for forumlogoen til sammenligning:

image.png.c226deaf70e63af4cc24abcf01f1213e.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke en direkte forumrelatert oppdatering, men etter hyggelig dialog med ledelsen i Fri Flyt har de sagt seg villige til å legge inn lenke til Discord-kanalen og Sykkel.org på landingssiden til gamleforumet når det om et par dager forsvinner.

Det betyr forhåpentligvis at de fleste brukerne som ønsker å fortsette interaksjonen med andre medlemmer blir gjort klar over at det finnes flere alternativer til nettopp dette.

 • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forumet er oppdatert til nyeste release (4.7.12).

Dette vil foregå omtrent én gang per måned og innebærer vanligvis et par minutters nedetid. Rutinemessige oppdateringer vil ikke annonseres regelmessig, selv om de forekommer i bakgrunnen.

 • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 • baroudeur endret tittelen til Driftslogg

Markedskategorien er endret for å ivareta behovet for flere underfora og samtidig unngå at denne kategorien tar opp veldig mye plass på forumforsiden.

Det finnes nå egne underkategorier for kjøp og salg med fire underfora i hver kategori. Det fjerde, "Annet", er lagt til i forbindelse med omstruktureringen.

Hvorvidt det skal opprettes egne kjøps- og salgsfora for blandevei/grusracer/gravel er vurdert. Dette avventes med frem til behovet eventuelt melder seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 • 4 uker senere...

Guider er nå (midlertidig) fjernet grunnet lav aktivitet og den ene guiden som lå der er flyttet til Ymse.

Vi oppfordrer fortsatt til å skrive brukerguider og vil gjenopprette det dedikerte underforumet igjen dersom behovet melder seg (noe vi håper det gjør).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rubrikken Om forumet på forsiden er plassert over rubrikken for sponsorer. Dette er for å frigjøre plass i høyre kolonne til synliggjøring av meningsmålinger. Meningsmålinger er et viktig verktøy for å involvere medlemmer i ulike forumavgjørelser og det er derfor ønskelig at flest mulig avgir stemme, noe som blir enklere når de kan promoteres på forsiden. Endringen er ikke nødvendigvis permanent.

 • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har nå plassert en widget på forsiden som viser en oversikt over antall støttemedlemmer og medlemmer i driftsgruppen.

Innholdet i denne vil bli fortløpende oppdatert. Denne prosessen er manuell og oppdateringsintervallene vil derfor være av varierende lengde.

Medlemmer som ønsker å tre inn i driftsgruppen kan kontakte meg direkte eller gi lyd i denne tråden. Støttemedlemskap finnes her

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
 • Opprett ny...