Jump to content

baroudeur

Administrator
 • Posts

  1,137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

baroudeur last won the day on January 1

baroudeur had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

baroudeur's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Innleggsmaskin Rare
 • En Måned Gjennomført
 • Veldig Populær
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert

Recent Badges

1.2k

Reputation

 1. Jeg bruker Capture Camera Clip fra Peak og den fungerer veldig bra. Jeg har også en Rider Strap som jeg har til gode å teste. Både A7IV og X-T4 med objektiv (om de er små nok) får plass i styrevesken fra Route Werks. Relevant: Smartphone Cameras Will Be Superior to SLRs by 2024, Says Sony CEO
 2. Det kommer helt an på. Kroppen er jo ikke stor, objektivet betyr mye for portabiliteten så det er kanskje ikke så dumt å starte der og heller velge kropp ut i fra hvilke objektiver du ser for deg å bruke.
 3. @torbjornhb Varierer litt fra sensor til sensor, er vel nærmere 1,5 for X-H2S (og Fujifilm generelt).
 4. Jeg løper mye rundt med kombinasjonen til venstre og den er ikke spesielt mye større enn en sammenlignbar kombinasjon fra Fujifilm. Prismessig er det heller ikke veldig stor forskjell.
 5. Jeg tror dette kan variere en del fra modell til modell. En åpenbar fordel med boa er at det er enkelt å justere mens man er på sykkelen og det kan være ganske viktig for enkelte. Noen vil hevde at lisser gjør det enklere å få jevn stramming over fotbladet enn boa, men det tror jeg ikke alltid stemmer. Jeg bruker S-Works Lace 7 på landeveien og Giro Empire VR90 til grus, førstnevnte med elastiske lisser og sistnevnte med faste lisser, men jeg vet ikke om disse er objektivt bedre enn skoene jeg har med boa. Jeg tenker det viktigste er at foten passer skoen. Jeg synes for eksempel ikke at S-Works Ares satt særlig godt, men dette er jo favoritt blant mange.
 6. Der har APS-C (og 4/3) en fordel, men jeg er generelt skeptisk til autofokusen til Fujifilm, kanskje med unntak av X-H2S, som til gjengjeld er ganske dyrt. Det finnes noen ganske allsidige og kompakte zoomobjektiver til Sony FF, som Tamron 28-200mm (575 g). Jeg bruker dette mye. Til gjengjeld får man 18-300mm (!) til X mount fra Tamron som bare er 45g tyngre. Har man dette og en X-H2S kommer man ganske langt (særlig i dagslys), men man betaler jo også for det. Om størrelse går foran alt kan du vurdere å starte med et brukt Fujifilm X-E4 og et superzoomobjektiv, for eksempel et rimelig et som 50-230mm (tror jeg betalte 1500,- brukt) for å se om du liker økosystemet og kan lever med autofokusen.
 7. Wærenskjold inngikk nettopp en sponsoravtale med Van Rysel. Riktignok på sko, men kanskje det er et steg mot norsk distribusjon?
 8. Det er mange som har vurdert Sony A7IV og Fuji X-H2S opp mot hverandre og det er kanskje personlig preferanse som stort sett er utslagsgivende i hvilket som er "best". A7IV er fullformat, mens X-H2S er APS-C. Sistnevnte har imidlertid stablet sensor noe som gjør for eksempel autofokus bedre. Sony og Fuji har lenge vært i to ulike ender av skalaen når det kommer til autofokus og Sony er etter sigende fortsatt bedre, men X-H2S er nok nærmere enn Fuji har noensinne vært. Man kommer også unna med lettere og mindre objektiver på APS-C. Fuji har mange utrolig gode objektiver i alle prissegmenter. Sony har på sin side et av de beste utvalgene av objektiver, blant annet grunnet mange tredjepartsleverandører. Disse vil ofte være litt større og tyngre enn tilsvarende fra Fuji. Til gjengjeld er X-H2S kroppen litt større en A7IV, selv om de er omtrent like tunge. Jeg gikk fra X-T4 til A7IV, primært fordi jeg ville ha bedre autofokus og sekundært fordi jeg ville ha fullformat. Fuji har mange praktiske presets og er kjent for å være gode på jpegs. Det regjerer en oppfatning om at de er gode/best på "color science", men jeg opplever Sony som (minst) tilsvarende. Det er det mange andre som gjør også. @andrerav skyter vel både med Sony og Fuji og har kanskje en formening om hva han ville valgt om han måtte holde seg til ett økosystem? Du sier du vil ha et allsidig kamera og jeg antar det betyr kropp + objektiv? Ønsker du kun ett objektiv som skal dekke "alt" eller skal du bære med deg flere?
 9. Ikke uventet basert på forrige sesong og måtte det beste lag vinne. Jeg tror det er Uno-X, men det er ikke sikkert.
 10. Ingen regnbueforbannelse i dag.
 11. Podkicker Pro. Gjør jobben, men nå har de begynt med reklame på betalingsversjonen så da finnes det kanskje vel så gode (eller bedre) gratisalternativer.
 12. Fysisk bør det gå fint, men risikoen for brudd etter fall øker jo og konsekvensene er større desto eldre man er. Tung styrketrening er viktig i forebyggingen av dette. Å være aktiv i 80-årene er ganske realistisk, særlig om man planlegger for det.
 13. Hvilken hjelm er det Cort bruker i Algarve? Ikke Falconer som resten av laget.
×
×
 • Create New...