Gå til innhold

Domestique

Medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Domestique sine prestasjoner

Nysgjerrig

Nysgjerrig (2/14)

  • En Måned Gjennomført
  • Første Uke Gjennomført
  • Konstruktiv
  • Første Innlegg
  • Trådstarter

Nylige merker

7

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hej, jag och en vän planerar en bikepackingtur med start och mål i Gol andra veckan i Juli och vi kommer med bil så jag funderar nu på hur det ser ut med parkeringsmöjligheter i Gol under ett antal dagar, typ lördag till fredag. Jag har aldrig varit där, men det är kanske lätt? Någon som har tips?
  2. Jag har kört två hela säsonger på Challenge Getaway TLR 40mm, inkluderat två bikepackingturer. En från Kiruna till Haparanda och en runt Skåne och på danska Bornholm och är väldigt nöjd. De rullar väldigt bra på asfalt och är väldigt sköna. Kör dom tubeless och har inte haft några problem alls, de är nu inne på tredje säsongen men till sommarens norska bikepackingtur så ska jag lägga på ett par helt nya Getaway. De var rätt svåra att få på när de var nya, men med några svordomar och en däcktång så gick det bra. När de töjt sig har de varit ganska lätta att hantera (jag var först orolig för att de ska vara jobbiga att byta i fält om man får punktering). Har kört en del olika däck de senaste åren, bland annat Pirelli Cinturato gravel H, Good Year Connector och Panaracer Gravelkink men Getaway har varit de bästa. Inga punkteringar, rullar lätt och är väldigt sköna.
  3. Bra inspill! Ska tänka på det! Håller på planera en "huvudrutt" (se bilden) på ca 35 mil med inspiration från tipsen här. Planerar även att åka Bitihorn på Bygdin, det ser ut som en vacker båttur (i fint väder), samt en alternativ rutt lite längre västerut så får vädret bestämma. Rallarvegen får bli en "add-on" dagsutflykt utan packning om det är fint väder och vi vill cykla mer. Jag vet inte hur exponerade vissa höjder är för sen snösmältning heller, en del på rutten nedan som jag skissar på går upp på 11-1200 möh. Vi planerar 6-13 Juli. Snösmältningen verkar än så länge långsam i hela fjällkedjan, i Svenska fjällen också. Några tankar om däckval? Jag tänkte köra på 700C/40 mm (Challenge Getaway), men har även en uppsättning 650B med 47 mm. 40mm borde väl vara okej på den här sträckningen?
  4. Väldigt bra tips från alla! Tack så mycket! Att planera små äventyr är en stor del av upplevelsen så nu sitter jag och kollar kartor och era förslag. Jag kommer från nordligaste Sverige (men bor i söder) och där är det begränsat med småvägar i fjälltrakterna men i det här området finns det väldigt mycket som är intressant. Har bara vandrat i Jotunheimen och firat jul i Gaustafjell lite söderut, så det ska bli väldigt gøj att upptäcka på cykel!
  5. Tack! Det ser ut som en väldigt intressant rutt, jag ska titta närmare på den! Rallarvegen får bli en eventuell "bonus" om vi är sugna på att cykla mer och om förhållandena är okej.
  6. Hej, svensk här! Jag och en vän planerar att sykkla i Norge 5-6 dagar i juli (med gravelcyklar och bikepacking-utstyr, tält m.m). Vi kollar på området söder Jotunheimen och kända rutter som Mjølkeveien, Vinstra-Gol och Rallarvegen. Vi skulle dock helst vilja sykkla en rundtur och funderar på något med utgångspunkt i exempelvis Gol (vi kör bil dit) där man får in delar av Mjølkevegen. Jag har t ex kollat på väg 52 Gol - Hemsedal - Borlaug - e16 och vidare mot Fondsbu och färja till Bygdin, men det är kanske inte så kul att cykla på väg 52 och E16, jag vet inte hur mycket trafik där är. Eller ska vi kolla mer på en runda mer österut, mot Lillehammer? Några tips eller tankar? 🙂 En annan fråga.. sykkel och tåg. En annan tanke är att göra en utflykt till Rallarvegen och ta tåg Gol - Haugastøl, sykkla Rallarvegen till Flåms och ta tåg tillbaka till Gol. Behöver man boka tåg långt i förväg, eller fungerar det som "pendeltåg", att man kan köpa en biljett samma dag. Det är svårt att planera såna resetider långt i förväg. Tacksam för tankar och tips!
×
×
  • Opprett ny...