Jump to content

Ivar Nilsen

Støttespiller
 • Posts

  218
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ivar Nilsen's Achievements

Talent

Talent (8/14)

 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert
 • Bidragsyter

Recent Badges

228

Reputation

 1. For min egen del, når jeg blir beskrevet som en "syklist" (..) som radbrekker det norske friluftslivet så forsvinner mye av min vilje til å være konstruktiv. Når jeg blir latterliggjort på den måten fordi èn av mine tre sykler har en hjelpemotor så forsvinner mye av min vilje til å se en sak fra flere sider. Og jeg vet godt at det (forhåpentligvis?) er et mindretall av brukerne her inne som har den typen holdninger til andre men det holder at noen få pisser i drikkevannet før man avstår fra å drikke fra det. Ja, jeg er ny her og har bare holdt på i 2-3 år. Jeg starta med e-mtb men kjøpte ganske fort en vanlig sykkel også fordi jeg syns det er stas på andre måter. Som jeg var inne på tidligere syns jeg det er trist at det er folk som ser på meg som en slags annenrangs stisyklist på grunn av det. Blir det et forbud så blir det et forbud og det kommer jeg selvfølgelig til å respektere men flere av mine illusjoner om hva slags community dette er har fått seg en alvorlig og varig knekk. Om det er å rope ulv så får det bare være, jeg vet innerst inne at det sikkert er feil men det er vanskelig å ikke sitte igjen med en vond smak i munnen etter å ha lest en del av innleggene i denne tråden.
 2. Jeg har lenge hatt en mistanke om at dette egentlig handler om at noen vil regulere hvordan andre mennesker foretrekker å oppleve naturen. Vi skal helst ligge i sone 3-4 og vi skal i hvert fall ikke kunne ta en dusj når vi er tilbake på hytta. Alt annet er ikke "ekte" naturopplevelse. At det settes opp som en slags motsetning mellom bruk av rullestol på turvei og bruk av motorassistanse på sti er også interressant. For meg er det to helt ortogonale problemstillinger. Jeg tror jeg er ferdig med denne tråden, men det var fint å få lese andres synspunkter også. Det er mange forskjellige hensyn å ta her, og mange forskjellige meninger rundt det. Nå er det opp til noen politikere eller byråkrater å avgjøre hva resultatet blir.
 3. Vet godt hvem Stian er ja, har ikke møtt han men har mange felles kjente. Hvor mange av stiene i området som er brede nok til å ta en rullestol vet jeg ikke men om han mener de finnes så gjør de nok det. Tenker absolutt at dispensasjon burde gis i sånne tilfeller. Vet fra en instagram story i fjor at han neste ble påkjørt av en bil og endte i grøfta og han hadde kanskje ikke vært på den grusveien om han hadde andre muligheter.
 4. Det er mulig det er jeg som ikke henger med i svingene men jeg forstår ikke hva man i så fall oppnår med å forby noe som er lovlig i dag (motorisert ferdsel i natur om det legges ned en viss fysisk egeninnsats for å skape fremdrift) bare for å gjøre et unntak for det igjen dersom det skulle bli en diskusjon rundt EL-ferdsel i fremtiden. Alt de potensielt oppnår med å snu dagens løsning på hodet og la den enkelte kommune innføre unntak er at vi får et fullstendig kaos rundt hva som er tillat hvor i stedet for dagens løsning der det samme unntaket gjelder hele landet.
 5. Meg bekjent er det ingen av de som kan brukes lovlig i utmark etter dagens regelverk?
 6. Tror det blir veldig vanskelig å ha et regelverk som fanger opp alt. Her er et elektrisk slepetau som kan brukes av... eh... jeg vet ikke helt hvem som er målgruppen her for å være ærlig. https://zoaeng.com/ Det er litt derfor jeg er tilhenger av dagens løsning som er et generelt forbud men med et ganske klart definert unntak. Hvis man fjerner det unntaket på landsbasis, som vel er det som i praksis foreslås, og så lar alle kommuner bestemme selv så kan man jo fort ende med at Østfold (heeeelt tilfeldig valgt eksempel) plutselig åpner for Surron-type sykler også. Vi ser jo i nyhetsbildet at sterkt lokalt selvstyre ikke fungerer veldig bra når det gjelder å ta vare på natur.
 7. Og det er der de mister meg. Med tråkkeassistanse er det bare så lenge man klarer å holde hjulspinn i gang. Med en håndgass snakker vi om et helt annet potensiale for å ødelegge underlaget. Jeg syns rett og slett ikke de to tingene hører hjemme i samme kategori av transportmiddel og jeg er ikke med på at det er et logisk neste steg. Her må vi nok bare være enige om å være uenige.
 8. Her er jeg rett og slett uenig. Det er ikke svart/hvitt og at man enten er mot all tilrettelegging eller for. Jeg er fremdeles tilhenger av motorassistanse (ikke motordrift) uten at det betyr at jeg på en eller annen måte har sviktet Stephen Hawking fordi da får han aldri syklet seg en tur opp E6. Man kan fint gjøre noe tilgjengelig til en større andel brukere og likevel si at det nok aldri blir tilgjengelig for ALLE. Det er ingen selvimotsigelse i det. Nettopp 🙂
 9. Jeg er på Utflukt nå og siden det ikke er frokost helt enda tok jeg en kjapp oppsummering av programmet e-MTB tur: 2 Girls only tur: 5 Totalt antall turer: 26 Jeg syns dette "føre var" prinsippet virker mer ekskluderende akkurat nå. På alle turer jeg har vært på der det er blandet oppmøte setter man el-syklene bakerst.
 10. Skal sies at sykkeloutlet nok ikke er alene om å være helt elendige på å følge opp ting. Jeg har forsøkt i 3-4 uker nå å kjøpe en spesifikk sykkel og har vært i kontakt med 4 forskjellige forhandlere av det merket. 2 av dem har ikke engang svart på første henvendelse, en svarte på en mail og så ble det stille og i den 4. har jeg møtt opp i sjappa to ganger og begge gangene fått beskjed om at de skal undersøke om de kan få bestilt den inn. Jeg har alltid vært en forkjemper for å handle i lokale spesialistbutikker men jeg kjenner at veien til å bare permanent handle absolutt alt på nett blir kortere og kortere. Nå er det straks norgesferie og alt tyder på at den kommer til å gå for seg uten ny sykkel.
 11. Er det noe jeg har fått ut av denne tråden er det oppdagelsen av at selv her inne finnes det dype uenigheter om hva en elsykkel er og ikke minst hva den kan. Hvis man ikke klarer å bli enige om hva en elsykkel er/kan i et forum fullt av syklister så er det null håp om at det eksisterer en felles forståelse av det i resten av samfunnet.
 12. Her er noen tariffer for forskjellige sommerjobber i fjor https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17982452/sommerjobben:-dette-har-du-krav-pa-i-lonn?publisherId=17847664&lang=no Dette gjelder jo 16 år og opp men det virker nær nok. Jeg ser at "Gartner og hagehjelp" ligger på 160. Gitt inflasjon og at du ønsker det skal oppleves som godt betalt ville jeg foreslått fra 200-250 ish?
 13. Bare å vite at den el-"sparkesykkelen" finnes gjorde dagen min litt tristere 😅 Men ja, det kan godt hende det første som skjer dersom dette går gjennom er at det innføres et unntak. Jeg føler meg i hvert fall ganske sikker på at turistkommunene rundt om vil være ganske raske på ballen. Særlig i Hallingdal som markedsfører seg som voksende destinasjon for terrengsykkel. Kjøper ikke argumentet til YourGuide24 her om at de to tingene i praksis er det samme men jeg skjønner jo at dersom de stadig drukner i sånne søknader om om el-sko, el-skøyter, el-klatretau og lignende kan det være mer praktisk å bare si nei til hele greia. Edit: Veldig praktisk av han å uttale seg på vegne av "YourGuide24" og ikke "ELECTRIC SNOW SCOOTER AS" som er eierselskapet og som også er heleid av samme person. Mens jeg rota litt rundt og prøvde å finne ut hva det selskapet driver med fant jeg forresten også https://www.snowrex.cc/ (Det var mest som en kuriositet, det ser ikke ut som det er samme selskap som står bak)
 14. Jeg var også litt overrasket over at jeg tydeligvis er den eneste i landet som ikke bruker Turbo-modus. Jeg kunne sett poenget med det på grus, kanskje, men jeg vil heller ha konsistens i hvor mye respons jeg får på tråkket mitt og bruker samme trail-modus til absolutt alt. Ikke har jeg chippa motoren heller. På lørdagen var jeg faktisk jæveli glad for at jeg tok den vanlige sykkelen, for med insane mega blow away mode hadde jeg ikke kommet meg av flekken så glatt som det var der vi sykla. Uansett, for å prøve å dra det litt tilbake til utgangspunktet igjen så kom NOTS med en uttalelse i dag https://www.nots.no/nots-sier-nei-til-a-forby-elsykkel-pa-sti/ Kan ikke huske at jeg så noe poste den lenka tidligere men beklager om den allerede ligger på en av de forrige 5 sidene.
×
×
 • Create New...