Jump to content

androa

Medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

androa's Achievements

Nysgjerrig

Nysgjerrig (2/14)

 • Dedikert
 • Konstruktiv
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført
 • Første Innlegg

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jeg har noen gøye stier i nærheten, men de ligger godt gjemt bak en uendelig kjedelig og lang klatring på asfalt. Har et eldre sykkelstativ med det som i teorien skal være plass til tre sykler, men med slakke rammer, feite hjul, og brede gafler så er det utfordrende å få plass til to. Armene som skal klemme fast ramma pleier også aldri å komme seg forbi rammen til den innerste sykkelen. Syntes takstativ framstår som enklere, siden jeg får brukt hele bredden til bilen, og at klemma kommer nedenfra og opp. Men å gjøre det ekstra vanskelig så er bilen min høy, takrailsa er på skulderhøyde. Noen tips til gode løsninger til å feste sykler til utsiden av en bil? Thule UpRide ser jo rå flott ut med at den klemmer rundt dekket, og ikke ramma. Men hvor lett er det å lempe sykkelen opp på taket, og holde den stabilt mens jeg får festa den?
 2. Nå endte det med Ripmoen til @Lars-Erik. For en maskin 😁 Jeg forventet noe forskjell fra min 20 år gamle sykkel, men det var vesentlig større forskjell enn jeg trodde. Mest overrasket hvor utrolig stor forskjell det er på klatring, den er jo som limt til bakken når det går oppover. Og som @Lars-Erik sier over, dempingen er virkelig set-and-forget.
 3. Den mest vesentlige forskjellen på utstyrspakka til V2 og V2S ser ut til å være demperen. Marzocchi Bomber Air vs DVO Topaz 3 Air. Bomber Air har ikke hurtigbryter for klatring, men argumentasjonen for er at demperen + DW-link er såpass vakker kombinasjon at man ikke trenger det. Men trenger man det? 😄 Jeg har det på sykkelen nå, og det er jo natt og dag i forskjell, men så er det jo en 20+ år gammel Mojo, så litt har vel skjedd siden den gang.
 4. Jeg så litt på disse, men de Ripmoene er så vidt jeg skjønner en eldre versjon av ramma? Men jeg klarer ikke helt å finne nøyaktig hva som er endret. Prisen er jo veldig hyggelig. De er vel kanskje modellen som testes i artikkelen jeg linka til øverst.
 5. Litt flytende budsjett, avhengig av nytt vs brukt. Med mindre det er helt vanvittige greier så tenker jeg brukt under 30k og nytt rundt 40k. Det ligger en fin Ripley i XL på Finn nå, men det frister jo med den ekstra vandringen Ripmo har.
 6. Gøy å lese https://nsmb.com/articles/ibis-ripmo-af-long-long-term-review/ og se at nesten alle ønskene er tatt inn i nyeste modell.
 7. Jeg er på jakt etter ny sykkel til sti i Bærum og Nordmarka. Det er jo over snittet kupért så det blir mye opp og ned. I utgangspunktet har jeg sett etter karbon med 29" på Finn, men det dukker opp lite som passer meg på 188cm/86cm inseam. Sett mye på nyeste Spectral med 29" og Ibis Ripmo. Spectral ser ut som passer i L, og Ripmo i XL. Ny så kommer Spectral i karbon med SLX omtrent likt i pris som Ripmo i aluminium. Geometrien ser også ganske lik ut mellom de to. Utover at karbon ser veldig mye freshere ut, så klarer jeg ikke å lage noen veldig gode argumenter den ene eller den andre veien. DW-link er vel kanskje et poeng i favør til Ripmo. Noe innsikt som kan legges på vekta den ene eller andre veien? Eventuelt noe tilsvarende som er verdt å sjekke?
 8. Ja, tømte den helt ned nå og begynte på nytt. Den gir konsekvent ca 33-35mm sag i underkant av 60 PSI. Jeg klarer heller ikke å komprimere den helt ned. På en så hard nosey som jeg klarer uten å gå over så er det fortsatt gode 40mm igjen av slaglengden, men det skal kanskje hardere slag til for å ta ut siste rest?
 9. Jeg prøver å justere riktig SAG på en Fox Float RLC 140mm gaffel. Gravd dypt i arkivene til Fox og anbefalingen er 21-35mm sag. Ett uttrekk fra vekttabellen for anbefalt trykk: 125 - 135 lbs = 50 PSI 155 - 170 lbs = 85 PSI 215 - 230 lbs = 105 PSI Jeg er rett under 100kg så jeg burde ligge ett sted rundt 100 PSI. Men tester jeg sag med 100 PSI får jeg rundt 15mm SAG. Jeg må helt ned på 56-60 PSI for å komme i underkant av 35mm sag. Er det normalt? Er det noe galt med gaffelen? Den har nylig fått byttet pakninger og olje.
×
×
 • Create New...