Jump to content

Rutevalg/-alternativer Oppdal - Hamar


Recommended Posts

Jeg sitter og ser på alternativer til ruter fra Oppdal til Hamar. Det blir en tur med landeveissykkel og asfalt er å foretrekke. Jeg tåler og liker fine grusveier, men for å begrense omfanget av turen kan jeg fortelle at å legge inn et strekke som Oppdal-Orkelsjøen-Einunndalen-Folldal blir for mye grus på denne turen, selv om det hadde vært helt optimalt for opplevelsens skyld.
Det blir en dagstur sent på våren eller i løpet av sommeren 2024.

Først tenkte jeg å følge 2024-ruten til Styrkeprøven, men den følger E6 fra Ringebu mer enn jeg er komfortabel med. Har prøvd å legge opp en rute som følger Styrkeprøven-ruten til Ringebu og deretter følger Gudbrandsdalslågen uten å være innom E6 ned til Hamar.

Det betyr at ruten følger Vestsidevegen/Hunderfossvegen/Jørstadmovegen/Yngromsvegen/.../Birivegen fra Ringebu til Mjøsbrua og går på anbefalt Strava-rute derfra inn til Hamar.

Et annet alternativ er å ikke knekke ned til Ringebu, men ta turen via Atndalen til Østerdalen og følge Østsiden av Glomma til Elverum og derfra til Hamar.

Finnes det noen alternative ruter eller valg langs disse rutene som vil gjøre dem mye bedre enn de er i dag? 300 km +/- 50 km er helt innafor, men antall høydemeter bør ikke overstige 3500 moh.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...