Jump to content

"Klunkelyd" fra Öhlins RFX 38


Recommended Posts

Hvor i vandringen skjer dette? Stanger gaffelen i toppen og lager klunkelyd da, så er det et tegn på at negativkammeret er fullt med olje og ikke luft. Da må luftfjæren plukkes frahverandre og gjøres ren. Evt så har det kommet luft i ytterbeina slik at disse gjør at gaffelen stanger i toppen. Prøv å presse en strips ned mellom innerbein og støvtetningen og hør om det fiser ut litt luft derfra. Skjer det igjen er det et tegn på at det lekker luft ut av luftfjæren ved staget.

Det høres også litt ut som en stålfjær som lager lyd, da er det evt noe i oljedemperen og IFP'en som bråker. Usikkert hva.

Link to comment
Share on other sites

Lyden kommer i returen, men før toppen av vandringen. Gaffelen har 2 separate positivfjærer. En "vanlig", og en liten med høyt trykk som har samme funksjon som tokens har hos f.eks rockshox. Begge fjærene komprimeres samtidig når gaffelen går gjennom vandringen, men siden "progresjonsfjæren" har høyere trykk høres det logisk ut at den returnerer først. Mulig det kan være top-out i den fjæren som lager lyden?

Må desverre ha spesialverktøy for å skru opp luftfjæren på Öhlins. Får høre hva supporten deres sier før jeg evt bestiller.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...