Jump to content

Kaiost

Medlem
 • Posts

  331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Kaiost last won the day on April 16

Kaiost had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kaiost's Achievements

Rutinert

Rutinert (9/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Konstruktiv
 • Veldig Populær
 • Trådstarter
 • Bidragsyter

Recent Badges

225

Reputation

 1. Fine felger. Jeg begynte sykkelkarrieren for CK Victoria i 1985 og hadde Jostein Wilmann som omgangsvenn og fikk et godt innblikk i hva som var på markedet den gangen. Jostein bygget sykler i eget navn, men laget også custom sykler slik at du fikk dem tilpasset budsjett og ønsker. Han var tidlig ute med avbetalingsordninger (uten rente og krav om månedlige innbetalinger som gjorde at det var mulig å kjøpe litt over evne). Han laget først en Wilmann Best med full dura ace i rødt og hvitt til en pris av kr. 8000,- Med en årslønn på ca 150k var det et voldsomt beløp. Sykkelen var kjempebra (mener det var en columbus ramme), men det viste seg at det var noen luringer som hadde sykkel som så mye tøffere ut. De hadde nemlig høyprofil hjul (sikkert 25 mm eller noe). Jeg gikk og siklet på det , men klarte ikke å finne en overbevisende nok grunn til kona for å bytte ut. Stor var gleden da jeg Jostein bygde ny sykkel med karbonramme til meg i 1990 med Suntour suberb pro og aerofelger omtrent som @JorLie sine på bildet. Bedre gikk det ikke an å få det på den tiden. Bare fortsett med å legge ut. Angrer på at jeg kvittet meg med de gamle syklene.
 2. Har flere hjulsett med begge deler. Men blir å bruke tape fast framover.
 3. Det fungerer nok bra. I fjor var det gjørmehelvete- kona hadde Rocket Ron foran, tubeless 20 psi og klaget ikke noe på dårlig grep. Hadde de året før også, da var det tørt- ingen klaging da heller, lette og ruller godt. Bak er det bestandig RK 2.2 Er det tørt i år går vi for RK både foran og bak. Jeg hadde forresten X-KIng foran i fjor, det gikk forsåvid greit, men følte jeg var i grenseland en del ganger når det gjaldt å ha styring der det var gjørmete.
 4. På hardtail og fulldemper har vi kjørt tubeless siden i fjor vår. Fikk jo litt aha opplevelser på et par terrengritt tidligere da folk jeg normalt ganske greit syklet fra, bare fløt fra meg i terreng som var litt mer utfordrende enn ren sti. Så det var som en ny verden som åpnet seg da jeg fikk den flyten i terrenget jeg tidligere manglet. Hadde lest om guffe som størknet så sjekket begge hardtailen i vår. Kona sine dekk var helt fine inni mens bakdekket mitt så ut som om det var tørket ut med finsand og et hvitt belegg rundt hele. Mener jeg hadde etterfylt med en annen guffe enn jeg først den opp med, så kanskje det var grunnen. Kjørte også tubeless på fulldemperne på Valdresrittet og Cykelvasan og det fungerte veldig bra på det bløte underlaget. Skal sjekke hvordan det ser ut inni dekkene etter ferien.
 5. Kjøpte faktisk to elektriske minipumper etter anbefaling fra @Sun Flyer, en til kona og en til meg. Testet den på hardtailen for å se hvor godt den pumpet opp. Tappet ut lufta- RaceKing 2,2 med 20 psi tubeless, for så å se hvor raskt det gikk opp til overkommelig trykk ut fra følelse ved å trykke inn dekket. Stoppet da jeg syns det kjentes bra ut og da var det på ca 15 psi- det gikk på drøye 30 sek. Det gikk raskere enn det tar å løsne pumpa og skru fast slangen til ventilen. Regner med jeg kan etterfylle luft fire-fem ganger på den måten om det er behov for det. Når det gjelder å evt etterfylle guffe gjennom ventilen- hva vil dere anbefale som den letteste måten å gjøre det på? Tenker opp imot Cykelvasan, i tilfelle kona får problemer (ikke veldig interressert i hvordan saker og ting henger sammen da hun som regel har en som gjør jobben og hun bare sykler). Har med slange, men som dere er inne på er det raskere og enklere å pumpe luft, evt etterfylle guffe og la denne jobbe ved på spinne hjulet rundt.
 6. Kaiost

  TDF 2024

  Jeg kjøpte et tempohjulsett av en danske for noen år siden som hadde flyttet til Norge. Møtte ham ved overlevering og vi hadde en lang og god prat om sykling. Nå er det mulig jeg ikke husker årstallet helt riktig, men han syklet i Danmark på slutten av 1990 tallet og gjorde det rimelig bra. Såpass at han fikk proffkontrakt med et Belgisk lag på starten av 2000. Da han kom ned dit gikk det ikke lang tid før han så at lagkameratene åpent satte sprøyter i garderoben, og han fikk beskjed om at han ikke gjorde det samme ville han ikke komme noen vei. Han prøvde et par års tid uten å dope seg, men så at han ikke hadde mulighet til å hevde seg ved å være ren. Han valgte derfor å forlate syklingen og hadde ikke syklet ritt etter det. Og solgte derfor utstyret sitt billig til noen som ville bruke det, uten dop.
 7. Kaiost

  TDF 2024

  Skal ikke se bort fra det nei. (Nesten så WADA kommer til å vurdere om de skal på dopinglista). En annen ting er at så mye punkteringer som de gutta der klarer å få til så tviler jeg på at det hadde blitt mindre med TPU- Tror nesten jeg skal ta en telefon til UNO-X. Kona har samme mellomnavn som de fire syklende brødrene der så regner med at de lytter til gode råd.
 8. Jeg bruker litiumfett kjøpt på Biltema.
 9. Vanlig på Mavic hjul når de begynner å bli «tørre» i bosset. Lyden er til tider voldsom. Lett å fikse.
 10. Kjørte på Cross King foran og Race King bak i fjor. Tubeless ca 20 psi. Fungerte greit. Under tørre forhold som i 22 ville jeg kjørt på RK foran også.
 11. Stram opp wirene med stillskruen på hendlene.,Det har skjedd innimellom på min Spark at den ikke har låst og sa har det vært wiren som ikke har blitt dratt langt nok.
 12. Har gått fra 25 via 28 og nå ble det montert 30 mm forrige uke. Så ifølge @Sepeda er jeg forut min tid. Det kan jeg like.
 13. Har vært i området et par ganger, kun landevei. Ene gangen var i påska og skulle trene mye- det var det første året på lang tid at det snødde i området....Ellers var det forbausende kupert mener jeg å huske, trode første gangen at alt var flatt. Flott land, trivelige mennesker og med små barn er det bahagelig å være der for Danskene blir ikke mye stresset av et par gangstere i verste rampealder. Fikk nesten valutasjokk når jeg var nedover nå i starten av juni- legge på drøye 50% på prisen man ser. En kaffekopp på Cirkle K var 54 Dkr.
 14. De finner vel ut årsaken, men her er hentet fra VG: Østerriks politi etterforsker dødsfallet til André Drege og forteller til VG at de har hentet informasjon fra det eneste vitnet til ulykken. Vitnet er Jaka Primozic (25), som også deltok i rittet. – Jaka så at bakhjulet på sykkelen til Drege hadde komplikasjoner. Det gjorde at han fikk problemer, sier politibetjent Andreas Lindner ved Heiligenblut politistasjon i Østerrike. Da Drege fikk problemer med sykkel skal dekket på bakhjulet etter hvert ha hoppet av, ifølge vitnet. – Da skal det ha dukket opp noe hvitt fra dekket, sier Lindner.
×
×
 • Create New...