Jump to content

gazelle.bein

Medlem
 • Posts

  100
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gazelle.bein's Achievements

Entusiast

Entusiast (6/14)

 • Ett År Gjennomført
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert
 • Trådstarter

Recent Badges

60

Reputation

 1. Large i den nye Oiz modellen er ganske lang. Jeg kom fra 3,5 sesong på den forrige ramma i L (TR modellen med 120mm vandring), over på L i ny modell nå nylig. Jeg er 182, med litt kortere overkropp enn bein, men lange armer så treffer normalt på størrelsesguider. Måtte gå for 60mm stem på den nye ramma for at jeg skulle sitte bra. Reach er mye lengere. Effective toptube er også litt lengere, derav ned 1,5cm i stem lengde. Dette var egentlig et bevisst valg. Vurderte å gå for M, men ville heller kjøre et kortere stem til terrenget. Hvis jeg ikke skulle syklet teknisk terreng så fungerer 75mm stem helt fint på L for min del, men med 5 cm lavere høyde over havet så er min mening at L svært sannsynlig vil bli litt i største laget i 2023+ Oiz. Men dette er jo en smakssak. Hvis du har en mulighet å teste størrelse før kjøp så ville jeg gjort det!
 2. Har slitt litt med plassen til hjelmluer under Falconer II hjelmen. Helt tynne luer går fint, men hvis det er litt tykkelse så sitter hjelmen veldig stramt. I dag satte jeg med ned for å studere om det var noe som kunne gjøres. Prøver å forklare etter beste evne. For de som er i besittelse av hjelmen så vil det forhåpentligvis være forståelig: Det ligger et gjennomsiktig plaststykke i fronten av hjelmen (under gult mips lag om du har det). Denne holdes på plass av "stagene" til det bakstykket med strammehjul (en på hver side). Ved å lage et ekstra hull på den ene siden av denne (se bilde) så kjøpte jeg meg de ekstra millimeterne jeg trengte for å komfortabelt ha på lue av den litt tykkere varianten. Rollen til det her plaststykket er vel å holde en fasong/struktur på hjelmen. Kan ikke i min villeste fantasi se for meg at hacken har svekket beskyttelsen på noe vis. Mulig det er samme patent på de nye modellene, og at dette også vil funke på de. 🤷‍♂️
 3. Ja, absolutt. Jeg tenkte litt det samme når jeg innså det, men da var det liksom for sent. En kompanjong var da å hentet sykkelen. Uansett, jeg følte meg alt i alt happy med salget, og jeg ville aldri bedt om noe mer for den. Var en dyr sykkel, og pga av den økonomiske sitasjonen i samfunnet og tampen av sesong så jeg for meg at det var mer lønnsomt å selge den til våren, men jeg forsøkte å legge den ut til det jeg ville lagt den ut for til våren. La på en tusenlapp bare for å gi rom for litt pruting så kjøper følte at det var en god handel. I så måte fikk jeg akkurat det jeg håpet på. Hvis det var noe jeg reagerte negativt på så var det km stand og smådetaljer jeg la inn i annonsen som han lot være å gjøre. Det var ikke noe feil i det han skrev, den var i veldig god stand, men jeg bare reagerte litt på det. Nå er kanskje jeg en veldig ærlig selger, og liker ikke at ting ikke nevnes selv om det er snakk om småtterier og sannsynligvis ikke noe av betydning for ny eier av sykkelen, men allikevel. Drømmesalgene på Finn er når en som er like sykkelinteressert som meg kjøper, men det skjer ikke alltid, sånn er det bare. Jeg er uenig i at "virksomheten" er med på å ødelegge bruktmarkedet på noe som helst vis. Ja, det vil frarøve noen muligheten for å gjøre et kupp, men hvis man er i markedet for en nybrukt sykkel så må man nesten være frampå å søke aktivt. Det er langt fra første gang jeg har fått så kjapp respons på en annonse, men ut fra min kjennskap så er det første gang en "profesjonell aktør" har kjøpt noe fra meg. Det å selge et produkt langt under fornuftig pris er mer ødeleggende etter min mening.
 4. Jeg solgte en sykkel til xxx i slutten av August. Dette var en sykkel jeg hadde kjøpt på forhåndssalg. Sykkelen var særdeles lite brukt, men hadde vært i mitt eie i 14 mnd. La den ut 4000 under det jeg hadde betalt for den. Ikke en spesielt god deal følte jeg, men en god deal i forhold til daværende/nåværende butikkpris, så jeg prøvde meg på det. Maks 5 min etter at jeg la ut annonsen så fikk jeg et bud prutet ned 2k, som jeg godtok hvis vi møttes på midten, noe vi gjorde. Hadde fått med meg flippingen, så skjønte at kjøperen var flipper når sykkelen ble hentet av en varebil lastet med et par andre sykler kvelden etter avtalen var i havn. Spurte rett ut på Finn, og fikk et bekreftende svar. Opplevde hele handelen som ryddig, og det ble betalt med bankoverføring til en konto registrert på et firma. Sykkelen ble lagt ut en dag eller to etterpå. Fulgte ikke videre med hva som skjedde med den, men den er borte nå. Flippeprisen var etter min mening litt sprek, men fornuftig med hensyn til dagens markedspris.
 5. På bakgrunn av profilbildet ditt så antar jeg bare nå at du er ivrig å konkurrere. Kan du finne fram noe motivasjon der? Ser ut som du sykler cross. Er det et crossritt i nær framtid der du kan sette et konkret mål som kan gi deg en følelse av ansvar? Det kan løse motivasjonsproblemet på kort sikt. På lang sikt over vinteren: Lag allerede nå et, eller to hovedmål for neste sesong, og om mulig meld deg på disse allerede nå. Målet bør være så konkret som mulig. Et spesifikt resultat, en tid eller eventuelt en eller flere konkurrenter du ønsker å slå. Hva skal til for å få til dette? Bruk alt du har tilgjengelig for å finne ut av det. Kjenner du løypeprofil? Har du erfaringer, eller følelse på hvordan det blir kjørt? Bruk gamle stravatall fra segmenter f.eks. Bør du forbedre FTP? Forbedre 1m eller 5m watten? Sannsynligvis er det sammensatt. Poenget er å få konkretisert dette best mulig. Hensikt er å sette opp delmål i løpet av vinteren som du kan jobbe med. Hvis du kun har et hovedmål 10 måneder fram i tid så gir du deg selv en mulighet til å snakke deg ut av økter under forkledning at du har god tid. Konkrete delmål vil gi intervallene/øktene en følelse av mening, siden du utfører en økt i den hensikt å forbedre en spesifikk egenskap, og egenskapen forbedres for å nå hovedmålet. En annen bieffekt av et godt mål eller delmål er at du kan bruke det som visualisering underveis i økter. Se for deg at du slår kompisen/nemesisen, eller klarer tidsmålet, klarer å holde gruppa over bakketoppen, eller hva enn det er. Kan oppleves som litt tiltak å sette det opp, men mål er viktig.. Og det må ikke være konkurranserelatert. Det kan være et ønske om å ikke gå opp i vekt f.eks? Tror det er svært få, eller ingen, som faktisk nyter å sitte på rulla å trø uten noe mål og mening, men det kan være mange som tror de gjør det uten å være bevisst på målene sine (eller påstår det fordi de ikke vil dele at de har mål). Jeg er veldig obs på å lage meg noen hovedmål som kan "resirkuleres", eller er en del av noe større. Hvis man er veldig resultatorientert i tankegangen så kan man fort havne inn i et vakuum når målet er nådd og man ikke har noe nytt å se fram mot. Samme hvis man bare delvis når det, eller feiler totalt, og ikke har reflektert noe rundt veien videre. Greit å være bevisst på det. For øvrig, hvis man er over toppen prestasjonsmessig så er mål basert på tall eller tid kanskje dumt. Det er ikke like motiverende å se at man er svakere enn det man en gang var. Da bør det heller være resultatbasert i forhold til aldersklasse eller en spesifikk jevnaldret konkurrent. Konkurrenter er generelt bra da man kan følge litt med på hva de gjør, og bruke det for det det er verdt som motivasjon for å være tro til sitt eget opplegg (dette fordrer at man velger en konkurrent som er ivrig å trene, og ikke en som ligger på sofaen hele vinteren 😉). Og som andre er inne på her. Du MÅ ikke ta fram rulla. Kanskje det å droppe rulla er det riktige å gjøre for din del.
 6. Er du sikker på at du vil dit? 1. det er beregnet på hest. 2. det er visst nok forbudt å bruke i konkurranse for hest. 3. det står ingenting hva produktet faktisk inneholder. 😆
 7. Linker til denne tråden.
 8. Kan anbefale løse tær: For knær som er ømfintlig for kulde så kan jeg anbefale Morgan Blue Protection, evt. med competition 1 eller 2 som grunning (men føler det funker alene). Eneste er at støv, skitt og fluer og sånn pleier å feste seg i det, og det lukter ganske stramt...
 9. Jeg er helt enig i det, men hvis han har startet for 1 md siden så kan jeg ikke tenke meg at han er en vital del av noe som helst slags prosjekt. Og satt i kontekst med at han tilbydde seg å jobbe det inn, så syns jeg det høres urimelig ut å sette seg på bakbena. Var jo en feire som var planlagt, og ikke noe impulsive greier. Trådstarter må helt klart ta selvkritikk på at han ikke meldte i fra om det fra dag en, men det gjør han jo. Tar selvkritikk altså. Syns uansett det virker rart, og er et rødt flagg. Jeg syns Øysteins beskrivelse er veldig god, men det finnes jo mange arter av ingeniører. At noen fagfelt på det jevne har et flertall av introverte nerder, ambisiøse strebere, eller hva man nå ønsker å kalle de kan nok helt sikkert stemme bra, men der jeg kommer fra er det ikke akkurat sånn. Ironi er ofte vanskelig å tolke i tekstform. Jeg dømte deg nedenom og hjem basert på tolket innhold og "Gubben". Beklager for det..
 10. Hvis man ikke smiler til livet så smiler det sjeldent tilbake. Er vel kanskje det som er årsaken til de erfaringene der.. Eller muligens at han har jobbet på steder som driver rovdrift på ingeniører. Da er det kanskje naturlig at gjengen framstår som kjip. Det er jo absolutt ikke uvanlig, og har jo blitt jobbet veldig med bevisstgjøring rund fra Tekna og Nito sin side. Veldig mange unge som går inn i et miljø der ubetalt overtid er norm og forventes. Slike steder har som regel godt gjennomtrekk, men mange pliktoppfyllende konfliktsky sjeler blir nok værende.
 11. Enig, det var en veldig morsom løype! Og hard. Gikk inn i dette med over en uke sykdom som først begynte å slippe på fredag. Lørdag følte jeg meg egentlig ganske fin når vi sykla gjennom traseen, men det satt definitivt fortsatt litt i systemet på søndag. Jeg pleier aldri å få kramper utenom en svært lokal variant på innside høyre lår av og til, selv ikke i varmt vær som det jo egentlig ble, men kjente kramper overalt i går. Siste 5 km fant jeg heldigvis en krampekompis som jeg kunne dele lidelsen med, men jeg har aldri vært så nært å bryte noe før. Nest siste og siste runding måtte jeg forhandle kraftig med meg selv. Fikk overbevist meg om at jeg bare måtte sykle forbi målområdet før jeg tok en beslutning. Da var det liksom bare å stå i det.. 😅 Glemte helt lidelsen på stipartiene, så morsomt var det. Var på grusen jeg fikk mentalt knekken. Sykles lett neste år. Blir vel sikkert NC.
 12. Jeg pleier faktisk aldri å skrive dette, men LOL... For all del ikke hør på det her. Er selv ingeniør, og er verken humørløs eller en ambisiøs streber, men leverer fortsatt tilstrekkelig til at arbeidsgiver følte det var på sin plass å gi meg ekstra på lønnsøkningen i år. Jeg jobber fleks. Når jeg vil sykle så er det som regel alltid uproblematisk, selv bare vanlige treningsturer. Men akkurat det har jo blitt jobbet inn. Når arbeidsgiver vet at du leverer, og er pålitelig, så er det en annen sak en etter en mnd i firmaet. Er uansett helt enig i at det du føler på er urimelig, og jeg er også enig i at det er et rødt flagg. Om du skal slutte eller ikke er din beslutning, men husk at prøvetiden går begge veier. Du som arbeidstaker skal også få prøvd ut jobben. Er miljøet giftig, eller det er andre faktorer som du absolutt ikke kan leve med, så er prøvetiden muligheten å avslutte forholdet. 😊
 13. Har bygget meg opp et lite bibliotek med typiske økter som jeg kjører ved jevne mellomrom. Hadde det samme på Trainingpeaks. Alle økter man lager i kalenderen kan man lagre i biblioteket for senere bruk, så er det bare å klikke og dra det inn i kalenderen så bygger man neste månedsplan på 10-15 minutt.
 14. Hvis ikke koblingen mellom intervals og zwift funker på samme måte som Trainingpeaks-Zwift, så kan man uansett laste ned økta fra intervals manuelt og legge den inn i zwift workout mappa. Ser man kan laste ned i .ZWO format fra intervals.
 15. Ja, laster økta inn på garmin (er bare å knytte opp intervals mot Garmin, så lastes dagens økt inn når man synkroniserer telefonen mot sykkelkomputeren). Har ikke zwiftet noe særlig etter at jeg byttet fra Trainingpeaks til Intervals, siden det har vært utesesong, men på Trainingpeaks var det mulig å koble direkte opp not Zwift slik at økta kom opp under workouts. Tipper det finnes noe tilsvarende her.
×
×
 • Create New...