Jump to content

SykkelØyvind

Medlem
 • Posts

  353
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

SykkelØyvind last won the day on June 2

SykkelØyvind had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SykkelØyvind's Achievements

Rutinert

Rutinert (9/14)

 • Veldig Populær
 • Dedikert
 • Trådstarter
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført

Recent Badges

613

Reputation

 1. I så fall ville jeg valgt en flaske med vann og en med sportsdrikk. Vannflaska kan man fylle på så ofte det går. Sukkerflaska kan også fylles på ved behov, da gjerne med ekstra styrkedrikk fra en liten pose med hvitt pulver.
 2. Å ha litt tynn sportsdrikk på flaskene er jo bare bra. Elektrolytter og sukker i skjønn forening. Trenger ikke å satse på 100 g karbo/time, men å gå tom er kjipt uansett ambisjonsnivå. Hverken gel eller sportsdrikk er farlige greier, bare litt mer avansert saft. Passelig mengde sukker og salt i flaska øker væskeinntaket snarere enn å bremse det. Gå gjerne for isotonisk sportsdrikke i så måte, ikke de hypermoderne med opptil 80 g karbo per 0,6 liter. Isotonisk sportsdrikk gir 20-30 gram karbo per flaske+ elektrolytter osv. Gel er fint og effektivt på tur også, men kan gjerne kombineres med boller, kaker, brødmat osv I Italia liker jeg å ha med frokostkakene til Kinder på tur. De med sjokoladetrekk i kaldt vær. De uten i varme. Individuelt pakket i plast. Selges i ti-pakninger på Mercadona.
 3. Et skudd i blinde: Kan det være at du bare har strammet setepinneklemma for hardt? Noen ganger kan dette gi for mye friksjon i senkepinnen for optimal funksjon.
 4. Forresten: er det noen god grunn til at Kristoff aldri går i brudd? Han er sjelden rask nok til å vinne en ren massespurt og har tidligere vist at han kan kjøre godt i små grupper. Flandern står jo som et kroneksempel på at han kan vinne fra et brudd. Hvorfor er ikke han en av Uno-X' menn som går for brudd? Han hinter til at dette er hans siste Tour de France. I så fall er det litt trist å tenke at han ikke kan gjøre noe mer i denne Touren, selv om det er minst en relativt flat brudd-etappe igjen.
 5. Jeg mistenker at det er en bug på din. At du må avlaste setet før du trykker på knappen og så trykker setet ned synes jeg høres ut som om pinnen står i spenn på et vis slik at den ikke fungerer som den skal med vekt på. Den skal sannsynligvis ikke være sånn. Det er ganske enkel mekanikk i disse pinnene - i hvert fall på utsiden og i hvordan bryter og pinne fungerer sammen. Hvis du løsner hendelen fra styret slik at vaier og strømpe kan trekkes et stykke gjennom rammen får du kanskje ut setepinnen nok til å sjekke status på koblingen mellom vaier og pinne.
 6. Jeg ser kanskje at mitt innlegg kan tolkes som om jeg mener at dagens helter jukser. Det mener jeg ikke. Men det er dessverre sånn at mange av de forklaringene vi bruker for å sannsynliggjøre prestasjonene vi opplever nå minner ganske mye om forklaringene som ble brukt for 20 år siden. I hvert fall for dem som bare har et halvt blikk på sykkelsporten.
 7. Det er en del flere signifikante variabler i sykling enn i løping - utstyr, taktikk, vind, lengden på etappe forøvrig, drafting (sic) osv, men i maratonløping har det vært en 3 % forbedring av verdensrekorden de siste 20 årene. I gateløp er det snakk om en skorevolusjon i tillegg til den samme utviklingen innen ernæring/karboinntak som sykkelsporten har gått gjennom. Sykkel og utstyrsforbedringer kan nok, spesielt i flatere terreng, utgjøre opp mot 10% forskjell i fart på lik watt, men med Tadej og Jonas snakker vi ikke bare om en stor økning i fart på lik watt, vi snakker om en stor økning i reell watt sammenlignet med godt dopa utøvere på begynnelsen av 2000-tallet. Hadde det ikke vært for at både Jonas og Tadej er så fryktelig trivelige og sympatiske typer hadde det nok blitt snakket om juks i alle kanaler. Sykkelsporten virker å være et veldig mye hyggeligere sted nå enn for 20+ år siden. Selv legene er trivelige, joviale og tilgjengelig fyrer. Pogacars lege: Dr. Iñigo San-Millán er kroneksempelet i så måte, en lege som jobber med å kurere kreft, men som samtidig er ekspert på kroppens forbrenningsmekanismer. Kontrasten oppleves som ganske stor fra San-Millán til Conconi, Ferrari og Fuentes, selv om også disse legene nøt stor respekt i sin tid. Conconi hadde nok tillit til at han ble gitt ansvaret for å finne opp en test for EPO på midten av nittitallet, bare for å bruke forskningsmidlene til å finne ut hvordan utøvere kunne lure de testene som etter hvert ble utviklet...
 8. De har nok solgt ut på XXL. Det var denne: https://www.cube.eu/de-en/cube-reaction-c-62-race-fireorange-n-black/f4d232bdc37b63400d579c1f147c1460 Tror ikke det skal stå på sykkelen hvis man prøver å klare Merket i Birken med denne. Ganske enkelt og rimelig å få den ned under 10 kilo med pedaler også. Tubeless, bytte setepinne, styre, stem og evt dekk så er du der. Den nærmeste XXL har igjen nå: https://www.xxl.no/cube-reaction-c-62-one-nx-eagle-1x12-24-terrengsykkel-unisex-gra/p/1217693_1_Style#product-description-section har ganske mye kjipere gaffel, NX-oppsett med mindre spenn i gir ++. XXL er ikke helt enige med seg selv om sykkelen har Magura eller Deore-bremser. Den veier også over 1 kilo mer.
 9. Jeg har brukt Jabra Active Elite 7 på sykkel og løpeturer i 3 år og er veldig godt fornøyd. Snakkelyden er sånn ymse, men lytterlyden er god nok til at jeg hører på lydbøker og podcaster uten problemer i 40-50 km/t på landevei og grus. Man er avhengig av å bruke ANC - Active Noise Cancelling-funksjonen for god lyd, og det er gode grunner for ikke å gjøre dette i trafikken, men jeg har stor glede av å lytte til fagbøker/podcaster/Touren på radio++ samt gode romaner på sykkeltur. I tettere trafikk kan man skru på hearthru-funksjon. Å høre på Hemingways For whom the bell talls og George Orwells Homage to Catalonia mens jeg syklet fra Barcelona til San Sebastian og en fire dagers i Pyreneene for noen år siden ranker høyt på lista over mine beste litterære opplevelser. Jabra-ene har også taklet mang en dusj etter sykkeltur når jeg ønsker å fortsette og lytte på det jeg var i gang med. Hvis nye Active 8 er bedre for samtaler høres det veldig bra ut. Her om dagen syklet jeg 135 km/5:30 timer på grus - batteriene i pluggene varte hele veien uten å stoppe innom ladeboksen.
 10. Jeg kjøpte en HT til pappa på 77 her om dagen. Han har hatt en Trek 8800 med 26"-hjul, aluramme og diverse oppgraderinger (Stans/Dt-hjul, XTR 3x10, karbonstyre) i mange år. Han sykler grus og Grenserittet. Valget falt på en Cube Reaction C:62 med karbonramme og 12-delt XT/SLX/Deore-miks og Fox SC-gaffel. Den veide 10,6 kg. Jeg satte på et Syncros karbonstyre fra en slaktesykkel i boden. Jeg kunne ha satt opp dekkene slangeløst, men det er ikke fattern i stand til å takle, så da blir det slanger. 😉 Synes egentlig både vekt og utstyrsnivå var ganske så bra for prisen XXL skulle ha for den på salg. Det er noen år siden pappa kunne ha håp om å forbedre tiden sin i Grenserittet fra år til år, men jeg tipper han vil føle seg ganske mye tryggere på den nye doningen med fungerende gaffel og store hjul, enn på den omtrent tilsvarende lette/tunge sykkelen fra forrige tiår.
 11. Jepp - De gangene jeg har kommet til å blande Stans og Muc-Off så har guffa blitt til sandlignende korn inne i dekket. Lett å høre når man rister på hjul/sykkel. Det gjør det litt krevende å bytte guffe-merke uten å vaske både dekk og felg skikkelig godt.
 12. +1 for 7Mesh Oro. Den er helt vanntett og puster godt nok til at jeg bruker dem som vindjakke også. Pakker ned i en liten innelomme på størrelse med en halv banan.
 13. EVO386 har jeg. Er ikke noe vanskelig å finne kranklager til den standarden. SRAM-kranken har DUB-standard aksling, som også er grei skuring å få lager til. Kombinasjonen av krankhus-standard og krankakslings-mål er så klart kritisk å få rett, men det meste er tilgjengelig fra de fleste leverandørene. Har Ceramic Speed-lager nå. Har også et CS-kranklager som er EVO386 - til Shimano liggende. Tenker å bruke det på vintersykkelen. Råflott, men det har god holdbarhet.
 14. Stake Laengen-brødrene er fra Asker. Er sannsynlig at han er hjemme i sommer.
 15. Kranken anbefales herfra også. Gutta har som mål å alltid kunne fikse en sykkel i løpet av en dag eller to. Simen, med flere NM-gull enn de fleste i alt fra utfor til banesykling i ungdommen har lang fartstid som mekaniker på alt av sykler, men fortsatt sansen for racing-tuning og de finere detaljene på sykler til ambisiøs bruk.
×
×
 • Create New...