Jump to content

Svene

Medlem
 • Posts

  106
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Svene's Achievements

Entusiast

Entusiast (6/14)

 • En Måned Gjennomført
 • Bidragsyter
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert
 • Konstruktiv

Recent Badges

32

Reputation

 1. Jeg har lest på noen forum at man kan bruke demperolje eller mineralolje for bremser (typ Shimano). Demperolje tenker jeg bør kunne brukes da den er veldig tynn. Er mer skeptisk til bremseoljen da jeg i mitt hode tenker den er mer korrosiv. Noen som kan bekrefte/avkrefte disse oljetypene?
 2. Demonterte pinnen og sjekka kabelen, den glir fint - ok. Renset og smurte opp mekanikken til ventilen i bunnen med SRAM butter, kunne ikke se at det ble noe stor forskjell. Renset og smurte selve setepinnen med SRAM butter, gled en god del bedre da. Fant at lufttrykket bare var 150-160psi. Pumpa opp til ca 240psi. Enkel test viste st alt gled bedre. Justerte litt til på vaieren og fikk ganske kort vandring på bryteren nå. Testa med tur i skogen i går og alt fungerte mye bedre enn før. Ser ikke ut til å være behov for mer fiks på pinnen nå. Takk for tips.
 3. Utvalget av gode 27,5+ piggdekke, som passer i vanlige rammer, er vel generelt dårlig om dagen. Har en plus el-hardtail som jeg bruker til pendling og der får jeg maks 2,8" bak. Om Wratchild blir for stort så ville jeg sett om Piikkisika i 2,8" passer bak (ser ut til at noen nettbutikker fortsatt har dette på lager) med Wrathchild eller Fat Freddie i 3.0" fremme. Alternativet er 29x2,6" bak og så evt et 29x2,8" (om det finnes noe bra i den størrelsen) i front.
 4. Dette er en myte som oppsto etter en aprilspøk fra Broom redaksjonen i TV2 i 2014. https://www.tv2.no/broom/nei-det-er-ikke-forbudt-a-kjore-rundt-med-dette/6787970/ https://www.tv2.no/broom/neida-ingen-henger-seg-opp-i-hengerfestet-ditt/13866044/
 5. Jeg får demontere og sjekke at alt glir lett og at kabelen fortsatt er ok før jeg tar andre grep.
 6. Har en Bike yoke revive dropper med Triggy hendel på stisykkelen. Syns denne funker mye dårligere enn Rockshox Reverb som jeg har hatt før. Hendelen er tung å trykke inn og man må trykke ganske langt for å frigjøre dropperen. Har forsøkt å justere kabelen for kortest mulig aksjon i hendelen, men får det ikke optimalt. Når det er kort og fin aksjon så er ventilen litt åpen så dropperen synker sakte ned når jeg sitter på setet. På Reverbene jeg har hatt har hendelen alltid vært lett og fin med kort virkningsområde. Vil en annen hendel kunne fikse slik at den funker mer som Reverben? Evt hvilken er da best? Eller er det bare forskjellen med hydraulisk og vaier styring som er slik og jeg bør skaffe meg en Reverb igjen? (Vet mange klager på Reverbene, men jeg har ikke hatt noen problemer med de jeg har hatt i flere år)
 7. Så litt på de nå, ser ikke ut tim at noen av de har integrert myggnetting. Tenker jeg må ha det til junior for enkelt oppsett.
 8. Takk for tips, de Amazonas hengekøyene så bra ut. Skal undersøke de litt mer. Viktig med enkelt opphengssystem når kidsa sjøl skal fikse dette.
 9. Junior som går i speidern trenger hengekøye (han er 9 år nå). Noen med erfaringer på hva som funker? Er helt grønn på dette men etter litt googling så ser det ut til at Speidersport sin egen køye skal være bra. Er denne ok, eller bør man kjøpe noe annet? https://www.speidersport.no/norges-speiderforbund/114731/speiderkøya-med-tarp-nsf-speiderkøya-komplett
 10. Takk for god info. Problemet med den maska jeg hadde (og kanskje alle disse spesialmaskene?) er at de har veldig tette filter som skal ta pollen og alt mulig mikrostøv. Det gjør at man må ta i godt når man puster inn og ut, litt som med gassmaske på. Det gjorde ihvertfall at jeg holdt på å svime av i oppoverbakker…
 11. Vil en vanlig støvmaske fra byggern hjelpe mot svevestøvet? Noen som har testa å sykle med det? Jeg har en formening om at de billigmaskene vil funke bedre enn spesialmaskene med tanke på pusting. Men tar de nevneverdige mengder av støvet?
 12. Jeg pendla med sykkel ned til Linderud fra Skedsmo for noen år siden og tenkte litt det samme, det svevestøvet kan ikke være sundt. Kjøpte en sånn maske og prøvde den et par turer. Klarte ikke puste skikkelig i den, i tillegg dugga brillene ned. Så ga opp det prosjektet. Bytta etterhvert jobb så nå er det ikke et problem for meg lengre.
 13. Hadde problemer med piezo tenneren på en Landman grill. «Tennpinnen» var kommet for nær gassrøret så lysbuen ble for liten (har sikkert dytta på den ved en eller annen rengjøring). Tok bare å bøyde tenneren litt lenger fra gassrøret (1-2 mm), da ble lysbuen lengre og gassen tenner nå lett på denne. Hadde også noe likt problem på en primus hvor samme fiks ordna biffen.
 14. Har også hatt en Spectral AL 7.0 2015, er 183 høy og ca 90kg med utstyr. Fikk aldri Spectralen til å funke skikkelig. Enten gynga det bare i bakdemperen eller så var den så stiv at det var vondt bortover og nedover. Gikk så til Santacruz Hightower 2018 mod i XL, milevis bedre enn Spectralen. Har nå Ibis Ripmo V1 2019 i L, og den er igjen hakket bedre enn Santacruzen. Så bakopphenget har mye å si ihvertfall for min del.
 15. Kjenner ikke til om lovene våre spesifikt omtaler sykkel eller bil. Men det er beskrevet rundt service og garanti på bil ihvertfall (mener det ble en presisering av dette for noen år siden) at det ikke kan kreves bruk av merkeverksted i garantitiden på bilen din. Vil tro det gjelder andre kjøretøy og også sykler da i tillegg. Er vel en klausul i loven også om at service må utføres riktig/i henhold til manual eller noe slikt.
×
×
 • Create New...