Jump to content

erikskon

Medlem
 • Posts

  413
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

erikskon last won the day on January 18

erikskon had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

erikskon's Achievements

Rutinert

Rutinert (9/14)

 • Konstruktiv
 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Dedikert
 • Bidragsyter

Recent Badges

244

Reputation

 1. Med andre ord er det klær i lyse farger som ikke er bærekraftig. Noe av den mest latterlige grønnløgnen jeg har sett var et klesmerke som lanserte en bærekraftig kolleksjon der alt var hvit. Hvite klær er definisjonen av et aktivt ikke bærekraftig valg.
 2. Vi var gjennom en rekke varianter med to barn og konklusjonen var krystallklar: De gode gamle Emaljunga med 4 hjul var uten tvil best allround. Urokkelig kvalitet. Stabil. Plass til alt du må ha med. Handles selvsagt på Finn.
 3. Jeg har pluggsett til bil. Tenker at det er enklere og bedre enn spray/skum..
 4. Mener du det å stille et spørsmål, få svar på det og så innta offer rollen? Ja, det er en velkjent hersketeknikk det. Beklager en litt spydig tone i svaret mitt. Jeg trodde bare at kunnskap om naturkrisen var noenlunde kjent for de fleste.
 5. I og med at folk flest her er svært oppegående så antar jeg at jeg lures ut på en limpinne. Men dersom noen akkurat krabbet frem fra under en stein de har ligget under de siste tjue åra, så står det litt om naturkrisen her: https://www.unep.org/news-and-stories/story/five-drivers-nature-crisis
 6. Jeg har registrert påstanden om at "boost mode" er ubrukelig. Det fikser de vel med bedre kontrollere slik de har på biler. Hvor lenge man kan booste fikses med bedre og større batteri. Poenget står seg: Normen kommer til å bli kraftigere motorer med lengre rekkevidde. Motor er fortsatt et fremmedelement i det norske friluftslivet og med kraftigere sykler med lengre rekkevidde kommer vi til å skille oss ut enda mer enn i dag. Jeg er red for at det kommer til å munne ut i forbud mot sykling. Med og uten motor. Med motor har vi langt på vei meldt oss ut av det tradisjonelle friluftslivet og det blir lett å tuppe oss helt ut - når ferdsel må begrenses pga. behov for å redusere stress på natur og brukerkonflikter. Last inn, first out.
 7. Ja! De brukte jo ikke vanlige lapper der. My case exactly 😉 Veldig tilfredsstilende video 🙂
 8. Jeg tenkte vel at det blir sterkere å lappe med et sterkere materiale og noe som sitter enda bedre en vanlig lim. Ved max uflaks kan jo noe komme gjennom hullet i dekket og da tenker jeg at det må være lit styrke på lappen - sterkere enn de store lappene jeg har sett for slanger. På flere av dekkene er problemet knaster som delvis er rivd ut og som har dratt med seg et hull i dekket. Tenkte kanskje også at et sånt to komponent lim kunne klare å lime på plass knastene - samtidig med at jeg lapper på innsiden.
 9. Hovedoppslag fra Eurobike på Pinkbike: "The Avinox Drive Unit has a maximum torque of 120 Nm and a peak power output of 1000 W, packaged into a drive unit that weighs just 2.52 kg. That's an industry leading power to weight ratio, and an impressive torque density 47.6 Nm per kg." Det har vi umiddelbar fremtid.
 10. I den naturkrisen vi står ovenfor er det selvsagt at vi begrenser aktivitet i så store områder som mulig. Elsykler skiller seg fra alle andre typer friluftsliv ved at det eliminerer den naturlige begrensingen som kroppen satte. Forbud mot elsykler på sti er en enkel og rettferdig begrensning av naturstress. Det at vi hadde en liten glippe fra 2017 kommer ikke til å bety noe i et litt lengre perspektiv. Dette handler om de lange linjene og hvilke prinsipper vi skal ha for naturvern. Dersom vi holder døra åpen for motor kommer det til å føre til at flere krever å få naturen tilrettelagt for sine krav til komfort.
 11. Jeg har både Rocket Ron og Brood Maxiton på junior sin sykkel og for 24" dekk synes jeg Brood ser veldig bra ut (og lett): https://www.bcsport.no/spawn-cycles/acbrmx242302bk/brood-maxtion-tire-24--24-x-230-tubeless-ready-tire Jeg har bygd en 24/26 sykkel og har forskjellige felger foran og bak, men Brood var enklere å sett opp slangeløst enn Rocket Ron. PS: Jeg har et ubrukt 24" Brood Maxiton til overs som gjerne selges 🙂
 12. Jeg har en irriterende stor samling av flotte dekk med hull som er for store til en plugg og jeg er for forfengelig til å bruke dem med slange. Jeg vet at reparasjon med lim og lapp er blitt diskutert før, men tenkte å høre om hva som er siste nytt. I forbindelse med reparasjon av et padlebrett vurderer jeg å kjøpe tokomponent PVC lim og tenkte at sammen med en lapp for f.eks packraft, så burde man kunne få liv i dekken igjen. Hva tror dere? Kan legg til at jeg tenker "godt nok" for bruk på lokale turer. Neste gang jeg skal på heis/alpetur blir det full DH casing.
 13. Jeg også! Det ser ut til at noen tror at det å latterliggjøre naturvern skal få skeptikerne til å snu. Vel, i så fall er jeg en stolt purist/nikkersadel/trangsynt/gammeldags... Fill in the blanks
 14. Jeg kommer nok ikke til å bruke den til sykling. Baggy er vel prisen man betaler for å kunne ta buksa over sko, så jeg er beredt til å ta den ulempen. Kan selvsagt være at man uansett må av med sko, så da er det jo ingen åpenbar fordel med baggy.
×
×
 • Create New...