Jump to content

Knutspeed

Medlem
 • Posts

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Knutspeed last won the day on January 13

Knutspeed had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Knutspeed's Achievements

Rutinert

Rutinert (9/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Dedikert
 • Bidragsyter

Recent Badges

211

Reputation

 1. Hvis noen hadde laget bremser som *aldri* hyler - da hadde jeg kommet sprettende ut av luditt-boksen min! Hadde det i tillegg vært bremser uten dødgang eller subb hadde jeg tatt to saltoer også.
 2. Tilbake til topic: jeg monterte 47mm Pathfinder pro på min Crux i dag, og tok en liten runde på alle underlag. Mest sti, type grov og glattvåt. Sammenliknet med 38mm var dette helt suverent, spesielt på grove stier jeg normalt kjører med fulldemper. Syntes ikke sykkelen ble merkbart dorskere hverken på grus eller asfalt. Hva anbefales av trykk til sånt? Jeg pumpa de til 45 når jeg satt de opp slangeløst, og lot det stå til. Tipper jeg kan gå ned en god del. Er ca 85kg rytter + utstyr, og sykkel på 9.5.
 3. Enig med siste taler. Den gjør jobben akkurat like bra som Lumaray, og har mer solide knapper.
 4. Prøvde å finne svar som passet, men tror egentlig ingen av de passer for min del. Er mer sånn Catch-22 her; - Det er knapt folk å sykle sammen med (her) - Det er ekstremt få av disse igjen som er interessert i å kjøre ritt, og da blir det vanskelig å motivere seg for å trene til det. Virker nesten som om det er ut å trene når man sykler - det skal helst være rolig/sosialt. For min del har jeg nådd alderen hvor det er viktigere enn noensinne å være fysisk aktiv. Anser meg selv som heldig som har en treningsform som jeg syntes er så moro at det er på kanten til tvangsnevrose. Måtte det vare lenge.
 5. Dette syntes jeg var tynn argumentasjon. Ja, potensielt kan man sykle lenger. Visse steder kan det gå fortere. Men det finnes ikke noe stats på at det forekommer? Hvor mye har bruk av f.eks Rallarvegen økt pga elsykler (isolert, ikke covid-motivert)? Noen som vet? Det å sykle langt ut i skauen eller på vidda kan være noe som er motivert av person, ikke verktøy. Tynn egenerfaring, men jeg ser null trender til endret turmønster hos de ganske mange eMTBkonvertittene jeg kjenner. Om man vil til gokk, så drar man til gokk.
 6. Jeg har kjørt en førstegenerasjons Divine hardt & langt med veldig mange forskjellige triggere på 4 forskjellige sykler. Tror jeg kjøpte den i..2018?19? Første service tok jeg (lett) selv i fjor høst. Alt har funket helt strøkent. Ville ha tatt ut pinnen og sjekket hvordan triggeren og wire kjennes uten at de er huket på dropper. Hvis selve dropperen er treig *kan* det være at den har ligget så lenge på butikkhyllen at fettet har tørket ut på glidedelen, og da går det smått/blir sticky.
 7. Enig med Gullars - sannsynligheten for seriøs selvkvesting er mye større på landevei (eller pendling). Veldig mange usikkerhetsmomenter. De fleste turene mine går med kortvandret fulldemper, og i bare nettoen (lycra + stihjelm, hansker). Det har ekstremt sjelden vært tryning på disse turene, selv om det er da jeg sykler fortest. For min del er det å være konsentrert og "på" viktig - da går det sjelden galt, samt at jeg med det valgte utstyr begrenser meg selv litt. Type flytsone. Når grovere stisykkel tas frem blir det på med knebeskyttere, og ofte sekk med skinne. Selv om det foregår på de samme stiene, stort sett, er typen sykling veldig annerledes. Mer lek, mer risiko, men ikke minst så er jeg på langt nær så konsentrert mellom slagene, og sannsynligheten for å drite seg ut er betraktelig større. Er det nedover-ritt, heis eller shuttling tar jeg frem helhjelm og albuebeskyttere, pluss goggles. Har prøvd fryktelig mange forskjellige kne- og albuebeskyttere, men har ikke funnet noen gode nok til å være med på alle turer. Ubehagelig (brannsår, pump) eller de blir oppbrukt for fort. Svetter veldig mye, så selv baggyshorts funker ikke på lengre turer.
 8. Stikk motsatt i miljøet her. Digitalsyklistene sykler ikke lenger enn før, og shuttler fortsatt oftest med bil, mens analogsyklistene sykler ut fra døra. Jeg tror ikke de fleste endrer sted eller måte å sykle på bare grunnet litt motorhjelp.
 9. "eMTB kan potensielt spre slitasjen litt mer da man kan komme seg lenger ut til de mindre beferdede stien". Dette argumentet gjentas - jeg skulle gjerne sett litt stats der. Det jeg ser er at de som kjører eMTB på sti i stor grad sykler akkurat som de gjorde før de fikk motor. Jeg tviler ihvertfall på at det har en merkbar effekt. Jeg sykler nok like ofte sammen med folk på eMTB som de uten hjelpemotor. Ingen av eMTB har påstått at de gjør det for trening eller bedre helse. Grunnene jeg har hørt er at det er gøy, uten at det er (like) slitsomt - eller at alle andre kompiser er på E. Helt greit det! Det er også litt splittelse i eMTB miljøet - akkurat som før er det grupper som sykler grisefort, og følgelig får god trening, eller de som tar det piano og nyter turen av andre grunner, og dermed får mindre helsemessig utbytte. eMTB ser jeg som en bra greie - om ikke annet for det mentale med å komme seg ut. For min del er en tur med hjelpemotor vs ikke omtrent det samme som å gå tur med hunden vs å jogge/løpe 😎
 10. Moderne Terrassebeis til 500,- pr 3-liter er virkelig skuffende. Dekkbeis-tipset noteres. Tynne ut med WS og kjøre på. Hos oss holder ikke skimmergrå Trebitt terrassebeis mer enn kanskje én knapp sesong, gjelder både grønske og slitasje. Har holdt på med samme deprimerende syklus de siste 15 årene, og det er stadig økende m2 som skal vedlikeholdes. Urk.
 11. Da har jeg solgt 2 sykler de siste ukene som har gått kjapt. Lærdom: sykler er ikke verd det vi mener de er verd. Bedre å selge de videre til noen som får glede av de til en fornuftig pris.
 12. 5 henvendelser før jeg rakk å gå vekk fra PC'en, tipper denne går fort 🙂
 13. Selges med originalhjul (ikke de på bildet). Kjøpt ny hos Sykkelstasjonen, ikke gått spesielt langt da jeg foretrekker MTB. Nytt kjede, bremseklosser, pedaler. Nylig byttet kranklager, trinsehjul, kassett og klinger. Ingen større bruksmerker. Str 58, passer folk under 190cm eller de som må ha små doninger av andre grunner. Er selv 190cm med lang overkropp, og skal derfor over på en større ramme da jeg sliter litt med div vondter. Tenker bud over 15000 er fair. Er også lagt ut på finn. Mer om sykkelen på https://www.specialized.com/no/no/diverge-sport/p/171325?color=264758-171325
 14. Har du lange bein eller overkropp, eller er det "balansert"? Høres ut som om jeg bør prøve L/L i sommertøyet da, men kanskje size guiden har riktig i at jeg skal ha M bib når jeg ikke er lang i beina.
×
×
 • Create New...