Jump to content

Sykkelmafiaen

Medlem
 • Posts

  216
 • Joined

 • Days Won

  6

Sykkelmafiaen last won the day on February 1

Sykkelmafiaen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sykkelmafiaen's Achievements

Talent

Talent (8/14)

 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Bidragsyter
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert

Recent Badges

453

Reputation

 1. Godt smurte ski er omtrent alltid bedre enn felleski, men det folk glemmer er at felleski er bedre enn dårlig smurte ski. Og dårlig smurte ski er det mange som har. Så på en tilfeldig tur sverger jeg til felleski. Kan ikke bomme, og digg i å slippe styre med alt kliss. Men før en konkurranse velger jo mange å levere inn skiene og få dem preppet av profesjonelle. Da får man faktisk godt smurte ski, så da vinner det nok stort sett over felleski. Men så er det om det er verdt det? Du taper nok noen minutter (ti? femten?) kanskje sammenlignet med godt smurte ski, litt avhengig av føre og forhold, men om det viktigste er å ha gått birken med en god følelse spiller jo de minuttene kanskje ikke så stor rolle? Det er litt annet fraspark på felleski og uten, så om du velger å gå med smøreski bør du også trene med det noen ganger i løpet av sesongen. Skiklubben podcasten til nrk har en episode om smøring der de diskuterer dette, om du vil høre på den. Jeg har gått Vasaloppet på et stykke under 6 timer på felleski, så absolutt brukbart. Da med move binding så jeg kunne vri to knepp tilbake i de partiene jeg staket.
 2. Disse fungerer også dårlig for alt annet enn lette sykler i andre etasje, og også dårlig for bilerstattere i første etasje. I borettslaget har vi slike (uten den mekanismen for å lettere vippe sykler opp som den på bildet har), og typisk nok er de nederste plassene okkupert av de som aldri bruker sykkelen sin, slik at mange av oss andre må løfte opp og ned hver dag. 😅 Ang. å låse går det greit gitt man kan ha samme plass hver dag, for da har jeg tredd igjennom en lås som jeg så lirker igjennom bakerste trekanen i ramma eller noe. Litt knot, men største knotet var jo å få låsen rundt noe bra i stativet så om jeg slipper det hver dag er det ok.
 3. Her må også offentlige etater, eiendomsforvaltere, utbygger osv. skjerpe seg, slik at det faktisk *finnes* gode alternativer å låse i. Dessverre ser man ofte at bilparkering lages stor og funksjonell, mens syklistene enter er bortglemt eller man skal lage noe designy som ikke funker. Det er ikke så jækla vanskelig, drit i publicus, felgbøyere og annet tull og smell opp noen A-stativ. De er tjukke og sikre, gir god støtte og funker til alle typer sykler.
 4. Godt poeng, selv ved "vanlig" reparasjon (ikke garanti/reklamasjon) er det nyttig å ha en erstatning. At jeg ofte må klare meg uten sykkel på ubestemt tid eller styre med å ta buss/bane hjem og så for å hente igjen senere er noe av hovedgrunnen til at jeg gjør det meste av reparasjoner selv. Da kan jeg ordne når det passer meg selv uten alle ulempene det å være uten sykkel medfører.
 5. Det er ikke slik at man har krav på akkurat samme gjenstand, men noe som dekker samme behov. Her synes jeg butikkene burde skjerpe seg, å ta en brukt demosykkel og gjøre om til en lånesykkel er ikke store kostnaden fordelt over mange reparasjoner. Sykkel er noe mange bruker for å få hverdagen til å gå opp, da er det stor ulempe for mange å plutselig måtte gå uten.
 6. Hva med ryggsekk med skift for flere dager en gang i blant? Så slipper du noe som helst de dagene du vil ta en lengre tur. Evt på min commuter-gravel har jeg bagasjebrett. Digg for å frakte litt ting, hente pakker osv, og god mulighet for sidevesker som er mye smudere enn setebag.
 7. Det er omtrent det eneste kravet jeg har. Skal man pumpe hundre++ ganger med en minipumpe, er det så sjukt stress om den minste bevegelse enten gjør at pumpa faller av ventilen, eller at man bøyer et eller annet. Og man må ofte stå i en rar vinkel. For min del har jeg en eller annen Lezyne fra XXL med et feste som lar meg montere den under drikkefaskeholderen og strappes in. Synes den har fungert bra. Tror det er Pump Grip Drive jeg har. Den finnes vel også i en high volume (HV) variant om det er større terrengdekk man skal pumpe.
 8. Mitt inntrykk (fra en FB gruppe) er at det var mye barnesykdommer. Men selv om de for mange viste seg på '21, så er jo det blitt fikset opp i på de bilene over tid. Så skulle jo tro at en '21 modell i 2024 er i OK stand og man slipper det verksteds-opplegget som nybileierne måtte igjennom. Jeg er forøvrig programforpliktet som mafian å si at jeg ikke synes bilen skal kjøres innenfor ring3 i oslo 👼
 9. Pilot synes jeg fungerer veldig bra på P2, etter min mening den beste cruise controlen jeg har testet (kjørt mange ulike leiebiler til fjellet). Den føles ikke ut som om den griper inn for tidlig slik at man hele tiden må "kjempe mot" bilen for å ligge slik man vil i feltet. Litt uvant kanskje er at den tillater å gå 4 km/t over/under satt fart for å kjøre økonomisk. 23, men kanskje også 22, har vel ikke pixel lys selv i fullspeccet utgave. Ikke tenkt særlig over det, den automatiske opp og ned-dimmingen fungerer bra, blitt blinket på av motgående svært sjeldent sammenlignet med en del annet jeg har kjørt.
 10. det er din feil det snør i dag, altså? 😄
 11. Hadde den første Phantom som jeg brukte i et prosjekt på universitetet og endte opp med å få beholde, før det var så mye regler rundt store droner. Hadde det en del gøy med den. Men ulempen den gangen var at det var omtrent ingen smartness / stabilisering. Så å fly disse var til tider veldig krevende. Jeg moddet og loddet selv på en del hjemmesnekret FPV-opplegg (et billig ryggekamera inni en isoporboks strappet over ansiktet var "brillene"), som gjorde det lettere å fly. Men hele opplegget var så stort og klumpete, drone som var knot å fly osv. at det ble brukt veldig lite til kul filming. Så sånn sett har jeg ikke vært så på utkikk etter noe nytt. Men om de siste generasjonene har gjort det mye mindre styrete kanskje man får vurdere noe igjen 🤔 DaVinci Resolve er gratis, og enormt kraftig (brukes av profesjonelle, de tjener pengene sine på å selge hardware/utstyr). Så kanskje litt overkill vs å bare skulle klippe ting sammen, men digg med et program som kan absolutt alt ala Premier Pro, men gratis.
 12. Endte opp med å bli veldig fornøyd med disse 45 NRTH gravdal i 45mm bredde. Dobbel mengde pigg sammenlignet med tidligere år gjorde det føltes veldig trygt på glatta og selv med litt lening/fart i svinger, og kom meg opp glatte bakker. Og følte disse håndterte slafsesnø mye bedre, skled ikke like mye sikksakk med fordekket på disse dagene. Ikke mistet noen pigger, og rullemotstanden var helt ok. Ikke så sjukt støyete heller, høres ikke ut som en fatbike.
 13. Det er faktisk feil. Det er variasjonen i tid mellom hvert hjerteslag. Bare for å forklare forskjellen med et eksempel: La oss si to mennesker begge har hvilepuls på 60 slag i minuttet. For den ene personen slår hjertet akkurat på sekundet hele tiden. Altså 1000 ms mellom hvert slag: Etter 1000 ms, 2000 ms, 3000 ms osv. slår hjertet. Da er det null variabilitet. For den andre personen slår hjertet annenhver gang etter 900 ms og 1100 ms. Så etter 900 ms, 2000 ms, 2900 ms, 4000 ms, 4900 ms, 6000 ms osv. Begge slår i snitt hvert sekund / 60 bpm, men person 2 har 200 ms variabilitet mellom slagene. Evt om man ser på en normaldistribusjon, er snittet det samme, men standardavviket / sigma er ulikt. For første personen er det mer konsentrert (ala den blå), mens for den andre personen er det samme snitt men mere spredd ut (ala den rosa)
 14. Jeg har faktisk holdt noe lignende på Teknisk Museum, for mange år siden. Laget et Scratch-lignende interface der man kunne gjøre veldig simple ting, og så styrte det en java-klient kjørende på selve roboten. Så var det oppgaver man forsøkte løse (kaste en plastball i en kurv, kjøre en hinderløype osv).
×
×
 • Create New...