Jump to content

saktetur

Støttespiller
 • Posts

  235
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

saktetur last won the day on December 25 2023

saktetur had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

saktetur's Achievements

Dyktig

Dyktig (10/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Imponerende Innhold Rare
 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført

Recent Badges

304

Reputation

 1. Jeg har samme sykkel og kjøpte 11-36 nå i sommer da originalkassett likevel måtte byttes. Av med gml kassett og på med ny, ingen justeringer var nødvendig og den girer smooth som bare det og det ble mikroskopisk lettere. Ellers kan det nevnes at det vistnok skal gå greit med 11-42, men da må det monteres en "goat link ?" Dette har jeg ikke prøvd så tørr ikke gå god for påstand. PS! Starter forøvrig ny tur på min White gx ltd om en liten time😀
 2. Denne er til min sykkel og det var en tilsvarende del "franskmannen" hadde mistet på sin sykkel. Både hans og min sykkel har ikke gjenget https://www.xxl.no/white-threaded-end-cap-for-white-gx-12x100-ta-carbon-fork-dropout-std/p/1180500_1_Style Mutteren vi fikk presset på hadde feil stigning, men var nok til at de kunne trille sykkelen. Min aksling er 12 x 1.5 så en hvilken som helst mutter med samme mål vil passe i et nødsfall, bare mutteren kommer langt nok inn i festet i gaffelen.
 3. Nei ikke DT Swiss hos meg, men denne mutteren på framgaffel er i utgangspunktet løs også på min sykkel og holdes kun på plass så lenge akslingen er skrudd til. Fikk ikke med meg hva slags sykler disse 2 hadde, men det er kanskje samme utfordring på de fleste sykler/gafler av denne typen.
 4. Nei, jeg har heller ikke hørt om lignende. Vil tro at de kan ha skrudd sammen syklene på Gardermoen, vist de kom med fly og i iveren med å komme avgårde kan det hende den ikke ble strammet tilstrekkelig. Der jeg traff på dem var på toppen av en lang grusklatring så sånn sett flaks at ikke dette skjedde i tilstøtende utforkjøring, for det hadde fått stygge konsekvenser. Bakken var såpass bratt, lang og løs grus at jeg tipper de også trillet opp og merket dette ifbm at de entret sykkelen igjen. Det må bare kalles griseflaks. Personlig skal jeg få skaffet meg denne mutteren, men foreløpig har jeg lagt på et par dråper blå loctite. Det endrer ikke for muligheten til å surre den bort i blåbærlyng, men det sikrer at den er på plass inntil hjulet må av.
 5. Til dere som har kjørt thru axle lenge, har dere noen gang tenkt at mutteren til akslingen kan falle av? På en grusvei langt inne i de Värmlandska skogar var det nettopp dette som skjedde en (fransk?) bikepacker. Litt tidligere på dagen hadde jeg møtt 2 syklister som jeg tror snakket fransk (seg i mellom) De sa de hadde syklet fra Oslo og nevnte Zürich som destinasjon, så kanskje var de fra Sveits, ikke vet jeg. Åkkesom, den ene av dem hadde rett og slett mistet mutteren på framgaffelen. Dette var på en grusvei og de hadde selvfølgelig gått tilbake på veien på leting, men ikke funnet den. Da jeg kom over dem var de ganske oppgitte og visste egentlig ikke hva de skulle gjøre. Jeg prøvde å ringe et verksted i nærmeste tettsted, men siden det var midtsommeraften var det ikke svar å få. Veien var ikke veldig trafikert, men vi fikk stoppet en bil og han hadde tilfeldigvis en "nesten" riktig mutter i hanskerommet, men ikke noe verktøy. "Franskmennene" hadde noe kombiverktøy og jeg hadde en skiftenøkkel akkurat for liten til mutteren. Med håndmakt fikk vi presset mutteren med feil stigning såpass på at han kunne trille sykkelen. Siden ingen av oss visste hva som ventet oss på veien videre valgte de å trille tilbake mot nærmeste tettsted og vente til verkstedene åpnet igjen over helgen. Jeg tipset dem om å gå innom alle gårdsbruk på vei tilbake og spørre om hjelp, og det viste seg å være redningen for dem og noen timer senere tok dem meg igjen, mye gladere enn sist. Så altså, har dette skjedd for noen av dere? Og skal en passende end cap være med i repsettet på tur? Eller er det en god idé å legge på en dråpe blå Loctite?
 6. Med tanke på utgangspunkt og budsjett. Denne: https://www.xxl.no/white-gx-ltd-24-gravelsykkel-grussykkel-unisex-gronn/p/1228506_1_Style vist det i det hele tatt er mulig å få tak i den i rett størrelse.
 7. Har samme sykkel, men i 22model og slik ser den ut, ferdig pakket for 1+uke med avreise i morgen. Ikke så lett å se, men har samme oppsett som jeg hadde fjorårets tur. Syns litt bedre på dette bildet fra fjoråret.
 8. Passer ikke inn med billig, men skårer høyt hos meg: Big Agnes copper spur hv ul1. Jeg har mtnGLO utgaven som leveres med innsydde lysdioder og batteripakke, men dropper dette på neste telt. Alt virker som det skal, men dette løste jeg med en lettere løs utgave på MSR teltet mitt. Teltet tikker inn på 1156g med nevnte lyspakke og alt av stenger, plugger og barduner. Ferdig pakket i oppbevaringsposen passer den akkurat mellom hendlene uten å ta ut stengene. Vurderer å bytte det ut med Bikepacking utgaven for å få kortere stangsegment og litt bedre plass mellom hendlene. Såkalt amerikansk oppsett med tilhørende fordeler og bakdeler.
 9. Bruker også mye tid til planlegging og drømmer og brukte Garmin Connect tidligere, men har kvitta meg med sykkelgps så nå er det Mapy som brukes. Har kokt ned kontroll og dobbeltsjekk til norgeskart og streetview på Google + tunnelkart/oversikten. Mapy står for planlegging og rute delt opp i ca dagsetapper og selve navigeringen underveis. Har det jeg trenger av info, er gratis og funker offline.
 10. Jeg kjøpte posen i april og har fått noen netter i den nå. Jeg er 180 og har meeeget god plass så 185 er jeg sikker på går veldig bra. Testet den på gulvet akkurat nå med å skli helt ned i fotende uten å komprimere og da hadde jeg nakkekragen over pannebrasken.
×
×
 • Create New...