Jump to content

eOpseth

Medlem
 • Posts

  174
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eOpseth's Achievements

Alliert

Alliert (7/14)

 • Ett År Gjennomført
 • En Måned Gjennomført
 • Konstruktiv
 • Bidragsyter
 • Første Uke Gjennomført

Recent Badges

68

Reputation

 1. Helt enig, og det er hovedkriteriet mitt også, samtidig som det er viktig at det virkelig fungerer når det trengs.
 2. Høres rart ut, jeg har til gode å oppleve slik med karbonstålpanner, men som jeg mener jeg nevnte i tidligere innlegg har jeg godt med gods i pannene mine. Jeg lager også gass uten å oppleve slike ting.
 3. Jeg er svært god venn med min FJÄLLRÄVEN KEB og liker deres G-1000. Den dekker sikkert 90% av mitt behov på sommeren og er nærmest for uniform å regne når jeg er på tur, men det er de dagene når regnet bare ikke gir seg - med forrige uke friskt i minne. Bruken er hovedsaklig fjellturer, toppturer, noe vandring i skog og tli sommer og senhøst. Bør være lett å ha i sekken da det hender jeg tar turer over noen dager. Men det aller viktigste er at denne skal tåle bruk, mye bruk, og samtidig være behagelig.
 4. Skal en ha en Speedmaster må en jo ha en "professional" og de er vel håndtrekte alle sammen mener jeg. Og ref. nerding på denne, så hjelper det jo ikke at Bjerke har noen virkelige snasne gamle Speedmasters inne fra tid til annen heller...
 5. Jeg sykler fremdeles de ritt jeg kan, men med en neve arvinger som også sykler så går ikke logistikken opp hva ritt angår like ofte lenger. Og da er jeg av den enkle mening at da får de sykle, jeg kan lange/hjelpe/skru etc - og så er jeg antagelig tilbake til enda flere ritt selv også om noen år igjen. Det sagt, det er noe befriende enkelt med å stille opp på løp. Lite utstyr, start/stopp samme sted, konkuransetiden er som regel < 40 minutt, og ikke minst så holdes formen godt igang. 2-3 hel-/halvmaraton gjennom året tar litt mer tid, men også der er logistikken enkel. En kan si mye om Birken, men Birkenløpet har en logistikk og flyt som er beundringsverdig arrangementet sin størrelse tatt i betraktning.
 6. Jeg har pløyd en del podcaster, og innser i ettertid at jeg burde notert mer, men jeg mener svaret på spørsmålet ditt er ja. Formålet med dobbel terskel er i grunn ganske enkelt, mest mulig tid på en intensitet du kan ha godt med volum av. Men, jeg vil samtidig nevne det alle løpere som har testet dette kommenterer, det koster ganske så mye og ofte mer enn du tror. Ikke uke en eller tre, men over tid. Jeg har forsøkt å løpe en del dobbel terskel med konklusjonen at det kostet for mye - men har nå heller én dobbel økt i løpet av uke. Det var også de som kommenterte at dobbel tersekl ha syklister holdt på med svært lenge, de sykler et fjell tidlig på langturen, og avslutter med det også. Poenget er godt, men summen av økta er kanskje noe anderledes. Men prinsippet er verdt å tenke over i sammenhengen, selv om jeg forstår ditt poeng med å optimalisere i forhold til andre forpliktelser. Triatletene leker jo med trippel terskel på en dag, en økt i hver øvelse. Med det som bakteppe, tenker jeg dette også peker i retning av ja på ditt spørsmål. Og for å poengtere viktigheten, dette koster og hold korrekt intensitet.
 7. Nostalgisk tilbakeblikk nå som jeg endelig har kommet meg over på Jupyter (som løser det aller meste jeg har behov for hva kalkulator angår).
 8. Den grønne reima på Panerai'n - er det Helvetus?
 9. Enig med forrige taler, det er dette som er viktig i dette rittet. Ta den sykkelen du taper minst på i terrenget for å få best mulig gruppe ut av de partiene. Strekket mellom 1. og 2. stiparti er langt, og du er avhengig av å jobbe med andre for å holde farten oppe. Magadrag fra h... eller vente på neste tog, antagelig det siste. Merk også at grusveien ned fra første terrengparti ned til asfalten/veien er en grusvei med litt rullegrus/grov pukk. Gjelder å følge med der også så de ikke seiler i fra, evnt. være så tøff du kan får å ta igjen noen tapte sekund ved behov. Alt i alt er dette rittet supert!
 10. Det finnes skomerker som leveres med bredere lest, Løplabbet mener jeg har dette. De har også apparatur som måler foten din, både i lengde, bredde, høy/lav lest etc... (flere gode sportsbutikker har forresten dette p..t)
 11. Det er vel to forskjellige løyper om jeg husker rett, der gravel ikke tar de to første terrengpartiene. Kun syklet på terrengsykkel, og liker i grunn den løypa, Også fint med stiparti #2 helt i nordenden for å bryte opp litt. I 2022 var det vel rekordvått, og de fungerte i grunn bra da også, mens det i fjor var nærmest rekordføre. Et ritt der det jobbes i grupper, og er viktig å finne de kjapt etter stipartiene. Digger Osensjøen rundt!
 12. Men den begresningen av hvor mye man tåler i s4/5 er et produkt av sone 1/2, og kanskje også sone 3. Det er vel essensen i hva "alle" som løper om dagen trener etter? (selv om arbeidskravet i løping gjerne er litt (les veldig) anderledes enn sykkel)
 13. Enig - dette var supert opplegg, selv om en av arvingene syntes starten på FE-1 var litt i bratteste laget. Var ikke der oppe selv riktignok. Fikk meg en god runde rundt der som publikum på søndagen også, som prikken over i-en.
 14. Det skal debuteres for noen håpefulle denne helgen, ser ut som været holder seg også. Blir en helg i Mistberget!
 15. Hadde en 12 km løpetur i dag i varmen, kanskje når det var som varmest på dagen, og pulsen min var minst 10 slag over hva den pleier å være på den løypa og i den farten. Setter det på kontoen for varmen og ikke helt vendt meg til det enda. Det må vel bli feil i slike tester?
×
×
 • Create New...