Jump to content

parob

Medlem
 • Posts

  108
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

parob last won the day on March 30

parob had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

parob's Achievements

Entusiast

Entusiast (6/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Konstruktiv
 • Dedikert
 • Bidragsyter
 • En Måned Gjennomført

Recent Badges

65

Reputation

 1. OK, det tenkte jeg ikke på. Har gjenget kranklager på karbon stisykkelen min, og det har vært helt problemfritt. Sånn sett har det vært OK på grusraceren med pressfit også. Har byttet lager én gang på de 2200km jeg har brukt den (men sykkelen ble kjøpt brukt så jeg vet ikke om det er originallageret som stod i). Men gjenget er så utrolig lettvint og nye lager er billig.
 2. Er det noen som kan tipse meg i retning av en ny grusracer hvis følgende krav er ufravikelige: - 1x drev - GRX gruppe - gjenget kranklager Gjerne passe lette hjul også. Jeg har et karbonhjulsett på grusraceren min i dag, men det er 15mm foran og usikker på om navet kan bygges om til 12mm. Cube Nuroad C:62 Pro hadde vært perfekt (bortsett fra at årets farge er schtøgg), men den har pressfit så den utgår. En Nuroad C:62 er også budsjettmessig rundt maks (nytt eller brukt). Jeg har en Rocky Mountain Solo 70 i dag. Absolutt en flott sykkel, men jeg føler jeg satt bedre på min gamle 2019 Cube Nuroad, og jeg er ikke så stor fan av SRAM Rival gruppen på RM-en.
 3. Har du Super Slick så bruker du bare den, mener nå jeg. Blir du ikke fornøyd etterpå så tar det ikke mange minutter å trekke av bosset, rengjøre og legge på noe annet.
 4. Jeg bruker Rock 'n' Roll Super Slick på palene i mine boss (riktignok ikke Ibis). Aldri hatt noen problemer med at det blir for seigt e.l. i kuldegrader. Tror Super Slick er noe lignende av SRAM butter, muligens enda litt tynnere.
 5. Godt tips, mange takk. GPX-spor fra ruta er lastet ned.
 6. Skal til Arendal igjen i sommer, og lurer på hvilken sykkel jeg skal ta med. Er godt kjent på mye av Tromøya, i Tungvektern, Åsbieskogen, og vært innom Asdalskogen (hvis det er det den heter?). Jeg har tidligere hatt med grusbanker, SS, og grusracer. I år står det mellom grusraceren og FS stisykkel. Med stisykkel så blir det først og fremst for å utforske Tungvektern enda mer enn jeg klarte på SS. Har derimot mest lyst til å ta med grusraceren. Mindre og lettere å frakte, trenger ikke pakke knebeskyttere og drikkesekk m.m. - men jeg må ha tips til fine runder, gjerne grus. Hva med f.eks. stiene rundt Udimærka (ser dem på flyfoto). Er det asfalterte rulleskiløyper? Forslag til andre runder på 2 til 5 mil?
 7. Jeg gjør øvelsen som heter "foldekniven", men holder i tillegg en 8kg kettlebell mellom hendene. Denne øvelsen er for å styrke mage og korsrygg. Lærte denne av snowboardkjører Kjersti Buaas. Etter at jeg begynte å gjøre denne jevnlig har jeg (bank i bordet) unngått å hatt noen særlige til ryggsmerter mer. Nesten som i denne filmen, bortsett fra at ben og armer hos meg møtes når de begge står bortimot vertikalt og jeg løfter ikke skuldrene av bakken. Synes beskrivelsen av øvelsen er bedre enn videoen. https://www.maximsport.no/foldekniven/ Her er en annen film, her møtes ben og armer slik som hos meg, men her løfter han fremdeles litt på hode/skuldre. Det er kanskje ikke så viktig. https://www.friidrett.no/barn-og-ungdom/athletix/upperbody/follekniv/ Jeg tar 3x10 reps. Tar de gjerne etter en sykkeltur og kombinerer det med uttøying tilslutt.
 8. Han er kjæreste med Frida Helen Rønning, så de kombinerer vel en norgestur med NM i samme slengen. Gøy!
 9. Jeg har ikke fulgt med i hele tråden, så beklager om dette allerede er nevnt. Jeg skal i hvert fall sykle i et landskapsvernområde i sommer, og spurte en nasjonalparkforvalter om det var lov å sykle der. Jeg har bare analog sykkel, men hun svarte for både analog og el-sykkel. Kan være interessant for andre å lese svaret hennes også: I Knutshø landskapsvernområde i grønn skravur i utsnittet du har sendt over (se under), er det ingen regler for bruk av vanlig sykkel som privatperson. All ferdsel skal likevel skje hensynsfullt og varsomt slik at det ikke skjer skade på landskap eller kultur- og naturmiljø. Dyrelivet skal ikke forstyrres. Merk at bruk av el-sykkel i verneområder (også i landskapsvernområder) faller inn under motorferdsel. Det gjelder også om motoren er avslått. Så i Knutshø landskapsvernområde kan elsykkel kun brukes på veger der det er lov å kjøre bil.
 10. Jeg har et sett med lagerpresse fra Unior, samt glidehammer-sett (avdrager) fra VidaXL, og noe fra Park Tools og en annen liten avdrager fra Enduro. Samt et annet sett med presse fra Lifeline (kjøpt for kranklager spesielt, før jeg kjøpte det komplette settet fra Unior). Se bilde. Ja, det er flere tusen kroner i verktøy, men jeg synes mekking er gøy og en del av terrengsykkelhobbyen. For din del vil det helt klart lønne seg å levere inn sykkelen for å bytte lager i rammen på Orbea-en, men hva om du senere får et hjullager du må bytte? Lager i bosset? Kranklager? Plutselig så er det lønnsomt å ha eget verktøy i hus. Men man må like å fikle med sånt, og ha flere sykler i stallen slik at det går greit om en står i deler i en periode (du må gjerne bestille rett lager først etter at du har presset ut de gamle, så du kan sjekke nøyaktig spec).
 11. Vi har brukt OPAS (opasgarderobe.no) i to forskjellige hus hvor vi har hatt behov for custom løsninger. Vi bor i samme by som de holder til, så det er jo mer lettvint. Da kommer de hjem til oss og tar mål først, for deretter å produsere skyvedørene, og kommer deretter for å montere. Bor man ikke i nærheten så kan man ta mål selv, hvis man føler seg trygg på at det blir korrekt. Livstidsgaranti på skyvedørene.
 12. Jeg har aldri tatt av det avtagbare hengerfestet på de tre-fire siste bilene mine som har hatt slikt. Aldri blitt kommentert på EU-kontroll.
 13. Det er en bil. Biler skal ha hengerfeste. Kast nøklene så slipper du å bekymre deg mer for det..
 14. Jeg spurte Unaas om dette for en stund tilbake og fikk følgende svar: "De kjøper sykler fra oss. Så ingen parallellimport. Men vi er ikke juridisk ansvarlige for hva de driver med."
 15. Det vanlige her er vel TB bak og RK foran.
×
×
 • Create New...