Gå til innhold

Gullars

Medlem
  • Innlegg

    545
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Gullars vant dagen sist 4. juni

Gullars hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Gullars sine prestasjoner

Dyktig

Dyktig (10/14)

  • Innleggsmaskin Sjeldent
  • Ett År Gjennomført
  • Veldig Populær
  • En Måned Gjennomført
  • Første Uke Gjennomført

Nylige merker

324

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jula har en høyere krakk med samme løsning😀
  2. Karbonsåle kan sikkert være nyttig og det er jo flere som bruker karbon i sine såler. Bruker selv Superfeet såler i forskjellige sko og de har både carbon og komposit i sine såler og det selges jo over disk flere plasser her i lander for i overkant av 500kr per par. Er jo nyttig å få noen som er tilpasset fotbuen man har og for min del var de ikke åpenlyst hva som passa. Har såler med både medium og høy som funker. Medium i joggesko og sneakers samt høy i alpinstøvler og "chelsea" boots. Det er en vesentlig forbedring fra "pappsålen" som følger skoa fra fabrikk
  3. En stemme til Novablast 4, jeg har TR modellen som har litt mer mønster i sålen og er ganske kjekt på løv dekkede grusveier. Det er den første skoen jeg har hatt som faktisk tilfører noe ekstra ved løping og den er ganske "rimelig". Har også et par Brooks Hyperion Max 2 som og er gode, de har ein plate i sålen som skal gi litt mer popp, men det er ikke carbon så den er ikke så merkbar som ei carbonplate. Fordelen for min del er at både Novablast 4 og Hyperion Max 2 er ganske stabile til en nøytral sko å være og det trenger jeg. Om du skal ha Asics så kan jeg anbefale å bestille direkte fra Asics sin hjemmeside og melde deg inn i kundeklubben. Da får du 90 dager åpent kjøp selv om du bruker skoene i denne perioden.
  4. Har ikke likt å løpe siden jeg skulle i militæret for mange år siden, er 49år nå. Da hadde jeg en periode før jeg reiste inn som var bra, men da var jeg jo ellers i god form og ikke minst mye yngre. Siden har jeg jo gått på det som er av smeller med beinhinne betennelse, IT bånd trøbbel, plantar facit og akilles med minst en form for skade hvert år som har gjort at løping har blitt en kortvarig treningsform hvert år. Sykkelen har alltid vert med så formen har stort sett vert helt grei, men ikke fantastisk. Sykler, går på ski, går til fjells og jogger og er rundt 90kg+ så beina får fort litt juling. I år så tenkte jeg at jeg skulle få orden på det og begynte med å kjøpe nye og riktige sko samt korte joggeturer på 15min i starten annenhver dag og gradvis økning derfra. Startet i våres og har hatt noen tilbakeslag med med en hæl og tilløp til plantar facit, men såler, tøying, hvile og tverrmassasje har løst det til 95%. I dag løper jeg fint 10-12km @5.50min/km og koser meg på tur. Holder fortsatt på annenhver dag for å gi beina litt hvile innimellom og har utvidet skoparken til 3 par for å få litt variasjon. Har så langt holdt meg unna sko med karbonplate (greiot å bruke leggene litt) og raske intervaller for å unngå skader, men prøver å kjøre noen stigningsløp innimellom. Tror som mange andre har nevnt at det er viktig å "skynde seg langsont". Det er fort gjort å bli ivrig å løpe på seg en skade. Finn en podcast eller musikk du liker og kos deg på tur, selv om det ikke blir så langt eller går så fort og øk gradvis. Kontinuitet er nøkkelen og det får du ikke om du blir skadet.
  5. Gullars

    Hakke-fiks ?

    Det burde jo gå greit å lage et nytt hakkeskaft med det gamle som mal. Utfordringen er vel å finne et bra emne som handelsvare og skal du utgå fra noe som er firkantet så blir det jo litt jobb, men det kan jo være litt kult å lage sitt eget skaft. Korte Fiskars krafse skaft er kanskje litt vel buede i selve skaftet og "rare i hodet" og et slegge skaft er ofte rundt i "hodet" som gjør at du ikke får det til å sitte i "the business end". Du bør nok se etter litt tette og seige materialer som ask og bjørk eller lignende. Både farfar og morfar brukte å fikse brukne skaft med galvanisert streng og lim. Godt med lim på flatene sett det i press til det er herdet og legg streng streng rundt som forsterkning. Ved starten så kvesser man spissen på strengen, lager en 90grader knekk på den og slår den inn i materialet (mulig du må forborre et hull som er litt tynnere en streng tjukkelsen). Deretter legger du tettvikla og stram streng godt forbi skaden og avlutter på samme måte som du begynte ved å feste streengen i materialet. Om du legger et lag med 2 komp lim over det hele så holder du både strengen på plass (om du ikke klarer å feste den stramt) og forsterker ytterligere.
  6. Takk for info. Har en liten issue med 30mm aksling pga lager levetid. Om jeg ender opp med en ramme med T47 eller PF30 så kommer jeg tilbake for da funker det. God helg
  7. Tror Ultimate fortsatt kommer med lockout på gaffelbenet om du velger rett versjon. Jeg hadde en sånn i fjor, men det kan være krevende å finne rett. Offset er litt oppskrytt, men det er greit å velge det som ramma er laga for om du vil at den skal føles som tenkt av den som har designet den. Google fork offset om du gidder og «kryp ned i kaninhullet», det er mye meninger der ut, men konsensus er at det er vanskelig å merke forskjell om du ikke gjør en veldig «riktig» test
  8. Har du et bilde og en pris? Hvilken aksling er det?
  9. Er nok et triks å holde hengeren relativt lett. Dagens el. og hybridbiler er tunge og da må du fort ha B96 eller BE sertifikat for å trekke. Skaphenger fanger mye luft i høy hastighet så tempo100 kan fort koste mer enn det smaker om det utnyttes.
  10. Kom over et RX812 på finn.no i dag så nå har jeg dobbelt opp og dekker alle eventualiteter. Da mangler det bare en grei krank. Enten 2 delt GRX eller 1x hva som helst med 170mm mm armer eller kortere. Har en 105 50/34 med 165mm armer, men da må jeg ha 105 fremgir og for GRX skal funke dårlig med landeveiskrank.
  11. Fargen var råkul, minner meg om en Voodoo Erzulie jeg hadde en gang som jeg var veldig glad i😊
  12. Super B er vel ikke helt Park Tools eller Unior, men fungerer bra. Jeg litt forskjellig derfra og har ingen klager til min bruk og jeg skrur en god del.
  13. Kjører "nye" Forekaster DC 3C EXO Maxterra 29x2,4 WT foran på en hardtail med 140mm gaffel i kombinasjon med e Rekon Race 3C EXO 29x2,4 WT bak (med Tubolight), felg med 30mm innerbredde. Det er en super kombo der den brukes. Skal bla. til Trysil med den i helga. Når det etterhvert blir våtere utover høsten så vurderer jeg å flytte Forecaster bak og få på noe med litt mykere gummi foran.
  14. Når jeg hadde ITB så funka det bra å flytte cleatsa innover for å flytte foten utover bla. Er ikke sikkert at hjelper deg, men fikk beskjed av sykkeltilpassern at jeg tråkka innover og det var ikke til hjelp for problemene Bytta samtidig til kortere krankarmer og ovale ringer for å flytte belastningspunktet, men det er jo litt mer krevende å gjøre i Spania.
×
×
  • Opprett ny...