Jump to content

ulf martin

Medlem
 • Posts

  202
 • Joined

 • Days Won

  2

ulf martin last won the day on January 6

ulf martin had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ulf martin's Achievements

Talent

Talent (8/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Veldig Populær
 • Bidragsyter
 • Dedikert
 • Konstruktiv

Recent Badges

121

Reputation

 1. Høres umiddelbart ut som skjeiv dropout. Har selv 8000/Ultegra og vil helst ha SRAM kjede (xx1) siden det hele da føles og høres smudere. Ligger du mye på midten bak og veksler mellom lett tungt foran så kan det jo være slitasje på kassetten på akkurat de som blir brukt mest. Du ser om de er veldig slitt, mellomrommet mellom tennene blir større og tennene blir spissere.
 2. The guy (originally from UK) who has been behind Manons visit and did the research has a company called Any excuse to ride where he arranges guided (shuttle) tours and also has nice accomodation in the "centre" of Nesbyen. Its a very small village so everything that's not up in the mountains is more or less the centre. Sept is the best month for riding trails in Norway. Still possible for ok temperatures and the trails has dried out over the summer (hopefully). https://www.facebook.com/share/BV6e6A8ofDjqYxvo/
 3. Det gikk fort (for min form) i den seige og bratte klatringa i Svenådalen fra Jevnaker.
 4. Etter ganske mye frem og tilbake ble Highball omsider omdøpt til The UNDEAD Mer enn en smule mindre jålete prosjekt enn Highballen lengre oppe i tråden, men det den mangler av blodspekk tar den igjen i heritage med bla gaffel som med grønn BRING logo har gått mange år i sentrumsgatene uansett vær og vind. Som om ikke det var nok så kom det fra samme låve på Hadeland et par nesten ubrukte Maxxis Maxxlite 2.0 Raceday only som med unntak av noen ukers opphold på låven har vært i SykkelØyvinds eie. Når ramma (og hjulene) i tillegg har vært med på Bukkerittet, Vassfarrittet, Krepsrittet, Stomperudrittet OG vært oppe på Flævassdammen (1400hm) TO ganger så vil jeg påstå at sykkelen hadde nærmest legendestatus før den med sitt nye styre og setup hadde forlatt garasjen. PS: Nye nesten usynlige carbon flaskeholdere fra Syncros er på vei.
 5. Volum er viktig det vet vel alle. De periodene jeg har syklet til jobben har også vært de periodene jeg har vært i best form. Mange semiproffer som har tjent til livets opphold innenfor Ring 3 og samtidig lagt grunnlaget med grønn hjelm og Ortlieb sekk. Så må jo ting såklart toppes og volum tilpasses til hvor man ønsker å være.
 6. Høgevarde tror jeg fremdeles mangler litt på å bli et heldagsmål. Mulig jeg tar feil og at stien ned til RV7 er klar, men i mitt hode må da sjuttlebussen gå. Den gikk i juli ish i fjor. Nesbyen er mye freeride på utvaskete stier foruten Den Ravinde og den crazy lange Hallingspranget, pluss noen ålreite smårunder rundt Trytetjern. Hallingspranget fikk hard medfart under flommen i fjor og er "stengt". De håper å åpne den igjen 1 juli. Tipper bussen opp dit neppe går før da. Sjuttling på østsiden er vel typisk i helgene og i skoleferien. Hemsedal er langt, høyt og ofte utsatt for vestaværet så værmelding er et must. Snøen går vel neppe der oppe før skoleferien heller. Trysil er jo som du vet bankers for maskinbygd flyt, men også her må man ha åpningstidene for heisen bak øret hvis man vil opp i fjellet. Tipset om Ringebu er hot, selv om jeg synes det blir vel langt å kjøre for en dagstur.
 7. En drøy halvtime fra Sandvika. Krysse Hønefossen og inn venstre på toppen av bakkene mot Gardermoen/Jevnaker. Eggemoen aviaton står det vel på skiltet. Føler dere for å booste kulturell kapital kan dere sykle ned på Kistefos/The Twist for lunsj. Alt fra superraske HT vennlige stier på selve moen til Downkøntri og mer teknisk Enduro på barnål oppe i åsen(e). 400 hm og 7 km nedover på det meste.
 8. Har en SC Hightower med en RS Delux bakdemper. Helt utstrekt så er det kommet en merkbar motstand når den skal ned i vandring igjen. Trodde først at det var slitasje i linken, men er nå 99% sikker på at det ligger i demperenheten. Noen som vet hva det er og om det er noe som kan fikses selv med en enkel airsleeve service eller om det bare er å kjøre innom BC på Høvik for full rep/service.
 9. Ikke helt hovedstaden, men Eggemoen og Hønebyen er kanskje nærme nok(?) Prosjektene jeg startet på senhøsten i fjor har blitt flikket på og ser ut til å levere etter intensjonen. Litt flikking til så blir det tabletop ut og opp på flata på første og litt høyere berm på den siste så blir det fart nok til å flyte opp og ut av isgropen. Dig ride, dig ride osv osv.
 10. Speil er jo egentlig strengt forbudt, men dette her kan jo tenkes å passere.
 11. Mangler en ski for heisbasert vårsnø og styresnø. Jeg har noen Salomon pudderplanker som blir for breie og lite presise. Husker ikke hva de heter men det er raust med rocker og funker fint på de dype dagene. Jeg har også et par Blizzard Cochise. De blir i overkant directional og stive litt lite lekne og ganske så tunge. De sitter riktignok som høgg, er superstabile og veldig dempet, men når det bare er mykt og kartongen ikke er dominerende så trenger jeg ikke all den biffen disse skia har. Ser for meg noe rundt 105/110 under fot så man har litt å lande på/med, raust med rocker som sagt, radius rundt 20 (ikke noe mer tror jeg) og greit med camber så den lar seg styre. God demping er et must. Skiene jeg er på er ca 185 ( Med unntak av "rando" skiene mine som er kortere). Skiene jeg ser på nå skal være på den kortere siden altså maks 180. De jeg har sett på så langt er Faction Mana 3 Denne ser ut til å kunne tikke alle boksene. Ut fra videoer med candide så ser det ut som om det er denne eller prodigy som blir brukt mest. Dynastar M Free M Free og ikke PRO Mulig de blir for lite presise og litt for lite biff? K2 Mindbender 112 Litt for lite lifted tip/tail og dermed for directional? Lite bevandret i dette segmentet av ski så kom gjerne med synspunkt og/eller forslag til hva som kan funke.
 12. Vi kjøpte en spisegruppe paket på salg fra Rusta for noen år siden. Både stoler og bord har holdt seg overraskende bra. Stolene vi har er ikke justerbare, men de har en liknende med 7 posisjoner. Når vi soler og slækker så har vi noen gammeldagse klassiske dekkstoler. Ikke noe nymotens ræl som linket til lengre oppe. Det vi har er treramme og tekstil. Ang stolene fra Rusta så holder det (for oss) med en enkel pute i rumpa. Strengt tatt trenger jeg ikke det heller, men når kona har kjøpt inn puter så er det jo greit. (Spise)stolen vi har https://www.rusta.com/no/no/stol-madrid-p602013220401.aspx Justerbar utgave https://www.rusta.com/no/no/posisjonsstol-neapel-p602013040302.aspx
 13. Det er ikke mange km mellom Gol og Nesbyen. Grusveien går på vestsiden av elva og slutter ca halvveis på Svenkerud. Etter det er det noen km på RV7 for så å trille inn på sidevegen fra Smedsgården. Evt krysse elva på Svenkerud og ta promilleveien/gamleveien ned til Nesbyen stasjon. Et bedre alternativ hvis man gjør som Rune beskriver, vil da være å ikke krysse demningen over Tisleia, men heller følge elva ned til Vadsetdansen og klatre derfra og noen hundre hm opp på Nystølfjellet, krysse veien til Bagn og sette kursen mot og igjennom Vassfaret. Er man keen på marka til byen etter dette så blir det noen mil på asfalt ned og forbi Hønefoss, men det kan gjøres på sideveier og sykkelveier uten trafikk. Strømsodd til Sokna er sikkert fin. Sokna til Ringkollen er ren transport. Tung klatring fra Hfs til Ringkollen.
 14. Jeg har samlet inn deler gjennom vinteren til et Highball prosjekt med bla zipp styre og GRX hendler Hadde jeg visst om det styret i linken tidligere så kunne det fort ha blitt et slikt. Jeg vet om en dobbeltbestilling som bare trenger å bli videresendt fra et småbruk på Hadeland forøvrig så bare si i fra hvis interessant. https://www.instagram.com/reel/C4fp5hDBOUR/?igsh=MWVzbHZlcnZwZnU1bw==
×
×
 • Create New...