Jump to content

andersar

Moderator
 • Posts

  466
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

364 profile views

andersar's Achievements

Dyktig

Dyktig (10/14)

 • Veldig Populær
 • Trådstarter
 • En Måned Gjennomført
 • Dedikert
 • Bidragsyter

Recent Badges

413

Reputation

 1. Asså, kan jeg få noen dugelige 10.000-metere på bilen OG solskjerming som pakkepris så.....
 2. Her burde det være åpent for å komme med benkeforslag sånn at vi sikrer at du ender opp med en ski ala Boaty McBoatface episoden 🙂
 3. Husstanden trenger utvendig zipscreens. Har skjøvet dette foran meg alt for lenge egentlig, men bør vel bare bite tenna sammen og få det på plass. Noen som har tips/anbefalinger på østlandet? Jeg er nevenyttig nok til å ta en god del monteringsjobb utenom elektrikerarbeidet på egenhånd, men de fleste har vel dette som en del av sine tilbud uansett. Det begynner å bli noen år siden jeg hadde noen selskaper inne for å vurdere det sist, og da var prisene helt bananas, siden det i realiteten er 2-3 store som eier alle de mindre selskapene.
 4. Har hatt autosøk på RX100 serien på Finn i lange tider nå, og disse holder seg uforskamma godt i pris, antagelig fordi dette er en veldig bra serie med jevnt & trutt forbedringer pr generasjon. Jeg hadde planer om å kjøpe en av de tidligere til arvingen som ville ha seg eget kamera, men måtte egentlig gi opp prosjektet da de aldri ble "billig nok". til at jeg ville gi det til en lettere øvern førstegangsbruker.
 5. ....og derrrrr fikk jeg lyst på ny kamerapark. Faaaannn...
 6. 840g syltetøy blir mange timer på rulla for å svi av da!
 7. Dekket var ment til odel & eie altså, jeg har produsert på løpende bånd til de som har ønsket seg. Dekka får vi gratis hos dekksjappa til en av de lokale heltene, og bolt/mutter kosta vel kanskje 20 kr pr dekk. Det sponser jeg gladelig for å få preppa opp stiene. Men du har nok rett, i år har sesongen vært ikke-eksisterende for min egen del, og jeg har ikke hatt tid til å dra ut og preppe selv. Har ikke sykla en eneste runde i skauen på pigg i vinter, mest fordi det har vært type 2-3 dager med bra føre, og så har snøen kommet på nytt. (Og så har jeg vært ganske opptatt med andre ting, som ikke akkurat har hjulpet på.)
 8. Du kjenner sånne eiere du også ja ? 😄
 9. Jeg har nok ikke-representativ hardware her siden min laptop kjører 3070ti med dugelig med minne, men jeg kjører samme opplegget; Rigger klar sykkel med flaske/øretelefoner/mobil, fyrer opp laptop og Zwift, og så går jeg for å skifte. Da har den normalt sett ferdig med alle oppdateringer og kobla opp alle enhetene. Pleier vanligvis å starte rigging 10 min før og det er stort sett nok til å ha litt fomling med oppdateringer underveis.
 10. Ja, det er uholdbart. Jeg har et par nyere Devold Active stilongs i ull, og de er helt håpløse på det der. Samme hengeræv-formfaktor som beskrevet i avsnittet over. Men både Klattermusen, Mammut og nå Swix-buksa som jeg har vært gjennom de siste årene syns jeg leverer bra på dette.
 11. Jeg dør litt innvendig kjenner jeg. All aboard the hypetrain! 🙂 For et par år tilbake så sponset Nærings & Fiskeridep to 5 st.p kurs i "intelligente systemer" ved Høyskolen Kristiania. Jeg gikk glipp av intro-kurset, men tok det påfølgende kurset på våren, og syns jeg fikk mye bra ut av det. Forelesningsmaterialet var ofte litt tungt for min del, men øvelsene fikk jeg mye igjen for selv med min svært begrensede Python-kompetanse.
 12. Jeg tenkte på denne: https://www.facebook.com/groups/1870345813220446 Det finnes også en haug med internasjonale/amerikanske som har masse bra innhold og uendelige variasjoner/byggeskikker og tradisjoner. Et par andre favoritter: https://www.facebook.com/groups/449503248566664 https://www.facebook.com/CowichanTrailStewardshipSociety Sidenote: Jeg har personlig aldri følt at det er stibygger-kompetanse som er der det kniper, det har ALLTID vært merkantile ressurser og senere dugnadsressurser; De som vil bruke kveldene på å lage presentasjoner, kart, skisser og beskrivelse, finne finansiering, grave i jorda og bære tunge steiner. Fysisk arbeid har vært noe lettere, men det er alltid det merkantile som er vanskeligst.
 13. Burley'n vi har/hadde var ikke direkte nedfellbar - der var bakveggen festet med stropper som man kunne gi litt slakk på for å senke vinkelen, og så kjøpte vi tilbehøret som ga "krybbefunksjon" for den første fasen. Ble mange mil på den vogna gitt!
 14. Korrekt kotyme er vel å helle disse tilbake på originalemballasjen og levere på miljøstasjon.
 15. Vel, vi har en del av dette allerede. Stibyggerhåndboka ble publisert i 2017, og alt stoffet som vi ikke rakk å få med i trykken har vi i NOTS fortsatt å jobbe videre med (vi = primært jeg i denne sammenheng) (Jeg har tatt opp med sentralt at vi kan jobbe videre med ny revidert publikasjon, men de tenkte at det holdt å gjøre dette digitalt, så jeg håper "noen" tar tak i dette snart...) Vi har NOTS Stibygging som er SoMe gruppa for alt som har med stibygging å gjøre Tilhenger med utstyr - vi hadde en slik i Skullerudprosjektet - jeg aner ikke hvordan enden på visa der ble, men det var vel tyveri ifbm prosjektet på Langsetløkka, så det tror jeg satt en stopper for det å holde mye eget utstyr, i hvertfall lagring i henger. (Lokallaget vårt har søkt og kjøpt inn en god del enkelt utstyr for våre prosjekter som forhåpentligvis starter til våren/sommeren, men det oppbevares innendørs for å ikke bli stjålet) Og det siste...det er jo bare å skrive i stibyggergruppa eller her og be om tips og råd, eller skrive det her og se hva som kommer. Jeg skjønner jo at drømmen hadde vært en frivillig org som kunne tilby en form for rådgivertjeneste men vi er nok ikke helt der rent organisatorisk.
×
×
 • Create New...