Jump to content

andersar

Moderator
 • Posts

  737
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

andersar last won the day on June 7

andersar had the most liked content!

Recent Profile Visitors

656 profile views

andersar's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Innleggsmaskin Rare
 • Veldig Populær
 • Trådstarter
 • En Måned Gjennomført

Recent Badges

683

Reputation

 1. Begynner å bli lite å velge i om man skal ha mange prinsipper 😄
 2. Se her ja, motoriserte sykler OG motorisert sager! Hva blir det neste??? 😉 Fra spøk til alvor: Jeg har mest tro på bajonettsag-varianten, med mindre man skal ha en sånn motorsag som man bruker teleskop på til hagearbeid. Motorsagkjedet har ikke så mange variasjonsmuligheter, mens bajonettsagblad kan man få i alle varianter. Bacho bladet over får man i coarse, medium og fine cut. (Og så kan man bruke det til "alt" innen oppussing og rivearbeid. Mye høyere bruksverdi IMHO!)
 3. Haha, en sånn har jeg også. Men den er bestefars gamle, sånn for tidslinjens skyld.
 4. De selges til fantasipriser i Norge, men du får bestilt de til vesentlig mindre rett fra Japan. Min Katanaboy 500 tror jeg kostet meg 1500kr direkte fra Japan, men det er sikkert nærmere 10 år siden. 650mm er midt i mellom, og koster 3000 ish, mens jeg har sett annonser for Katanaboy 1000 til 6-7000 kr. Det er latterlig mye penger for en sag som du må ha relativit godt trente armer for å bruke, for ikke nevne bære med deg.
 5. Jeg har som lokalt utstyrsdeponi for våre medlemmer vært gjennom alle utgaver av både foldesager og sager med slire. Bigboy er nok fortsatt favoritten. Katanaboy 500 er reservert for ytterst store trær og er såpass stor at den ikke passer godt oppi sekken heller, så det blir for de turene der jeg VET det dukker opp store saker. Da er det uansett lurt å være flere både av sikkerhetsmessig hensyn og for å dele arbeidsbelastningen. Armpump kommer relativt raskt med disse når man tar i litt.
 6. Mener å ha lest tidligere at noen batcher (for en tid tilbake) hadde kvalitetsproblemer, men jeg har vært fornøyd med min TickrX, byttet batteri en gang på de ~2 årene jeg har hatt det. Nå har beltet begynt å bli litt frynsete i kantene, men det er nok greit nok sett opp mot antall dager i bruk.
 7. Jeg hadde en uheldig episode etter å ha dyrket en stor batch av Bhut Jolokia. Den tabben gjør du bare en gang. Heldigvis hadde jeg melk i kjøleskapet.
 8. Hvor står de? Chili må ha MASSE varme, sol, næring og fuktighet. Jeg har fått til chili med bra styrke på friland i Norge ett eneste år, og det var sommeren 2018. Inne blir det som oftest for tørr luft, i hvertfall under blomstringen så pleier blomstene å falle av når det blir for tørt. Men om du har fått frukt så er du ute av den delen, så da går det kanskje bra. Spray med vannflaske hjelper en del.
 9. For å få til dette må man antagelig ha avtale med Kartverket gjennom Norge Digitalt. Jeg hadde sånn tilgang da jeg jobbet mye med GIS-verktøy som rådgiver. Det er nok ikke umulig, men tipper det kreves en del av en eventuell utvikler. Jeg har lagd min egen lokale versjon i QGIS, der jeg har gjort oppslaget manuelt og så tegnet inn/lagt til manuell informasjon i kartlaget for grenser. Det funker greit så lenge det ikke er alt for mange grunneiere, kan fort bli uoversiktlig. Og det funker selvsagt bare på desktop.
 10. Nok en vekker om at vi ikke driver med risikofri aktivitet - og at det hviler et tungt ansvar på rittarrangørene å gjøre det så trygt som mulig. Alle gode tanker sendes familien, dette er nitriste greier.
 11. En relativt fargerik variant, og for å dra en parallell til sykkelverdenen så koster den 5000kr. Maks.
 12. Det er vel den veien de fleste tar den, men jeg tipper det er tendens til mye løst og grøfter fra regnværet. Det var ganske lurvete sist jeg var over der for et par uker sida.
 13. Enig med @runermm at grusen til Lommedalen er skumle greier - du kan banke 40-50+ kmt mer eller mindre hele veien, og det kan bli _skummelt_ på utvaska partier ELLER om det kommer tømmerbiler i mot. Så her er det veldig, veldig vanskelig å holde igjen når det blir god kok og god flyt.
 14. Jeg husker den saken godt. Heldigvis var de lokale heltene godt påskrudd og saklige i sine innspill. Argumentene som ble fremført var helt latterlige, men det var et godt eksempel på en type forvaltning som veldig lett kommer på plass (og som blir vanskelig å reversere) dersom man ikke følger med.
×
×
 • Create New...