Jump to content

Mr.Jacobsen

Støttespiller
 • Posts

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mr.Jacobsen last won the day on November 3 2023

Mr.Jacobsen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mr.Jacobsen's Achievements

Entusiast

Entusiast (6/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Bidragsyter
 • En Måned Gjennomført
 • Trådstarter
 • Dedikert

Recent Badges

50

Reputation

 1. Jeg har hatt en relativt lett uswe-sekk, men har nettopp gått motsatt vei fordi jeg aldri har klart å få den til å slutte å danse. Dette har blant annet ført til store gnagsår når jeg løp i singlet i varmen. i løp på «bare» 30km ville jeg også tenkt det var en fordel å kunne enkelt fylle på flaskene på drikkestasjoner i stedet for å måtte åpne sekken for å fylle. Alternativet med mye drikke i sekken fra start er i alle fall i mine øyne oppskriften på dansende sekk.
 2. Alt fra Deore og opp hos Shimano har vel blitt relativt bra etter hvert? Hadde ikke nølt med SLX! Tvilsomt noen slår bikeshop/sykkelkomponenter særlig mye på pris i Norge, men det er jo noe med å støtte sin lokale sjappe.
 3. Endte med å tråle både Finn og diverse outlet. Fant en Acer gamingpc med 3060ti, i5-prosessor og 16gb ram til 6600kr. Satser på at det funker bra, så får vi være flinke til å synkronisere albumer til iPaden for sofakikking.
 4. Og så ble spørsmålet plutselig et litt annet 😅 konas laptop sa plutselig takk for seg i kveld, så vi er nå en midlertidig datamaskinløs husholdning. Laptop ble da plutselig mer fristende, da kona gjerne vil kunne bruke den i stua også, selv om det muligens må forhandles om. Brukt er fremdeles høyaktuelt, og en sannsynlig løsning. Hva må jeg egentlig ha av specs? Og kan f.eks en brukt MB Air være et fint alternativ? Eneste er at nesten alle som ligger ute er 8gb ram, og Adobe anbefaler 16 for lightroom?
 5. Husk at om du fjerner intern forbindelse til egen boenhet, så er dette en søknadspliktig oppretting av ny boenhet.
 6. Den har en i5 7200U-prosessor og 8gb ram så vidt jeg skjønner. En HP pavillion-sak. Mulig den kan «fikses» så det kjører bedre, men per nå er det helt håpløst. Det jeg har fundert på som en potensiell løsning er en rimelig gamingpc fra Finn hvis det kan være en økonomisk grei løsning?
 7. Har hjemmekontorløsning med skjermer fra før som kan brukes. Men på sikt blir det nok ny skjerm uansett. Å handle brukt er relativt aktuelt uansett hvilken løsning vi ender på.
 8. Etter å ha kjøpt speilløst kamera rundt juletider i fjor, begynner det å bli relativt klart at datautstyret i huset ikke helt henger med. Vi abonnerer på Lightroom, og synes egentlig det er en veldig grei løsning for å håndtere bildene (råformat). Utfordringen er bare at vår tilårskomne laptop på ingen måte henger med lengre, og sliter selv med importering av bildene. Vi må derfor ha ny datamaskin av en eller annen sort. Bruk blir i hovedsak nevnte bildebehandling, samt å kjøre zwift. Det kan hende det hadde vært hyggelig å kunne kjøre et spill på den i ny og ne, det er ikke høyt prioritert. Vi (les: spesielt kona) er opptatt av at dette skal være et lavkostnadsprosjekt der vi ikke bruker mer enn nødvendig. Samtidig har jeg et ønske om å ikke kjøpe meg inn i å måtte bytte utstyr igjen om et par år fordi det igjen går i sirup. Jeg har levd hele studietiden min med Mac, og hele familien er på epletelefoner. Jeg har derfor sett litt på brukte Mac mini, men jeg ser de er godt priset selv på bruktmarkedet. Hva må jeg egentlig ha, hva er kjekt å ha, og hva skal jeg egentlig se etter i jungelen på bruktmarkedet?
 9. Låner tråden litt, siden jeg allerede har en Bosch som går til 300 grader og pizzastål 😅 Noen som vet hvorfor grillementene ikke fyrer opp når jeg slår over på grill etter å ha varmet stålet? Bruksanvisning på stålet sier først 40 min på full pupp på over/undervarme, så grill. Men da fyrer ikke grillelementet opp så det blir glødende. Det funker ellers som normalt. Etter å ha byttet, så kan jeg stemme i at stål er vesentlig bedre enn stein i ovn!
 10. Neida 😜 jeg har ikke testet MM, men er i alle fall fornøyd med Assegai MG Exo+ til treig pinglesykling på Nordvestlandet 😅
 11. Tittelen sier vel det meste. Skal ha ny bremsevæske til mine Magura MT7, og tenkte å teste Bionol etter mye positive skriverier på forumet. Men får man tak i dette i Norge? Ser bikeshop selger en Bleedkit-væske som synes å ligne litt i beskrivelsen, men dette er vel ikke sammenlignbart? Noen som har noen tips? Må nok handle på nett, for det er lite tilgjengelig i butikk på Nordvestlandet.
 12. Foreløpig er jeg i alle fall godt fornøyd med Endura Humwee. Tror den er på sitt andre år med jobb-pendling på vestlandet. Riktig nok bare 3km hver vei, men den ser rikelig med regn, salt og sludd i løpet av året.
 13. Lille troll vokser stadig til, vinteren har takket for seg og pappapermen nærmer seg med stormskritt. Det gjør at jeg stiller meg stadig nye spørsmål om hvilke muligheter vi har for å bevege oss litt rundt sammen. For kontekst; frøkna er nå ca 7 måneder, og har satt stabilt uten støtte i ca en måned. I påska lå frøkna i fjellpulk, og stortrivdes med det. I motsetning til når hun sitter i ro, så kunne hun fint sove 2-3 timer i pulken så lenge jeg ruslet av gårde og hun ikke var for varm. Ligger hun i ro i vogn/i seng, så blir det derimot stort sett med 40 minutter. Vi har allerede kjøpt en Thule Chariot Sport som er testet med løpesettet, og dette var strålende suksess på sove-fronten. Men hvordan blir dette når en skal koble på sykkelen? Burde jeg kanskje være tålmodig og vente litt enda? F.eks thule skriver jo at man skal være 9 måneder, samtidig som inntrykket er at andre begynner tidligere enn det så lenge de er trygg på at barnet kan sitte. Jeg har plutselig oppdaget at Thule selger et sånn ekstra "baby supporter"-kit. Jeg har ikke tenkt på behovet når vi har trillet/løpt med vogna, men dette er kanskje greit å ha når man skal sykle? Jeg synes også det er litt vanskelig å se for meg hvordan hun kan sitte behagelig med hjelm inni der, men jeg klarer heller ikke helt å akseptere at hun evt. ikke skal ha hjelm når jeg er så strikt på meg selv både på ski og sykkel. På internett virker det som produsenter/folk flest ikke er helt enige om man trenger det eller ikke. Tips til hjelm som er behagelig å sitte i vogn med mottas evt. med takk! J Andre erfaringer noen har å dele?
×
×
 • Create New...