Jump to content

tron

Medlem
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tron's Achievements

Entusiast

Entusiast (6/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Konstruktiv
 • Bidragsyter
 • Dedikert
 • En Måned Gjennomført

Recent Badges

64

Reputation

 1. Jeg ville prøvd å finne fram til en skomodell som har wide-varianter. Og da snakker jeg ikke om tåboksen, men hele lesten. Bred tåboks vil først og fremst gi mer plass til tærne, og ikke nødvendigvis gi deg mer plass der gnagsåret er (første metatars?). Jeg har brede og umulige føtter, og derfor sverger oftest til Hoka og Asics, som begge har wide-varianter av mange av modellene sine. Men tærne dine vil også takke deg for bredere tåboks i alle skoene du bruker — du hadde ikke hatt så tjukk og hard hud på utsiden av stortåen om du ikke gikk med sko med for smal tåboks, som presser mot utsiden av tåa 😉 Heldigvis har mange løpeskoprodusenter (og skisko) nå innsett at tærne trenger litt rom — smal tåboks kan bidra til til en rekke fotproblemer, ikke bare tjukk og hard hud.
 2. Har litt erfaringer med fulldemper for barn. Masse kids i nærområdet mitt som koser seg med Canyon Neuron Young Hero. Leide en slik til guttungen på et tidspunkt, men ble ikke veldig imponert, egentlig. Det satt en 29-er-gaffel på den, blant annet, ikke 27.5, og komponentvalget virket litt tilfeldig. Mulig de har endret dette på nyere årsmodeller. Litt stor var den også, jeg fikk tak i en demobrukt Rocky Mountain Reaper 26, som satt som et skudd i to sesonger før den ble for kort og ble erstattet med en Reaper 27. Fulldempet har vært et viktig bidrag til å få opp sykkelinteressen — vi hadde neppe syklet heisbasert med hardtail. Ift. økonomien i det gjør vi slik: Han betaler halvparten og får ta fra sparepengene, så splitter vi summen 50/50 igjen når sykkelen selges. Dette for å motivere til å ta vare på tingene sine. I tillegg er jo jeg over middels interessert i å mekke og holde ting ved like, så Reaper 26 ble solgt for samme pris som vi kjøpte den for. Innboksen på Finn.no var rødglødende! Godt holdte barnesykler av god kvalitet holder seg godt i pris — de tre siste syklene til junior har gått så og si i null. Tror Reaper 27 skal bli grei å selge også. Den er foliert og ser nærmest ny ut etter halvannen sesong.
 3. Dissector bak og DHR2 foran er mitt førstevalg om sommeren når det er tørt. Synes det er kombo som føles brukbart kvikk og samtidig gir et solid og forutsigbart grep. Så setter jeg DHR2 bak og smeller på et Assegai foran når det blir fuktig, og Assagai/Assegai i når det blir skikkelig høst.
 4. Bra oppklaring, LarsB! Greit å være oppmerksom på. Jeg har installert SL-MT500 på 12-åringens sykkel og ble overrasket over hvor fin denne hendelen er rift. pris. Byttet da ut hendelen til Rocky Mountain, og det viste seg å være en kjempeoppgradering! Fungerer glitrende med Rocky Mountains senkepinne (produsert av X-fusion) i hvert fall.
 5. Ny stemme til Thule Epos herfra. Var på tur i pinsen, og kunne ikke gjøre annet enn å smile da jeg monterte syklene på stativet. Tre stisykler ved siden av hverandre uten noen form for gniss, knot, irritasjon eller banning. Det er dyrt, men jeg tenkte faktisk at det er verdt hver krone da jeg lastet opp for hjemreise.
 6. Slår et slag for Shimano SL-MT500. Finnes med både klemme og i-spec. Koster 260 kr, har wireklemme, er tight og fin i funksjonen. Totalt ujålete, men bedre enn mange hendler til over det dobbelte i pris. I-spec-varianten burde være en no-brainer for alle som har Shimano-bremser.
 7. Wow! Det så heftig ut! Ser fram til rapport 🙂 Men PS! Den eikenøkkelen nederst til høyre på bildet ville jeg bare brukt i nødstilfeller. Skaff en god eikenøkkel som griper om tre sider av eikenippelen, så slipper du å runde av nipler som sitter litt godt.
 8. Jepp, jeg skrudde fra hverandre, rengjorde alle komponenter etter alle kunstens regler, smurte opp og monterte med Loctite og riktig moment. Alt er tight og fint, knirkelyd ble borte og sølvpilen er klar for ny sesong 🙂 Hadde dog store problemer med monteringen. Jeg monterte først nedre link og skrudde til med Loctite og korrekt moment, slik jeg mener å ha sett i en instruksjonsvideo for karbonvarianten. Men da ville ikke boltene i øvre link på plass. Fikk inn tre av fire bolter, men den fjerde kom da bittelitt skjevt inn og traff ikke gjengene. Holdt på leeeenge, og skjønte ikke bæret. Virket nesten som om noe var skjevt med ramma. Til slutt tok jeg ut nedre link. Da smatt øvre link fint på plass, og den nedre kunne rimelig enkelt monteres til slutt.
 9. Min erfaring med SLX 12-delt er at det er veldig følsomt for skjevt girøre og skikkelig justering av både B-skrue, stoppskruer og wire. Når alt dette er i orden, skifter det som en drøm. Selv nye girerer kan stå skjevt i ramma, så et retteverktøy er en god investering. Jeg ville byttet kjedet og sjekket justeringen grundig. Og ja, «cagen» på et nytt Shimano-gir nå til dags ser både skjev og vridd ut. Det skal være slik, men gjør det dessverre ganske umulig å se om et girøre er skjevt eller ei. Igjen, et retteverktøy er din venn 🙂
 10. OK, jeg plukker fra hverandre og inspiserer. Virker jo unødvendig å bytte bushinger som ikke har slark, så da må det være et spørsmål om smøring, tenker jeg 🙂 For øvrig en skikkelig rakker av en sykkel! Blir hele tiden hvor imponert over hva den svelger unna! Jeg bare digger den Onyx-gaffelen!
 11. Har samme drivlinje og drøyt 1.100 km på sti i alt slags føre. Kjedet var fremdeles fint da jeg sjekket det for 3-4 turer siden. Dette kjedet er varmvokset. At kjedet til trådstarter er så slitt etter bare 126 km høres helt koko ut, uansett hva slags smøring som er benyttet.
 12. Vekker liv i Ripmo-tråden med et spørsmål om bushinger: Er det slik at de trenger å byttes regelmessig, eller smøres opp? Min AF har drøyt 1.100 km på sti nå, ifølge Strava, og har begynt å knirke ved tråkk. Typisk sittende tråkking i oppoverbakke. Det er ikke sete eller setepinne, og internett sier at bushinger i nedre link slites i stykker først. Hva er deres erfaringer?
 13. Junior har brukt PA03A i 3-4 sesonger (blir 13 i sommer). De har ganske stor plattform, så jeg ser at ha ofte plasserer foten slik at de ytterste pinnene ikke griper mot skoen (smale juniorføtter vs. brede «voksenpedaler»). Likevel vil jeg si at disse pedalene funker ekstremt mye bedre enn CB Stamp 1 i small, siden Stamp 1 har en forhøyning ved akselen som gjør det vanskelig å få kontakt med pinnene foran og bak på pedalen (har brukt disse selv — møkkapedaler). Pinnene på PA03A er både lange og skarpe, så de sitter utrolig bra.
 14. Dette har jeg også vurdert og er nysgjerrig på. Begynner å bli fryktelig lei av lesebriller, men opplevelsen til Maybelline her gjorde meg fryktelig skeptisk. Det er jo mørkt 5-6 måneder i året, så den lysgrøten der hørtes mer slitsomt ut enn lesebriller…
 15. Du kan nesten ikke gå feil med Rocky Mountain Reaper 26. Den passer en på 140 som hånd i hanske. Poden hadde en slik i to sesonger, og det var utrolig gøy å se hvordan ferdighetene utviklet seg med den sykkelen. Hopplinjer i nabolaget, sti i marka, maskinbygget sti og heisbasert i Trysil. Byttet bremsehendler på den, ellers var den stock. Ramma er kort, så ikke regn med å ha den i mer enn to sesonger. Det kan virke lite for en så dyr sykkel, men husk at de holder seg godt i pris. Hvis barnet lærer å ta vare på sykkelen, og en mekkeglad sykkelpappa vedlikeholder den som sin egen, går de som varmt hvetebrød på Finn.no. Vi kjøpte en fin-fin demo-sykkel fra VPG og kunne selge den igjen uten tap! Og da avviste jeg flere kjøpere som ville overby han som jeg hadde lovt den bort til. Har aldri fått så mye meldinger på en Finn-annonsen noen gang.
×
×
 • Create New...