Jump to content

Pludrepapp

Medlem
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pludrepapp's Achievements

Bidragsyter

Bidragsyter (5/14)

 • Bidragsyter
 • Konstruktiv
 • En Måned Gjennomført
 • Dedikert
 • Første Innlegg

Recent Badges

44

Reputation

 1. Her har det skjedd mye jeg ikke har fått med meg. Det løste seg ved at jeg droppa sykkelturen og tok buss hele veien i stedet. Ja, ser den. Men samtidig er det jo bussåføren man møter. Så klart, det hjelper ikke å være sur på sjåføren, siden det er ikke hun som har bestemt at sykler ikke skal ha plass. Men å si fra på en høflig måte, tenker jeg går an. I tillegg til å kontakte ledelse, sosiale medier, lokalavis eller lignende, som du nevner. Kult! Jeg sykla den jernbanen sommeren 2021. Det var en kjempefin tur.
 2. Helt enig! Dette irriterte meg også. Så også noen som beskrev at følgebilopplegget funka på Stravaen sin. Vet ikke hva sanksjonsmuligheten skulle vært. 30 min tillegg på tiden? Disk? Så også noen som pælma ting i grøfta. Så ikke helt hva det var, håper det var bananskall..
 3. Jeg så en pose med "Skoje" på Sognefjellshytta, @Skoje. Det var sikkert din. Det var veldig mange som hadde kjøpt pakkpose på Biltema for anledningen, tror jeg. Jeg følte nesten halvparten av posene som var der var av samme grønne type 😄
 4. Jeg debuterte i år. Jeg var veldig fornøyd med i det hele tatt klare det, og var også fornøyd med tiden til tross for problemer med lekkasje fra ventilen. Den tetta seg (i positiv forstand) til slutt, men jeg måtte sykle fra Lærdal til Fagernes på et litt for komfortabelt framdekk. Ellers var det også fascinerende å ligge i et stort og raskt felt fra Tyinkrysset til Fagernes i regn og mørke. Med møkkete briller, så jeg egentlig bare en masse røde prikker (baklykter), og en og annen trailer som passerte i full fart. Heftig! Det var også fascinerende å sykle opp til Sognefjellet med kombinasjonen av bratt bakke, og masse motvind. Da smakte seigmenn ekstra godt.
 5. Stille før stormen... Lykke til, alle deltakere!
 6. Takk for nyttig lærdom! Dere er bedre enn chatgpt! Jeg skal lese alt når jeg får tid!
 7. Ok. Så kun matavfall og kompostbark var nok til å holde det gående hos dere? Hvor stor binge hadde dere da? Jeg ser at Felleskjøpet selger "kompostkule" på 180 liter og "kompostbinge" på 375 liter.
 8. Jeg er den lykkelige eier av en hageflekk på om lag 100 m², hvor det også står et forholdvist voksent furutre, ei bjørk og ei selje. Plenen vokser på skrint og tynt jordsmonn oppå steinfyllinga huset er bygd på. Furua slipper fra seg en mengde kongler jevnt og trutt som jeg samler opp og ikke bruker til noe. Jeg slår plenen én gang i året, og har en slags naturlig blomstereng sommerstid med grasstjerneblom, blåkoll, prestekrager, blåklokker og kløver, i tillegg til grasarter, så klart. Og ja, innsektene ser ut til å like det godt - det er humler, bier, små møll, fluer og mer til. Per nå kjører jeg hageavfallet til kommunens søppelsorteringsanlegg et par ganger i året. Det føles teit å kjøre biologisk avfall langt av gårde når arealet mitt strengt tatt kunne ha godt av å få det tilbakeført. Har noen her inne erfaringer med kompostering? Varm vs kald? Har jeg for lite hageavfall for å kunne varmkompostere? Jeg har tenkt at konglene kan være et godt bidrag til luft i komposten, slik at jeg kan få en god blanding mellom luftige kongler og det tunge matavfallet. Blomsterenga blir jo slått sjeldent, men kanskje jeg kan porsjonere den oppi komposten utover høsten? Med håp om at det finnes terrengsyklende kompostører, Pludrepapp
 9. Som motstander av å tillate motoriserte sykkeltøy i utmark, kjenner jeg meg ikke igjen som treningssnobb eller elitist. Jeg opplever meningen min som: en restriktiv holdning til bruke forbrukerelektronikk for å få mer sykling enn jeg faktisk orker, til kostnad av økt slitasje på stien. Det kan sikkert oppleves elitistisk eller treningssnobbete - "alt" kan jo oppleves som nesten alt. Likevel er det fortsatt ovennevnte jeg mener, uavhengig av i hvilken meningsklasse man eventuelt skulle legge disse meningene. Et argument for at elsykler i nåværende form skal være tillatt på utmarksstier jeg synes er godt, er at vi i dagens situasjon må spørre oss hvem vi ønsker å gjøre til lovbrytere. I bygda hvor jeg bor har mange tenåringer elterrengsykkel som eneste sykkel - trolig først og fremst motivert av at tenåringene skal kunne transportere seg selv til skole og trening, kanskje sekundært at sykkelen skal kunne brukes til terrengsykling. Vil jeg gjøre disse stisyklistene til lovbrytere?
 10. Jeg kjøper også at en elsykkel, per passering, kun eventuelt sliter marginalt mer på sårbare underlag. Den økte slitasjen jeg mener er åpenbar med en elsykkel er at den med større sannsynlighet passerer to ganger, eller reiser lenger av gårde. Til glede for syklisten, til slitasje for underlaget. Det samme er såklart sant om en kjøttsyklist velger å sykle fryktelig mye/langt.
 11. Jeg bare hiver ut noe: Gamle E18 til Horten, ferge til Moss Strakeste fylkesvei mot vestsiden av Øyeren, så sykle vestsiden av Øyeren Google maps velge anbefalt raskeste sykkelvei til Minnesund Gamle E6 langd østsiden av Mjøsa til omkring Tangen Google maps velger raskeste sykkelvei til Elverum Østsiden av GLomma til Rena Rendalen til Tynset Tynset til Glåmos på hovedvei evt "baksidevei" Glåmos til Støren på hovedvei ELLER Tynset til Innset, over Kvikne Fra Kvikne eller Støren til Trondheim etter Google maps sykkel sin anbefaling Da unngår du Sollihøgda og Dovre, og får en forholdsvis rett linje i følge, hvertfall hvis du ser på globus. Jeg har ikke tenkt på mulige grusveier.
 12. Som jeg forstår det, er én ulempe med motoriserte terrengsykler at den fører til økt bruk av stien. Dette skjer ved at: eksisterende syklister som bytter til motoriserte sykler, sykler flere meter per mengde innsats og/eller at motoriserte terrengsykler rekrutterer nye syklister Jeg tenker at bruk av stien er problemet for stien, ganske uavhengig av type utstyr. I tillegg til er det også faktorer som teknikk, rutevalg, dekkmønster, føreforhold, vekt på ekvipasjen osv, osv. Vedlikehold kan bøte på slitasjen, om det blir gjort rett. Om ulempen med økt relativ ork er verdt et forbud tar jeg ikke stilling til her. Jeg mener bare at dette poenget bør fram. Og poenget "rammer" også om det hadde vært stor økning i antall kjøttsyklister. Eller gående, for den saks skyld.
 13. De snakker om aerodynamikken til dekk i hvertfall én av vindtunnelepisodene til Marginal Gains fra i vår. Blant annet nevnes det at den gode aerodynamikken til GP4000 var en tilfeldighet.
 14. Nå som du har fabulert på internettet, er katta ute av sekken! 😁 Men ta det helt med ro, Contiene skal få stå. Jeg har tatt det valget basert på akkurat passe mye informasjon jeg tilfeldigvis har snubla over. Apropos katta og sekken: hvilke dekk ville _du_ valgt til din egen landeveisykkel for 150 km++ turer?
×
×
 • Create New...