Jump to content

Gråstein

Medlem
 • Posts

  195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Gråstein last won the day on December 1 2023

Gråstein had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gråstein's Achievements

Alliert

Alliert (7/14)

 • Veldig Populær
 • Konstruktiv
 • En Måned Gjennomført
 • Bidragsyter
 • Trådstarter

Recent Badges

181

Reputation

 1. I praksis virker det også som «den lokale lensmannen» ofte har mer tid til sånt enn politiet i Oslo.
 2. Jeg synes Focus ofte treffer godt. La først ordentlig merke til dem da de pimpet opp Izalco i «Freestyle». Flere varianter, men denne liker jeg: (kunne kanskje gjort noe annerledes på overrøret, men seterøret og gaffelen er 10/10) De hadde også denne: Her er det noe som skurrer litt, men grønnfargen er bra. (Jeg tror det er de hvite feltene som blir for store) Skulle jeg gått for farge ville jeg unngått rødt. Cannondale har vel også vist at en utradisjonell farge kan stå frem på en god måte.
 3. Bradley Wiggins gikk ned kraftig i vekt før han ble sammenlagtrytter? (Om det var vekten eller noen marginal gains fra Skys heksedoktor som gjorde mest utslag er jo et annet spørsmål..)
 4. Fun fact: tysk nabo poengterte at man burde bestille fra utlandet (fra tysk perspektiv) for å få varianten som IKKE følger tyske regler 😄
 5. Alt ligger til rette for en solid dose etterpåklokskap på søndag. Det kan være et genialt trekk som gir mindre velt og hardkjør for å holde posisjoner. Med «omvendt trekkspill» kan det fort bli småluker det må jobbes hardt for å tette. Eller det blir konkurranse om å bremse senest, og rytteren i andreposisjon velter i svingen, blokkerer hele feltet og avgjør i praksis PR…
 6. Takk for gode og dårlige svar. Jeg tror ikke jeg har vært alene om å bli forvirret av kilder som motsier seg selv her 🙂
 7. Det som måles er heller ikke «hvor ofte», men «når» (i ms nøyaktighet) som så brukes til å måle avstand mellom hver hendelse som igjen brukes til å beregne variansen i observasjonene.
 8. Hvordan kam man kronisk ligge under sin egen normal?
 9. Jeg opplever deg som utrolig kunnskapsrik når det kommer til hjul. Ikke ødelegg det imaget med barnslig argumentasjon 🙂 («Jeg ble sjuk selv om jeg tok vaksinen, jeg trodde vaksinen skulle beskytte meg osv)
 10. Skal se videoen senere. selv sitter jeg litt med samme følelsen. Å få et hrv-tall er noe garmin (og sikkert andre) bruker når de markedsfører klokkene sine. Så om tallet som måles på håndleddet om natten eeeeegentlig ikke er så bra likevel, forsvinner jo litt av meningen. Og så kommer det neste spørsmålet: hva skal det brukes til? Høyere varians kan vitne om bedre form. Fint. Lavere kan bety at kroppen er sliten, feks at den trenger restitusjon. Samtidig er de helt åpne for at i perioder er det helt normalt å trene hardt også når man ikke er fullt restituert. Det finnes vel ikke en eneste aktiv utøver som ikke i perioder (utenom sesong) kjører seg i kjelleren dag etter dag? Åpenbart fordi det kan gi en effekt. Så hva brukes hrv til? De ekstreme dagene der man virkelig må hvile vil man jo merke uansett?
 11. Om det er eksakt tid mellom pulsslag eller variasjonen i tid mellom pulsslag er en vesentlig forskjell. Siden V i HRV står for «varians» tror jeg du må akseptere at det er varians som måles. Hadde det bare vært avstand ville jo som sagt HRV målt det samme som puls (HR). Varians kan måles så snart man får noen få observasjoner. Jo flere observasjoner, jo mer presise tall. Hvorfor måler man gjennomsnitt av varians? Det betyr jo nødvendigvis at man har målt varians flere ganger. Så stedet for å feks måle varians over åtte timer med observasjoner så måles varians hver time og så regner man snittet av hver av dem?
 12. Mangler det ikle en svært vesentlig faktor i de tabellene: underlag? For meg virker det åpenbart at velodrom og asfalt vil ha forskjellig optimalt trykk?
 13. At høy puls tyder på høy belastning / stred er lett å forstå. At stabil hjertefrekvens også tyder på det samme er ikke lett å forstå logisk, men kjøper at det er sånn. Men da er det altså oppklart at det som feks pulssonen skriver om at HRV er tiden mellom slagene rett og slett er feil, og at det faktisk er variansen (som det jo ligger i navnet) som måles. Jeg har også sett mange artikler som beskriver hva som er «vanlig». Samtidig skrives det at hrv er som makspuls: individuelt og det viktigste er egen utvikling. Er tabellene som referer til hva som er vanlig for «Mann (43)» egentlig verdiløse? Det er jo ingen som skriver om å måle makspuls og limer inn tabeller for hva gjennomsnittlig makspuls er… Og enda en avklaring: På bilder av garmin-klokker står det oppgitt gjennomsnittlig hrv. Hva er poenget med det? Måling av varians blir jo mer presis jo flere observasjoner man har. Så hvorfor måler man ikke i stedet «hrv siste 12t» eller hva enn gjennomsnittet er målt over?
 14. Silca: Optimizing your pressure can save up to 8w if you are pretty far off on the optimal pressure. Accuracy is a big piece of this as going just 5psi over the optimal pressure can be 3w of loss.
×
×
 • Create New...