Jump to content

Bremseklosser, fatbike og støy?


Knutspeed

Recommended Posts

Jeg har en Fatbike som triller når det er snø her hjemme. Det eneste som plager meg, er at bremsene hyler noe helt vanvittig. Til forskjell fra på mine andre sykler og type sykling blir aldri bremsene på fat spesielt varme, eller mye brukt hardt hvor det stort sett er traktorsykling. Det skal jo ekstremt lite til før det låser opp på snø.

Den har Sram Level bremser med 180/160 skiver som er mer enn adekvate. Jeg har byttet klosser, kjører med de billigste organiske jeg kom over, men etter kort tid begynner det å ule. Før dagens tur tok jeg ut klossene og ga de en runde sandpapir (og ja, tydelig at de har blitt "herdet" i overflaten pga lite skikkelig bruk) + at skivene ble vansket med brake cleaner. Det funka fint de første 15 min før det var tilbake til det gamle. Tidligere har jeg oppsøkt en bakke for å få gitt de litt tyn, og det har hjulpet, men det kan jeg glemme med føret vi har nå.

Samme historien på kona's fat som har XTR(!) bremser. Et helsikes leven.

Er det noen som vet om noen skikkelig myke, og lydløse klosser? Det gjør meg ingenting om jeg må bytte oftere, eller om det ikke gir nok kraft i lange nedkjøringer. Bare det ikke låter så jeg skremmer vannet av både vilt og uvilt ved minste tøtsj. Eller må jeg rett og slett pælme skivene (min har Sram/avid som er helt ok) sammen med klossene før hver sesong?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...