Jump to content

Sete til elsykkel


Recommended Posts

Elsykkelen min, en Cannondale Tesoro Neo X 2, kom med et litt buet Selle Royal Vivo Active Ergo with reflective accents sete. Det gjorde et eller annet med hoftene mine på langtur, som ga smertere. Føltes som buen dyttet/presset på et eller annet i hoften, som ikke var komfortabelt. En litt mindre forseggjort utgave av setet på bilde.

selleroyal-vivo-foam-matrix-firm-comfort.jpg

Byttet derfor til Specialized Alias 143 (tror det er Alias iallefall) som jeg hadde ligget i delehylla. Et sete jeg har hatt på mange sykler og som passer bakenden min godt.

CYP217.testehhhhd-8213cae.jpg?w=1240&webp=1

Til vanlig pendlesykling, før elsykkel, var det gjerne et par herdingsturer uten bib om våren med dette sete, før bakenden var herdet ut sesongen. Utfordringen er at jeg nå bruker elsykkelen til ganske lange turer for å utforske endel ting i marka, og etter 30ish km, er bakdelen ganske øm. Friksjon er jo fienden her, men Alias sete har noen fine riller, som sikkert ikke hjelper på. Runder jeg 60km, så er det direkte vondt. Klart, jeg kan sykle med bib, men jeg skal ofte jogge/gå opp koller eller bushwacke for å komme til interessante steder, så bib blir litt uhensiktsmessig. Jeg føler også sittestillingen på elsykkelen ikke passer spesielt godt til det relativt harde setet.

Har nerdet litt rundt på nett, og sett at enkelte (på reddit) anbefaler Bontrager Commuter Fluid Bike Saddle. Det skal visstnok være designet til bruk uten bib, for litt lengre turer.

BontragerCommuterFluid_23403_A_Alt3

Noen som har erfaring med dette sete eller anbefaling til andre lignende seter til bruk uten bib?

Nå er det mange år siden jeg fikk sjekket hvilken bredde jeg skal ha på setet. Litt usikker om dette endrer seg med årene. 143mm er iallefall bredden på seter jeg har brukt de siste 15 årene. Ser at Bontragersetet kommer i 165mm og 185mm bredde. Blir ikke helt klok av Bontrager sin Saddle Chooser, men 165mm virker som riktig bredde.

Letteste hadde såklart vært og testet dette på Spinn i Oslo, men litt usikker om de har setet i butikken. De har ikke 165mm utgaven på nettsiden heller. Tromsø Ski og sykkel er også kr 200 billigere.

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...