Gå til innhold

Andreas

Moderator
  • Innlegg

    1 062
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    12

Alt skrevet av Andreas

  1. Jeg tror @Legendarisk spøkefullt siktet til seg selv.
  2. Andreas

    Solkrem

    3 dagers solkremtest under årets første Nordmarka Classic. Det kan være at min sarte vinterhud ikke var klar for sol. Den har tross alt såvidt sett sterk sol siden ifjor. Det sagt, som regel brukt solfaktor 15 fra Cliniderm uten problemer. Sett bort fra fjorårets forsøk med det flytende gullet som er i La Roche-Posay Anthelios Uvmune ultralett solkrem SPF50+ 50 ml. Var ivrig med å smøre meg inn, men kan se jeg har blitt lett solbrent noen steder, og på mitt aerodynamiske hode har jeg en fin Pink Panther-farge. Nok til at jeg måtte ty til solhatt for at at det ikke skulle bli ille. Svettet ikke like mye som jeg gjør på sykkel, men kjente såvidt på litt øyesvie, som gikk fort over. Ikke ille. En forbedring over "vanlig" solkrem. Jeg badet virkelig ansiktet med solkrem. Ser Apotek1 har 50% ved kjøp av 3 stk, så det blir nok en ny runde med det flytende gullet, inntil skallen min har vent seg til sterkt sollys. Får leve med at med faktor 50 så tar det litt lengre tid å få tæn. Det er kulere å være litt bleik enn solbrent. Mindre vondt også. Volvat - Ofte stilte spørsmål om soling, solkrem og hudkreft 13. Kan man bli brun med solfaktor 50 og 30? Ja, man blir brun selv om man bruker en høy solfaktor. Solbeskyttelse med faktor 50 vil redusere eksponeringen for UV-stråler og hindre solbrenthet. Det kan ta lenger tid å oppnå ønsket brunfarge, fordi huden bruker tid på å produsere pigmentet i huden. Men derfor vil brunfargen vare lenger enn når man bruker lav SPF.
  3. Er det ikke et speilreflekskamera hun har på ryggen? Urelatert til videoen: Sivile klær og raske briller er et overtramp. Generelt.
  4. Det finnes mange typer skur/redskapsbod, f.eks. hos Coop Bygg. Et i metall i riktig dimensjon er vel lett å sette opp, og evnt. selge hvis du skal flytte. Metall eller treverk, alle krever vel en form for forankring for syklene vil jeg tro. Om en vil at de skal stå trygt. Sykkelstativ montert på store tunge heller kan kanskje fungere. Evnt. forankre en kjetting til en murblokk i granitt. 30x30 veier 260kg pr lm. 30 sekunder med vinkelsliper, så er kjettingen borte, men man har i det minste forsinket tyven litt om han absolut skal ha sykkelen(e).
  5. Har en eldre Yale Doorman og synes den er knall. Lett å bruke. De nye har litt ekstra funksjoner, inkl. app. I nye standarddører er de vel ganske lettmonterte, men det er viktig at avstandene er korrekte. Det er en spesialbygd dør på huset her, så måtte ha låsesmed for å montere en jeg hadde kjøpt hos Coop på tilbud. Ble vel bittelitt dyrere enn om jeg hadde kjøpt den direkte hos låsesmeden (Access Låsspesialisten AS). Hadde sikkert klart å montere den selv når jeg så hva låsesmeden gjorde, men greit å spare det arbeidet siden det tok litt tid. Har fungert bra i mange år. Eneste er at om vinteren når det er 15ish minus, så blir (de nye) pakningene på døren så stive at man må holde døren litt igjen så låsen låser seg. Hadde sikkert kjøpt Yale Doorman L3S Retrofit om jeg skulle kjøpt idag, selv om den er vel dyr. Høres rart ut, fordi jeg ville tidligere si det hadde vært skikkelig irriterende, men smekklås-funksjonen er veldig behagelig. Eliminerte min "har jeg låst døra"-tanke. Litt som dosete med softclose. Man vet ikke hvordan man klarte seg uten, og det er veldig merkbart når man går tilbake til "gammel" teknologi. Kode er så lett at det sitter i fingrene etter noen dager.
  6. Andreas

    Antonsport og bonus

    Aldri brukt det, men synes å huske det var slik når en selger forklarte meg bonus. Gjelder som regel ikke på tilbudsvarer. Anton Sport: Medlemsfordeler Bonus Som innlogget medlem får du også minimum 10% bonus på alle varer til ordinær pris. Bonusen du samler opp kan du bruke som betalingsmiddel i alle våre butikker. For å gjøre det enkelt snakker vi alltid i kroner. 100,- bonus tilsvarer 100 NOK. Nå og da slår vi også til med bonuskampanjer hvor vi gir deg ekstra bonusprosent. Ved enkelte kjøp kan Obos medlemskap gi høyere bonus.
  7. MatthewNorway på youtube har endel inspirerende videoer, som kanskje dekker området. For å ikke avsløre at jeg er elendig i geografi og bruker ruteplanlegger til alt slikt, skal jeg ikke linke til noen spesielle videoer 😅
  8. Hvis de bruker Garmin, må det vel nesten være uvitenhet eller med vilje å logge el-turer som u-el-turer? Mao. helt legitimt å flagge. eBike er en egen aktivitet i Garmin systemet.
  9. Andreas

    Sykkelvekt

    Har hatt vekta @LarsB anbefaler i 15 år, og den ble kjøpt i en skamfull weightweenie-periode hvor jeg var villig til å betale dyrt for å spare et par gram. Bruker vekta et par ganger i måneden, til mye forskjellig. Sykkel, baggasje og tursekk. Til og med en ganske kranglete katt ble veid med den i et slags nett, når den nektet å bli veid på andre måter.
  10. Bare legger med disse videoene for litt inspirasjon....
  11. Temaet har vært oppe et par ganger, så disse trådene gir kanskje noen tips: Bergen -> Oslo og Bergen - Oslo med ungdom på 13 og 15.
  12. Jeg brukte en bryggepose. De er vel blitt ganske vanlige. Cup of shame eller hva jeg kalte den. Skal sies at det var mye rar mat på den turen siden en ikke kunne bruke brenner. Mye fette/sterke pølser og rare harde oster. Var en ganske dyr handletur, hvor endel av maten endte kun som smakebiter. Den hadde ligget en god stund i bunnen i turmatskuffen. Det kan nok være veldig mye vane, som gjorde at jeg synes det smakte dårlig. Kald kaffe = kaffe jeg har glemt å drikke opp. Ser at veldig mange ultralight hikers bruker cold soaking til ganske mye, også kaffe. For meg er litt kaffekosen om morgenen endel av sjarmen med tur. Samt en kakao på kvelden. Har sett endel på youtube bruke en slags tepose for kaffe. Det er sparer litt vekt, selv om pulver/instant kaffe er vel det letteste vektmessig. Sånn om man liker instant kaffe. Her er en pose i bomull. Ville kanskje foretrukket en i papir selv. Er veldig fornøyd med mitt kaffeopplegg, men har også eksperimentert litt med Kikkerland Collapsible Coffee Dripper. Fungerer ganske fint om en bruker 2-3 filtre, så vannet ikke renner gjennom med en gang. Om jeg ikke husker feil forsøkte en kamerat GSI sin, men sa den ga litt smak av plast. Dog det er sikkert bare i starten. Soto har jo en ganske fin en som står veier 46 gram. Jeg er storbruker av Aeropress, noe som igjen gjør at det meste av kaffe en blir servert føles litt svak. Har lenge hatt lyst på AeroPress Go, men så er 326 gram hardt å svelge, selv for en rehabilitert Weight Weenie. (Alle selges hos speidersport) -- En tur i bildealbumet får meg til å minnes at makrell i tomat i de små pakkene er veldig fin turmat. Var vel det jeg levde på den turen etter jeg innså at harde sterke oster ikke falt helt i smak. Dog, det setter sine spor på utstyr og var ikke lett å vaske bort uten varmt vann. -- Til en billig kvistbrenner fra Aliexpress har jeg kjøpt en billig titanrist som fungerer fint til lett grilling. Er en ganske liten kvistbrenner så det er såvidt nok kull/varme til å grille en burger av gangen. Har kjøpt en litt mer fancy kvistbrenner til min mor. Konkurrenten til Firebox. Tror det er Bushbox. Den har hengsler og adskillig lettere å bruke. Eneste er at ingen slike er ment som bål, og siden den billige fra Aliexpress har overlevd som minibål lenge, får den holde noen år til. Det fine med slike kvistbrennere er at de produserer litt varme og forbruker mye mindre ved. 1/3-1/4 handlepose ferdigkappet tørr minived holder noen timer. Å holde liv i et skikkelig bål med våt ved er gjerne et større prosjekt, med mye røyk og sviende øyne. Inntil man har klart å lage en skikkelig forbrenningsovn hvor alt brenner og det eneste man hører er skrikene til fuktigheten i vedstokkene.
  13. Under fjorårets tørketid med ildforbud forsøkte jeg meg på kald kaffe (kaldt vann og kaffe). Det var en ganske grusom opplevelse. Kommer det noe slikt i år blir det sportsdrikke med koffein eller en colaboks. Er jeg på tur alene (eller med de som ikke har med egen brenner) bruker jeg en 750ml Toaks Titanpot. I denne får jeg plass til Jetboil presskaffefilter, 240g Coleman gasspatron, gasspatronfot. I turkoppen min- GSI Backpacker mug- får jeg plass til brenner og kakao/kaffe. En kan vel egentlig kjøpte hvilken som helst brenner. Jeg har en Soto Windmaster, fordi jeg er nerd og den fungerer bra ved vind. Negative med den er at den er litt stor. Til korte turer klarer en seg fint med mindre gasspatron og da kan en kanskje ha brenner i titanpot. Som regel kan jeg koke kaffe til 2 stk i kjelen, men litt snaut om man er 2 som skal ha vann til Real turmat. Da bruker jeg en 900ml kjele, som passer utenpå 750ml. Eller bare koker vann i to omganger (et kok gir gjerne 1 real og 1 kakao). Bruker nesten bare 240g patroner da jeg har endel dårlige erfaringer med 100g patroner som ikke gir nok futt. Bruker en adapter så jeg kan re-fylle (identisk) gass over patronene. Jeg er ganske lei Real middager så min go-to turmat er ofte pasta med (ferdigkappet) chorizo og (rød) pesto. Varierer litt mellom vanlig pastaskruer og tortellini, alt etter hvor lang turen er (holdbarhet). Jeg er veldig fan av Real Musli, og rynker på nesa over en kamerat som klarer spise vanlig havregrøt🤢 Pakken til Real tar opp litt plass siden de er så stive, så hvis en uansett har med seg en (stor nok) kopp, kan en jo helle over innholdet i Realposen over på zipbags og så blande alt i koppen under turen. Har nesten alltid med Toro/Freia hurtigkakao, 2 poser passer fint i Backpacker mug. Jeg liker brødskiver med egg og bacon på tur. Selv om jeg har en veldig lett MSR stekepanne gidder jeg nesten aldri ta med slikt. Det skjer nesten kun når jeg er med folk som vil glampe, og jeg har en grunn til å drasse med min tyngre Primus stålstekepanne. Gassbrenner og lette stekepanner er dårlig kombo. Det blir veldig mye varme der flammen er, ikke så mange andre steder. Et tips om man har en lett stekepanne er å feste den ytterst på seteraketten. Det er ganske vanlig hvis en skal på lengre turer å starte med litt ferske produkter første dag, før det går over i mer saltet/fett eller tørrmat. En smart ting er å sette seg ned å regne på litt kaloriinnhold. På tur er utfordringen motsatt av det i hverdagen; Hvor mye kalorier kan en spise raskest mulig. Lettspist kaloritett mat er da bra. Oppvask er skikkelig ork om vinteren. Når det er varmt er det lettere. Sikkert ikke den mest miljøvennlige løsningen, men jeg har Zalo på en liten Sushi-soya-flaske (ala den bittelille som følger med butikksushi). Ofte holder det med litt zalo og at man gnikker kjelen/koppen med hånden, for så å kaste vekk vannet et godt stykke innsjøen/vannet. En kan også klippe ut en liten bit mikrofiber eller kjøpe skrubben til MSR. Sea to summit har såpeflak, som er veldig lett å bruke. f.eks. STS Wilderness Wash. Fryser heller ikke Nalgene har noen fine små flasker som en kan ha div. ting på. Når det har vært kjølig i været har jeg av og til bare tatt med en gryterett i en Nalgene flaske. Har ofte med meg vannrensefilter. Bruker selv Katadyn Befree. En kamerat har brukt seg selv om forsøkskanin og drukket urenset vann i de fleste vann vi har vært, uten å bli syk. Så vannrensefilter er som regel ikke nødvendig om man er litt nøye med kilden. På sykkel beveger en seg over lengre strekker og har som regel tilgang til butikker. Merker at jeg selv har blitt litt lat med årene, og det er veldig lett å bare kjøpe en baguette, en pose Grifler og litt sjokolade som kveldsmat. Det er ikke like sjarmerende som å lage noe selv, men for min del er det ganske digg å bare hoppe i Amok'en og ta kvelden der. Er man på tur sammen med noen, og det er passe varmt, er det hyggelig å bare slappe av. Sånn inntil myggen/knotten/kleggen vil være med på selskapet. Da kan evnt. fyre opp Thermacell Backpacker. Eller, det er iallefall det jeg håper på siden jeg har kjøpt en slik for årets sesong.
  14. Syklet opp til Katnosa lørdag. Finfin vei. Forsøkte meg også på nevnte skiløype og den har smeltet endel, men ga opp når jeg plutselig så et langt strekke som enda var intakt. -- Hadde med meg digitalt termometer på lørdagens tur for å undersøke vanntemperaturen. Det var etter en dag med sol, og termometeret måler kun overflatevann og der en kommer til fra land. Mao. det er sikkert kaldere jo lengre ut på vannet en kommer. Katnosa (Bukta der en kan sykle helt ned til vannet): 12 grader. Hakkloa (Bukta der en kan sykle helt ned til vannet): 8 grader. Bjørnsjøen(Bukta ved Bjørnholt der en kan sykle helt ned til vannet): 7grader. Rottungen(Ved demningen): 14 grader. Det var varmt nok til at jeg dro frem packraften og testet forholdene på Rottungen søndag. Da målte jeg 15.7 grader i vannet, et godt stykke ut fra land. Var sterk varmende sol, som klart spiller inn på overflatetemp. Rottungen er et ganske lite vann, hvor tilstrømningen ikke er den største. Mao. det får ikke tilført like mye iskaldt smeltevann som endel av de større vannene. Det anbefales som regel tørrdrakt når vanntemperatur er under 12 grader. Packraft er mer stabilt enn en kajakk, spesielt når man har blåst de opp gang nr 2 etter at luften i packraften har komprimert seg pga. kulden fra vannet. Selv om det fremstår som en badeleke, er det er et must å alltid se ann forholdene og egen kompetanse, da det alltid er drukningsfare om en er skjødesløs. En god padlevest er obiligatorisk. Møtte faktisk et par stk som hadde gjennomført Nordmarka Classic. De fleste vann var isfrie, utenom det jeg forstod som Skarvvatnet. Når vanntemperatur er godt under 12 grader hadde jeg selv ikke gjennomført den enda. Risikoen er kanskje ganske liten, men i slike temperaturer tar det ikke lang tid før en får nedkjøling/hypotermi og ikke er kapabel til å svømme i land. Som regel er man en god del lengre fra land enn man innbiller seg, så "padle rett ved land"-sikringen som mange bruker er ofte en falsk trygghet. Vil anta at varmen den kommende uken vil bidra til å øke vanntemperaturen.
  15. Det er mange som nevner motstand i Bosch-motoren når de sykler i OFF-modus. Jeg strakk batteriet(625Wh) litt langt i helga og syklet da i OFF-modus 3-4km på et relativt flatt strekke, for å spare litt batteri. Kjente fint motstanden i motoren, og vekten av sykkelen. Motstanden er logisk mtp. hvordan de fungerer. Elsykler veier gjerne langt mer enn 5kg ekstra. Forstår ikke helt hvor en kan få et slikt tall fra da Bosch Performance motor veier 2.9-3.2kg alt ettersom hvilken en ser på, 625Wh Powertube-batteri veier 3.5kg(500Wh-2.9kg, 750Wh-4.4kg) og elsyklene er gjerne bygget ekstra kraftig. Min Cannondale Tesoro Neo X 2 veier nærmere 28kg om jeg ikke husker feil, kanskje 10-14kg mer enn jeg vil anta en ikke-elsykkel med samme bruksområde veier. Oppgitt vekt var vel rundt 24kg om jeg ikke husker feil. Canyon oppgir lignende sykkel - Precede:ON - til 23.5kgish, noe jeg kanskje tipper er litt optimistisk. Pathlite 26kg+. En får jo lettere ala Commuter:ON, men de dekker ikke samme bruksområde. Personlig tror jeg ikke luftmotstand er viktig for elsykkelrekkevidde i praksis. Jeg har syklet mye på min og har vel konkludert med at total sykkelvekt og høydemeter er det viktige. Med kraftige Suomi Piikkisika piggdekk på vinterføre, i fine minusgrader, falt naturligvis rekkevidden litt, men mindre enn jeg trodde. Klarte fint 55-60km turer, og hadde bittelitt å gå på. Derimot hvis jeg lastet sykkelen opp for packraft/camp-utstyr, kan jeg se rekkevidden synke på mine vanlige ruter. Høydemetere spiser batteri. Som nevnt tidligere i tråden er min erfaring at Dødaren spiser 3-5% batteri, kanskje høyeste anslag er mest riktig. Den bakken har vel under 100høydemeter og er ikke spesielt lang. Her er Bosch-data fra lørdagens tur til Katnosa og et par andre vann for å sjekke vanntemperatur og isforhold. Tror jeg hadde 3-5ish % batteri når jeg kom tilbake. Garmin ga meg Total stigning på 1176 høydemeter. Jeg sykler hovedsakelig i Auto. Merker ofte ikke veldig stor forskjell fra Auto og Tour. Eco er dødelig kjedelig, og eneste en tenker da er hvor ufattelig tung en elsykkel er. Turbo er fint, men som regel unødvendig om man har middels sykkelbein. Fra punktet jeg var på Katnosa(der det går kjørbar vei ned til vannet) er det 14.65 km til Mylla, via Snøploghøgda og Gjerdingen. Altså ca. 30km tur/retur. 29,29 km Distanse 627 m Total stigning 626 m Totalt fall ifølge Garmin. Ser jeg i Garmin løypehistorikken min ser jeg at den gamle ruta(en vei) til Mylla(som nå er sperret) er: 42 km Distanse 830 m Total stigning 453 m Totalt fall. Ruten som fungerer nå er 49 km Distanse 956 m Total stigning 560 m Totalt fall. Garmin viser at når jeg gjennomførte den gamle ruta (tur/retur), var Høyde; 1.429,6 m Total stigning 1.421,9 m Totalt fall. Avstanden varierer selfølgelig med hvor en bor. Majorstua er et stykke unna meg, så en må legge på et par kilometere og høydemetere. Personlig vil jeg tro at i Oslomarka har 20% ganske mye å si om man vil komme seg så langt som mulig. Senest i helga måtte jeg droppe et krigsminne en lokal nordmarkatraver tipset meg om, fordi jeg ikke hadde nok batteri. Det var kun en 2km bakke på 200 høydemeter, men det hadde spist opp 10ish% batteri. Batterikapasitet jeg ikke hadde. Klart jeg kunne syklet den 28kg tunge sykkelen i OFF eller ECO hele veien hjem, men det hadde vært en begredelig affære.
  16. De første turene er veldig lærerike. Dog, de fleste har kanskje 1(2) overnattinger, ikke en uke, i et annet land 😅 Dagsetappene virker veldig fine. Passe langt til at en føler en har syklet lang og kanskje endrer landskap. Nok tid til å faktisk nyte omgivelsene. 120-150km+ på en dag er gjerne ganske stressende. Jeg har STS Airlite Towel L. Det tar veldig liten plass, og holder akkurrat til å tørke seg etter bad. Er veldig fan av Airlite S, en liten hendig klutt om sommeren. Altså, det er et så tynt material at det får vanlige mikrofiberkluter til å fremstå som kraftige saker. En ekte minimalist dropper det nok En lærer ganske fort hva som er nice to have, og hva som er need to have. Spesielt når det kommer til mat er det ofte lett å finne enkle løsninger, spesielt om man passerer butikker. Og hvis man har brukt endel Real Turmat, så er det fint å velge noe annet. Du har fått lengre redigeringstid nå, så du kan redigere innleggene dine når du vil. Et tricks hvis du skal legge inn endel bilder er å redigere visningsstørrelsen på bildet når du skriver innlegget, gjennom å dobbeltklikke på bildet når du har lagt det til og velge ønsket bredde.
  17. Høres ut som det er på tide å lage en smie, og lage krokene sjæl.
  18. Høres ut som en flott tur så ser frem til flere bilder. En ganske heftig tur, for selv erfarne bikepackere! Har lenge tenkt at markedet for kvinner er et stort marked hvor sykkelbransjen henger litt etter, så kult at Komoot faktisk gjør en innsats. Ja, det finnes egne sykkelmodeller og klær for kvinner, men det er enda et litt gubbete miljø. Ser heldigvis fler og fler kvinnelige bikepackere og gravel/landeveis/stisyklister. Si ifra om du ønsker litt lengre redigeringstid på innlegg. Turrapporter er tidkrevende saker. 180min er den vanlige.
  19. Spurte om noe lignende i 2023 i tråden Rekkevide Elsykkel. Tror 625Wh er litt lite for å komme til Mylla hvis du ikke skal sykle endel i ECO. Jeg veide vel 75ish kg ifjor og hadde mellom 0-15% når jeg kom hjem fra en Ullevål Stadion-Maridalsveien-Hammeren-Katnosa-Hjem. En utfordring for å komme til Mylla er vel at en må nå sykle innom Snøploghøgda for å komme til Gjerdingen nå. Det er endel høydemeter ekstra, kontra den mer flate veien forbi Svartvatn. En dag må de jo gidde å fikse den veien, men utrasingen skjedde vel for 2-3 år siden. Ved Gjerdingen må en gå et stykke, noe som ikke alltid er like gøy med tung elsykkel, men ikke umulig. Gåetappen er ganske godt tilrettelagt, om jeg ikke husker feil. Nå husker jeg ikke høydemetere mellom Gjerdingen og Mylla, så kan ikke si om det vil gå. Enkelt, jeg tror jeg(med 105ish kg totalvekt inkl. sykkel) kommer meg til Gjerdingen. Mylla er kanskje å strekke det litt langt på 625Wh. Det går kanskje om en er veldig strategisk med modusbruk, men det er vel sikkert bedre med 750Wh eller et ladestopp. Dødaren - bakken ved Fortjern - bruker gjerne 3-5% batteri. Fra Dødaren til Hammeren bruker en ikke mye, 5-10%. Kjører jeg rolig kan jeg klare meg hjem hvis jeg har 20% igjen ved Dødaren, dog med 30% kan jeg kjøre ganske ugjennomtenksom hjem. Da gjerne i Turbo ut av Maridalen langs Maridalsveien. Det som spiser batteri er høydemeter, så vekt og fart. På flatmark er det ofte at man ikke får spesielt mye hjelp. Det kommer litt ann på sykkelform. Nå er jeg ikke helt oppdatert på batteripriser, men kr 10 000 kan vel gi et ekstra batteri i tillegg, så det må vel være noe mer forskjell? Når jeg kjøpte min ifjor ville kr 10 000 gitt meg større batteri og beltedrift (Mavaro-serien). I etterpåklokkskap hadde det vært verdt det pga. belte, men de hadde "heldigvis" kun low step sykler igjen. Som @Sepeda nevner er det lademuligheter på Kikut. Hvis en er DNT-medlem kan en kanskje lade på Katnosa, men det ville jeg undersøkt. Eneste grunnen til at jeg nevner det er at jeg ser mange med elsykkel på Katnosa. Ser Anton Sport har årets modell av min (om jeg ikke leser feil) på tilbud.
  20. Jeg har 7mesh Ashlu Merinosokk. Noe spesielt tynnere enn det tror jeg vil fort bli ødelagt etter et par turer. Jeg synes de er litt høye, men jeg er gammel gubbe og lite moteriktig. De er ikke spesielt varme, men heller ikke spesielt kalde sånn i 5-15 grader. Har noen tynne Smartwool Hike Classic Edition Zero Cushion* som kanskje kunne fungert inni en annen sokk. De er veldig gode, men jeg vil ikke si de er av noe bedre enn f.eks Pierre Robert Wool Sock (tynne) som en kan kjøpe av og til med 30-40% på en matbutikk, mao. 1/3-1/4 av prisen. Sweet Protection Hunter Merino sokker er litt tykke og veldig gode sokker synes jeg. Fine når det er litt kaldt, vel varme når det er badstu. Hvis merinoen ikke er spesielt tynnvevd og tilført syntetfiber, vil fuktigheten fort henge igjen i ullfibrene. En grunn til at ullprodusentene ikke har så spicy farger kan være at det er tidkrevende og fargene/designet kanskje er mindre holdbare i ull. Samt f.eks. hvit ull har en tendens til å gulne og være svært vanskelig å vaske ren. Jeg har noen hvite Smartwool ankelhøye løpe/sykkelsokker, som har hatt noen runder i myr, og de er tilnærmet umulig å få hvite igjen. Selv ikke Gallesåpe får de rene. 45Nrth har disse og disse merinosokkene, uten at de er de lekreste. Som Assos-fanboy innbiller jeg meg at disse 20% merinosokkene sikkert endrer livet til frosne tær, uten at jeg har prøvd de: *Det som står på nettkvitteringen fra Sportsnett, men de ligner ikke helt på bilde. På mine står det Smartwool under. Sportsnett er en del av Anton Sport, så tipper en kan se på de i mange Anton butikker.
  21. Sykkelkomponenter: Ved bestillinger før kl 15 kommer pakken som regel dagen etter. Sendes med Posten. Prismatcher og svarer raskt på henvendelser. Foretrekker de hvis de har alt jeg skal ha. På en måte liker jeg fast fraktpris også, fordi da slipper jeg mentalgymnastikken ved å jakte opp noe til kr 10-kr 400 for å få gratis frakt. VPG: Sender som regel fort. Av og til kan det gå en dag før pakken sendes. Gratisfrakten er PostNord, hvor pakken plutselig kan henge på en sentral i et par dager fordi.. hvem vet. Bikeshop: Større utvalg enn sykkelkomponenter. Sender som regel fort. Av og til kan det gå en dag før pakken sendes (registreres). En og annen gang kommer pakken dagen etterpå, men virker som for det meste bruker 2-5 dager. I tråden Bikeshop er det en forklaring på hvorfor. Uansett, alltid irriterende å bestille ting på morgenkvisten på torsdag fordi man vil ha en del en trenger til helgens sykling, og så sitte på en tirsdag og håpe pakken endelig kommer til postkontoret. Tar ofte opp til en uke å få svar på henvendelser. XXL Hovedlager: Sender raskt. Bestiller en før kl 14-15 er som regel pakken sendt samme dag. Pleier å hente i butikk, og kommer da dagen etter bestilling. Fjellsport: Virker som pakken sendes fort, for så å ende i det samme magiske venterommet sammen med pakkene fra Bikeshop. Vil anta postsentralen i området er litt overbelastet. Ikke helt sykkelrelatert, men bestilte Oakley Radar® EV Path® Clear Black Iridium Photochromic fra Krana Ski & kajakk og de ble sendt samme dag og levert dagen etterpå, til det som var da markedets definitivt beste pris. Ifølge prisjakt har de enda den laveste prisen.
  22. Er dette fiksen? Preventing Rolling While Parking on a Hill
  23. Litt reflekstape foran og bak, så slipper en ha med seg refleksvesten. Til de gangene man går tom for strøm i 10 minus. Nyttig også ved polarekspedisjon eller på isfiske, så redningshelikopteret lokaliserer personen enklere. Prøvde å overtale en kamerat som alltid klager på kulda under vintercamping, at Rab Expedition Suit 8000 hadde vært noe for han. Ekspedisjonsdrakt og Polyver Classic Winter Boot bør gjøre enhver elbilist på sparebluss klar for vinteren.
×
×
  • Opprett ny...