Jump to content

ventle

Administrator
 • Posts

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ventle last won the day on June 19

ventle had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ventle's Achievements

Entusiast

Entusiast (6/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Konstruktiv
 • Bidragsyter

Recent Badges

194

Reputation

 1. Du må vel ha noe sånt som dette for å dra ut lagre der du ikke kommer til på baksiden: https://www.bearingprotools.com/collections/bearing-pullers-single/products/bearing-puller (jeg har ingen erfaring med denne eller noe annet fra denne butikken) Jeg har Unior sine universalsett med avdragere og presser, og bytter fint alt av lagre i rammer, krank, styrerør, nav og til og med motoren på RC-helikopteret med dette. Lagerskifte er jo noe som gjøres med jevne mellomrom, så jeg vil tro det lønner seg kontra å få det gjort på verksted hver eneste gang (men jeg har ikke regnet på det). Rett nok ser jeg at Unior-verktøyene har gått opp ganske kraftig i pris siden jeg kjøpte dem i 2020.
 2. Noen har visst kommet over en container med overliggere fra 2001 og bestemt seg for å starte sykkelbutikk... Hva med en 26" fulldemper med 1.95" dekk, "kraftige v-bremser med presis og pålitelig bremsekraft", et design som lar deg "utforske ethvert terreng med tillit", "lavere girforhold", 18 gir og småpene 18 kg? Eller en 26" hardtail med magnesiumfelger på intet mindre enn 18,5 kg? La oss skryte litt av fortreffeligheten med mekaniske skivebremser ved å vise en terrengsyklist med V-brems? La oss reklamere for låsbare dempere med et bilde av en BMX-sykkel med stiv gaffel? Geometrikart, hva er det? Det har vi ikke, men vi har denne hjelpsomme størrelsesguiden (til info kommer alle syklene kun i en størrelse...) Og jada, de har kastet seg på fatbike-trenden. Kill it before it lays eggs! Se mer moro på https://www.sykkelspesialisten.no/
 3. Dette er definert i standarden EN15194, som er det som regulerer el-sykler i EU/EØS-området. Standarden sier at: 250W skal være den høyeste effekten motoren kan yte og fortsatt være i "termisk likevekt" "Termisk likevekt" betyr at ingen del på motoren endrer temperatur med mer enn 2°K per time Dette er en standard man må betale for å få tilgang til, men jeg fant den slovenske adapsjonen tilgjengelig her: https://cdn.standards.iteh.ai/samples/77069/4fb6934c2d0445e9b15e572e11e99d48/SIST-EN-15194-2017-A1-2023.pdf (punktene om nominell effekt (3.20) og termisk likevekt (3.21) står øverst på side 12)
 4. Fellesturer var gull for meg og min fødsel som stisyklist. Det sosiale, det å lære om nye plasser å sykle (lenge før noen begynte å tegne inn og gradere dem i OSM), og det å se folk som var mye flinkere enn meg sykle vanskelige crux både opp og ned, slik at jeg lærte at det var mulig og turte å prøve. God stemning! ...og først nå innser jeg hvem du er i det virkelige liv @andersar, jeg så ikke koblingen til brukernavnet ditt på gamleforumet før jeg leste denne tråden. Vi har jo til og med vært på tur sammen, tilbake i 2012 😁
 5. Grillelementet er (normalt) også termostatstyrt, så det vil ikke skru seg på om temperaturen i ovnen allerede er høy nok?
 6. 1. November 2009 - Vassfjellet Snøen som falt for tre uker siden har smeltet. Tur med Oddeman og det jeg tror er BjornS.
 7. Kommer an på behovet ditt. Jeg kjøpte Lightroom 6 i 2016 for en drøy tusenlapp, og levde fint med det i fem år. Billigste abonnementspris per nå er 1545 kroner per år, som ville kostet 7725 kroner over den samme perioden (mulig dette ikke var abonnementsprisen i løpet av de årene, men poenget står seg trolig uansett). Capture One 21-lisensen kjøpte jeg for tre år siden for 2600 kroner, og den versjonen dekker fortsatt mine behov. Abonnement i den samme perioden ville kostet nærmere 10.000 (2600 var et black friday-tilbud, mulig det har vært tilsvarende tilbud for abonnement som ville gjort forskjellen mindre). Om du er avhengig av alle oppdateringer kan abonnement lønne seg, men det er langt fra universelt sant at "abonnement er det beste i lengden" (for brukeren).
 8. Affinity er et bra alternativ om man vil eie programvaren fremfor å leie slik man blir tvunget til med Photoshop (og Lightroom, for den del). Bruker å være black friday-tilbud med 40% avslag på hele pakken med Photo, Publisher og Designer. Jeg bruker Capture One til det meste av redigering, sortering og råbehandling, og Affinity til de tingene Capture One ikke kan gjøre. Brukte Lightroom tidligere, men gikk over til Capture One etter at Lightroom ble kun tilgjengelig med abonnement.
 9. 18. Oktober 2009 - Fastride på Vikåsen Vi har allerede touchet så vidt innom hva Fastride var for noe, det var altså et uformelt sykkelritt med enkeltstart i en løype som i hovedsak gikk nedover og tok et par minutter å sykle seg gjennom (en tidlig variant av enduro?). Jeg mener vi syklet løypa to ganger, så ble man rangert etter sitt beste run. HenrikG arrangerte flere slike i sitt nærområde, her er vi bare et steinkast unna der han bodde på den tiden. HenrikG (grønn shorts) har briefing for deltagerne. Jeg kjenner ikke igjen alle her, men vi har i hvertfall Jonas i rød genser, Marley sittende foran Jonas, og buoyen i blå GT-jakke til høyre. kalo på vei mot mål Marley på sin Giant Trance kjenner ikke igjen han her sånn umiddelbart Mener at dette er Erik$? Henrik disket opp med pølser. Husker ikke navnet på han i blått, men nærmest kamera med ryggen til har vi fredriks. Ved nærmere ettertanke, kan startnummeret stamme fra Barteby Classic?
 10. Hei Johanna, det var lenge siden 🙂 strengt tatt vet jeg ikke om du hadde vært med på fastride, jeg bare antok det siden papptallerken på styret var typisk startnummer i fastride. Men det kan jo godt ha vært et annet lavterskel sykkelritt det var snakk om 🙂
 11. Kjøp i hvertfall ikke gen3 eller eldre. Det er veldig lite som fortsatt er støttet på disse, og du kan ikke installere apper på dem. TV2 funker for eksempel ikke, og heller ikke T-We/Altibox etc. Det finnes vel en Apple TV 4 (uten 4K-støtte) som er den eldste som fortsatt er brukendes. (for å forvirre litt så heter den nyeste modellen Apple TV 4K 3rd gen, som ikke er det samme som en Apple TV 3rd gen)
 12. 11. Oktober 2009 - den første snøen Jeg og dan-trd tok turen til Vassfjellet en solfylt høstdag hvor det hadde falt snø i høyden over natta. "Mamma mia". (dette bildet kan være arrangert 😛 ) Utsikten over Klæbu blir vi aldri lei av Forsøk på å sykle ned en snøskavl. Denne OTB'en er ekte 😄 Vinterland på toppen Vi forlater trygt område 😁 Nede i Steinkirka
 13. Jeg er vokst opp på Heimdal, men vil ikke anbefale den sida av byen om stisykling er prioritert. Det er dårlig med lengre, sammenhengende stier/nedkjøringer, og mye myr og kratt. Men det er bra med preparerte skiløyper, om man liker sånt. Selv trives jeg godt i Estenstadmarka, og bodde 6 år i Brundalen, som er 1,5 km å sykle opp til skoggrensa. Ja, det er bratte klatringer man må opp, men det er mye glede og mulighet for flere ganske lange nedkjøringer. Og så har du Vikåsen, en kolle med masse stier på kryss og tvers som ofte er veldig tidlig snøfri på våren. Blokkleiligheter i Brundalen er fortsatt ganske rimelig priset. ...men strengt tatt ville jeg prioritert å bo slik at jeg bruker minst mulig tid på å reise til og fra jobb/skole eller hvor det er du skal tilbringe hverdagene - jeg er i hvertfall oftere på jobb enn på sykkeltur, så om jeg slipper å reise til andre siden av byen hver dag, har jeg mer tid til overs til å sykle 🙂
 14. Det går aldeles fint Paul, her sitter du på kabinbanan dalstasjon i Åre ser jeg 🙂 7. September 2009 - tur rundt Skjelbreia Ettermiddagstur i Bymarka med Johanna og erikskon. Lett duskeregn og sol om hverandre. Turen gikk en runde rundt Skjelbreia før vi fortsatte ned langs Leirelva mot byen. Jeg husker jeg diskuterte LED-baserte sykkellykter med Erik. Johanna hadde startnummer fra sist fastride på styret.
 15. RRP-skjermen stopper (en del) av møkka som blir med hjulet opp, slik at man ikke får det i trynet. Jeg har en sånn på stisykkelen den dag i dag 🙂 Edit - denne: https://www.rapidracerproducts.com/products/mudguards/neoguard.html
×
×
 • Create New...