Jump to content

eehgil

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

eehgil's Achievements

Nysgjerrig

Nysgjerrig (2/14)

 • Trådstarter
 • Første Uke Gjennomført
 • En Måned Gjennomført
 • Første Innlegg

Recent Badges

0

Reputation

 1. Tusen takk for svar alle sammen. Jeg har litt vondt for å betale dyre abonementer for å betale abonementer der alternativet er å kjøpe noe selv, som kan tjene seg inn på få år. Slik det er nå vurderer jeg følgende alternativer: -Synology Beestation -Synology 2 (eller kanskje 4) disk NAS, hvor jeg i første omgang bare kjøper 1stk 4tb (eller kanskje 8tb) disk. Dette gir kanskje ikke så mye høyere inngangsbilett enn Beestation, men jeg har mulighet til å utvide til Raid om jeg ser at jeg har forståelse til å få det til å fungere..? Noen som vil våge seg til å foreslå billigste 2- eller 4-disk Synology NAS som vil gi meg den funskjonaliteten og hastigheten som jeg trenger/ønsker? Har alle usb-tilkobling for ekstern hardisk? Om jeg har en NAS med en disk tilkoblet en ekstern hardisk for sikkerhetskopi, så er vel dette tryggere enn en NAS med to disker (og ingenting annet)..?
 2. Igjen takk for svar. Ut i fra antall nyere artikler om NAS-lignende produkter for vanlige privatpersoner så tolker jeg det som om folk bruker noe annet ja.. Må undersøke om jeg kan koble til harddisk til routeren vår. Ser at Synology nettopp (?) har sluppet et alternativ til WD My Cloud Home, Synology BeeStation, som ser ut som er en annen NAS for folk som ikke er så teknisk interessert. 4tb Synology Beestation: 3500,- 4tb WD My Cloud Home: 2300,-
 3. Tusen takk for svar alle sammen. Det er i hovedsak snakk om daglig bruk, ikke sikkerhetskopi. Et kjapt søk så ser det ut som skal man ha flere tb skylagring så koster det mer enn 1000kr/år..? Og da tjener man kanskje fort inn innkjøp av utstyr. Ser kanskje for meg noe slikt: Ha en WD My Cloud Home til vanlig bruk. Sikkerhetskopiere til en eller to eksterne hardisker noen ganger i året - og ha disse lagret hos noen andre. Om man skal ha en litt mer seriøs (men fremdeles så billig som mulig) NAS. Hva anbedaler dere?
 4. Det tas mer og mer bilder, bildene er flere mb/stk og gb-er hoper seg opp. Hva bruker folk til å lagre (tenker da egentlig både sikkerhetskopi og daglig bruk) bilder? Er det kun diverse automatiserte nettskytjenester? Jeg har så langt brukt eksterne hardisker. 2 stk for sikkerhetskopi. Men det er litt tungvint. Det ender også med at man aldri tar de frem for å se på gamle bilder. En form for nettverkshardisk hadde vært fint, for da kunne vel alle hjemme hatt tilgang til denne hele tiden fra egen pc. Vil vel også fungere borte hjemme fra med mobilen etc. dersom det er satt opp for det...? Har så vidt sett litt på NAS. F. eks Synologi. Men ser at det fort blir mange tusen kroner for selv enkleste oppsett..? Ser det er noe som heter WD My Cloud Home. Får f.eks 4TB for 2300,- https://www.prisjakt.no/search?search=my cloud home Skal absolutt ikke brukes til noe avansert. I praksis kun lagre og se på bilder. Men det er mange og store bilder. Så viktig at det ikke er for tregt, både med tanke på kopiering, og når man skal se på bildene. Er WD My Cloud Home brukbart? Evnt. hva er billigste anbefalte totale NAS-løsning til denne bruken? De siste 15 årene ser jeg at vi har samlet ca 1.5tb bilder. Så ideelt skulle jeg vel hatt en del større enn 4tb, men 4tb vil jo holde en stund til det også..
 5. Kjappe spørsmål: Hva er billigste, beste og mest hensiktsmessige Switch med minst 4 stk PoE+ (helst fler) til bruk i et enkelt hjemmenettverk med ca 4 aksesspunkter? Totalt 8 porter ca. Hva er billigste, beste og mest hensiktsmessige aksesspunkter å velge til bruk i et enkelt hjemmenettverk? Gjerne både i kategori "pene" og "ikke pene". Det må være "Passelig fremtidsrettede" produkter. Altså ikke svindyrt, men ikke utdatert. Wifi 7 tro jeg blir for dyrt for bruken. Bakgrunn: Prøver å planlegge en liten oppgradering av wifi hjemme. Tenker et system av aksesspunkter, med nettverkskabel til hvert aksesspunkt, altså i utgangspunktet ikke mesh. Jeg er normalt teknisk oppegående, men absolutt ingen datamann og ikke spesielt datainteressert. Bruken er vanlig hjemme wifi, som blir mer og mer utvidet. "Alt" er på wifi. Oppvasmkasin, vaskemaskin, ytterdør, Sonos osv. Kabler direkte det jeg kan (TV, TV-boks). Tenker i utgangspunktet Poe-drevne aksesspunkter for enkelhet. I utgangspunktet planlagt 4 stk, men kan blir flere. Noen som har tips til konkrete Poe-switcher og aksesspunkter som er billigst, inneholder den funksjonaliteten jeg trenger, men ikke ting jeg ikke trenger. Så fremtidsrettet som mulig, uten at det koster skjorta. I utgangspunktet har jeg sett på Ubiquiti, men mistenker at jeg her betaler for en del funksjonalitet jeg ikke trenger? F. eks denne switchen: Ubiquiti UniFi Switch Ultra 60W (USW-Ultra-60W) | Dustinhome.no Denne koster da ca 2000kr. Har 7 stk PoE+ ut. Men så finner jeg f.eks TP Link TL-SG108PE: TP-Link Easy Smart TL-SG108PE (TL-SG108PE) | Dustinhome.no Koster ca 800kr. Har 4 stk PoE+ ut. Under halve prisen altså. Så kan vel evnt. enkelt utvide med en til ved behov. F eks også: TP-Link TL-SG1005P 5-Port PoE 56W Switch (TL-SG1005P) | Dustinhome.no Har det noe for seg å velge switch og aksesspunkter fra samme produsent? På forhånd takk for svar.
 6. Men den viser vel ikke all info på "allways on" displayet?
 7. Her må jeg bare få komme med en stemme i motsatt retning. Jeg digger MIP-skjermene til Garmin. Men jeg må innrømme at jeg aldri har eid en klokke med Amoled skjerm, og forstår at de siste til Garmin har biltt veldig bra. Mine fordeler med MIP-skjerm: -Synes det ser tøft ut. Ser ut som en "ekte" digitalklokke, evnt nesten som en analogklokke med riktig klokkefjes. Amoledskjemene synes jeg nettopp ser ut som en skjerm som lyser på hånden. -Liker å hele tiden (så lenge det ikke er mørkt) å kunne se all info, uten å måtte "vekke" skjermen. -På tur, og under aktivitet, kunne bruke alle funksjoner uten å tenke på at skjermbruken tapper batteriet nevneverdig. Hadde først en Vivoactive 4s som et lite prøveprosjekt, for å se om jeg likte konseptet, noe jeg gjorde. Kjøpte nylig Fenix 7pro sapphire solar - og jeg digger den.
×
×
 • Create New...