Jump to content

arne_and

Medlem
 • Posts

  267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

arne_and last won the day on December 5 2023

arne_and had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

arne_and's Achievements

Talent

Talent (8/14)

 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Dedikert
 • Bidragsyter
 • Trådstarter

Recent Badges

118

Reputation

 1. Ny test av Dominion (må leses i appen): https://enduro-mtb.com/en/unstoppable-the-new-enduro-issue-059-is-here/ Hayes Dominion T4 kåret til best i test! De er ca samme som A4, litt lettere. Jeg bestilte Dominion for et par dager siden og så denne testen nå, gleder meg ikke mindre til å teste!
 2. Jeg har god erfaring med denne: https://sportoutlet.no/klaer/ytterbekledning/product/114966?c=57 Jeg kjøpte den for 2,5 år siden, og den har nok blitt brukt minst 250 dager til og fra jobb. Den holder meg fortsatt helt tørr skikkelig i regnvær. Lufteglidelåsen gjør den veldig anvendelig. Passformen er veldig romslig, jeg skulle gjerne hatt de mindre romslige, men det funker helt fint.
 3. Dvs lik "vanlige" panner eller lik typiske Lyonnaise-panner?
 4. Tjærespray har jeg aldri hørt om før, men ut i fra beskrivelser på nett høres det interessant ut.
 5. Jeg husker fra diskusjoner på det gamle forumet at flere mente det var viktig med smøring av bolter på sykkel for å minimere friksjonen slik at momentet primært ble bestemt av forspenning av metallet, derfor har jeg trodd det gjaldt bil også. Men da høres det ut som jeg helst bør trekke dem til tørt, selv om jeg da får litt angst for at de skal sitte litt vel hardt et halvt år senere.
 6. Men vil ikke kobberpastaen gjøre at aluminiumet i felgene korroderer pga galvanisk korrosjon? Det korroderer kanskje så sent at det ikke har noen praktisk betydning.
 7. Jeg fikk tips om motorolje på boltene og bremsekaliperfett mellom felg og bremser. De bør tåle temperaturene greit.
 8. Hvilket smøremiddel kan jeg bruke på boltene når jeg monterer felg på bil? Det står spesifikt i manualen at jeg ikke skal bruke fett, kanskje fordi det blir for varmt for fett. Men om jeg ikke bruker noe så er jeg redd de blir sittende for godt fast. Her er det vel stålbolt i stålgjenger, er kobberpasta egnet? Eller skal de helst tørrmonteres? Hva med mellom felg og bil? Der pleier jeg å bruke fett, men det er kanskje ikke så lurt mtp. temperatur. Her er det alufelg mot stålanlegg, er alupasta best?
 9. Det er nok bjarne ja. Takk for bilderapporter! Jeg blir alltid glad når jeg ser det er nye innlegg i denne tråden.
 10. Intersport Outlet i Trondheim har salg på en del randoutstyr. Mye randosko. De har også Marker Alpinist til 2500 uten stopper, 500 for stopper, og Trab Titan Vario.2 til 3500 inkl stopper.
 11. Vekt uten betydning bare det er solid. Bør ikke være alt for bredt da dekkene er 1,65". Helst lokalt i Trondheim, men annet er også aktuelt. Må være i god stand, og jeg vil ikke ha nav med løse kuler.
 12. Bensin har holdbarhet. Renset bensin, som jeg antar du bruker, har visst mye bedre holdbarhet enn pumpebensin, men den har likevel begrenset holdbarhet.
 13. Shimano SH-MW500-S vanntette sykkelsko str 41. Fungerer fint hele året, nok fôret til jobbsykling om vinteren og ikke for varme om sommeren. Fungerer også utmerket til vår/høstsykling i terrenget De passer dessverre ikke foten min. Veldig lite brukt. 600 kr.
 14. Godt poeng, er ikke noe av fordelen kontra støpejern nettopp glattere overflate?
×
×
 • Create New...