Jump to content

mroek

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mroek last won the day on July 20 2023

mroek had the most liked content!

mroek's Achievements

Nysgjerrig

Nysgjerrig (2/14)

 • En Måned Gjennomført
 • Dedikert
 • Første Uke Gjennomført
 • Første Innlegg

Recent Badges

11

Reputation

 1. Takk for det. Jeg hadde ikke så allverdens mye meldinger, men siden du har gjort det så enkelt å hente dem ned i et strukturert format, så var det like greit å bare gjøre det før det forsvinner for godt.
 2. Artig at denne skulle dukke opp igjen! Jeg brukte mye tid på å lage disse i sin tid, og spesielt krevende var det å kalibrere dem. Laserenhetene ble jo kjøpt fra Kina, men kavlitetskontrollen der var nokså laber, så de aller fleste hadde en bananform på laserstreken (skal jo være en linje). Jeg fant ut hvordan jeg kunne rekalibrere dette, og konstruerte en spesialjigg for å få det til. Så måtte jo også det ferdige produktet kalibreres slik at laserstreken var 90 grader på aksen som går på tvers gjennom V-sporene, og til det laget jeg også en jigg. Det var ikke trivielt å få til, for det er ikke bare en justering som må til. Selve lasereneheten må roteres i festet sitt til den blir rett, men så må også festet justeres. Disse to påvirker hverandre, så det ble gjerne ganske mange iterasjoner før jeg var fornøyd. Hvor mange jeg endte opp med å produsere er jeg usikker på (jeg har nok noe data liggende et sted), men jeg tror kanskje det kan ha vært rundt 50 (ta det med en klype salt). Jeg er fremdeles stolt av denne her, og synes jeg fikk til å lage noe som fremsto ganske profesjonelt til å være et hjemmelaget produkt. De ble levert i en fin liten eske (som bildet til OP viser), og selve enheten var satt ned i en bit rørisolasjon (også vist på bildet) som var tilpasset esken, slik at den var godt beskyttet. TIl å skjære sporene i den biten røriolasjon laget jeg også en jigg... Prisen mener jeg var 350,-, men selv om det dekket materialkostnadene med god margin (eskene var forresten overraskende dyre, husker jeg), så var det såpass tidkrevende og mye arbeid å lage at det egentlig ble litt for lite igjen til at jeg syntes det var verd det. Tråden på gamleforumet kan fremdeles leses, for dem som måtte ønske å se den. Direktelink til mitt første innlegg om det som etterhvert ble Styrett: https://www.terrengsykkelforumet.no/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2364371#Post2364371 Gode minner!
 3. Det handler om penger. Koster mer å sende hele rittet, og TV2 har valgt å spare litt ved å ikke ha livebilder fra starten. Eurosport sender hele etappene direkte, og er nok i mange tilfeller det mest tilgjengelige alternativet.
 4. Bare å fjerne, spør du meg. "Ulest innhold" fører jo til samme sted, eneste forskjell er at man ikke på forhånd får et tall (som ikke er så veldig nyttig heller). Det er også et visuelt forstyrrende element, synes jeg.
 5. Full forståelse for det. Du har gjort en kjempejobb så langt, tusen takk. Selv har jeg bare erfaring med småskala forumdrift, men selv det tar fort en del tid i de fasene der noe skal settes opp eller migreres.
 6. Ser ingen feedback på dette? Som nevnt er det ikke veldig viktig, men det ville etter min oppfatning vært en forbedring om listen over tråder var litt mer kompakt.
 7. Jeg kunne kanskje ønske meg litt mindre luft mellom hver rad i trådoversikten. Altså litt mindre hvitt der disse pilene peker: Ikke veldig viktig, men litt mer kompakt visning her hadde kanskje gjort seg, om mulig.
×
×
 • Create New...