Jump to content

Valg av PoE+ switch og aksesspunkter for enkelt og stabilt hjemmenettverk, TP-link? Ubiquiti?


Recommended Posts

Kjappe spørsmål:

Hva er billigste, beste og mest hensiktsmessige Switch med minst 4 stk PoE+ (helst fler) til bruk i et enkelt hjemmenettverk med ca 4 aksesspunkter? Totalt 8 porter ca.

Hva er billigste, beste og mest hensiktsmessige aksesspunkter å velge til bruk i et enkelt hjemmenettverk? Gjerne både i kategori "pene" og "ikke pene".

Det må være "Passelig fremtidsrettede" produkter. Altså ikke svindyrt, men ikke utdatert. Wifi 7 tro jeg blir for dyrt for bruken.

 

 

 


Bakgrunn:

Prøver å planlegge en liten oppgradering av wifi hjemme. Tenker et system av aksesspunkter, med nettverkskabel til hvert aksesspunkt, altså i utgangspunktet ikke mesh.

Jeg er normalt teknisk oppegående, men absolutt ingen datamann og ikke spesielt datainteressert.

Bruken er vanlig hjemme wifi, som blir mer og mer utvidet. "Alt" er på wifi. Oppvasmkasin, vaskemaskin, ytterdør, Sonos osv.
Kabler direkte det jeg kan (TV, TV-boks).

Tenker i utgangspunktet Poe-drevne aksesspunkter for enkelhet. I utgangspunktet planlagt 4 stk, men kan blir flere.

Noen som har tips til konkrete Poe-switcher og aksesspunkter som er billigst, inneholder den funksjonaliteten jeg trenger, men ikke ting jeg ikke trenger. Så fremtidsrettet som mulig, uten at det koster skjorta.

I utgangspunktet har jeg sett på Ubiquiti, men mistenker at jeg her betaler for en del funksjonalitet jeg ikke trenger?
F. eks denne switchen: Ubiquiti UniFi Switch Ultra 60W (USW-Ultra-60W) | Dustinhome.no    Denne koster da ca 2000kr. Har 7 stk PoE+ ut.

Men så finner jeg f.eks TP Link TL-SG108PE: TP-Link Easy Smart TL-SG108PE (TL-SG108PE) | Dustinhome.no Koster ca 800kr. Har 4 stk PoE+ ut. Under halve prisen altså. Så kan vel evnt. enkelt utvide med en til ved behov. F eks også: TP-Link TL-SG1005P 5-Port PoE 56W Switch (TL-SG1005P) | Dustinhome.no


Har det noe for seg å velge switch og aksesspunkter fra samme produsent?

På forhånd takk for svar.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jeg har fullt Ubiquiti-oppsett men bruker en TP Link SG1005P som PoE-switch i el-skapet for å spre nettet ut i huset. Fungerer ypperlig. Trenger ikke Ubi sin switch for noe admin-aspekt på nettet imo.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte Ubiquiti Unifi Nano-HD etter at "alle" lovpriste Ubiquity. Ikke kjempeimponert, må reboote ca hver 14. dag. Etter å ha gravd litt på diverse forum virker det som det er flere som har samme problem.

Link to comment
Share on other sites

Nano-serien er jeg ikke kjent med, men jeg har hatt helt problemfritt oppsett av Ubi hjemme i mange år + montert en del større oppsett i min tidligere jobb.

Mitt oppsett er Dream router i 1.etg + UAP AC Lite i 2. og 3. drevet via PoE-switchen i tekniskskapet. Hadde kanskje vurdert UniFi Express om jeg skulle satt opp nytt i dag.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...