Jump to content

Karbongravel til pendling og reise


Recommended Posts

Hvor mye tåler egentlig en gravelsykkel i karbon? Er det greit å hekte på sykkelvogn og frakte unger hver dag, deise den litt i bakken og generelt være litt ukritisk til hvordan den behandles?

Målet mitt er å bytte ut en gravelsykkel i aluminium jeg bruker til pendling. Den har heldekkende skjermer og plass til ganske brede dekk. Den tåler så å si alt. White GX LTD 22. Den er derimot litt dau på asfalt og den er nok hakket for liten til meg. Har prøvd ulike hjulsett, stem, styre, osv. uten at jeg har fått godfølelsen.

Ser av andre tråder at det nevnes at enkelte gravelsykler gjør en veldig god figur både på grus og asfalt. Vil disse også tåle hverdagsbruken jeg beskriver?

Det er optimalt om jeg kan bruke denne sykkelen på reise og bilferie. Da slipper jeg å tenke på hvordan det går med raceren når den henger bakpå bilen og lyden av dansk flintstein som spretter opp i rammen er litt mindre vond.

Har tenkt på flere sykler, men er litt i villrede. Grizl eller Grail siden begge ser ut til å ha OK muligheter for skjermer. Grizl tåler kanskje litt mer uvøren behandling? Crux er nok drømmesykkelen, men fraværet av skjermfester gjør at den havner litt ned på listen.

Hadde håpt jeg kunne få fatt i en Fairlight Secan, men størrelsen lar seg ikke oppdrive før sommeren. Mulig det blir et forsøk til neste sesong dersom det ikke blir full klaff med en annen sykkel før den tid.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...