Jump to content

Slange vs Guffe


Recommended Posts

Dette har sikkert blitt diskutert tusenvis av ganger før, men er det primært for vektbesparelse man kjører slangeløst og guffe? Jeg har aldri tenkt noe voldsomt på å gå bort fra slange, det har rett og slett bare fungert for meg i alle år. Kan kun huske en gang i løpet av alle år jeg har syklet, som jeg har måtte bytte slange i skogen, etter å ha truffet en skarp steinkant litt hardt (snakebite?). Eller er det for punkteringssikkerhet man kutter ut slange, og bruker guffe? I hine hårde dager når jeg kjørte cross og enduro, var det mange som kjørte med sk. mousse i dekka. Rett og slett en skumpølse i steden for slange, og null luft.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

For min del er det også pga. punkteringssikkerhet. Man punkterer av og til med slangeløst også, men som oftest går det an å plugge dekket noe som er mye enklere enn å bytte slange.

Men det er klart - må du først inn med slange så er det litt mer styr. Evt. umulig om du bruker inserts som cushcore o.l.

Link to comment
Share on other sites

Farlig å utbasunere, men ikke avbrutt en tur pga punktering siden jeg noe motvillig gikk over til slangeløst i 2005. Mange ganger funnet spor av guffesprut fra dekk, men det har da tettet seg uten min innblanding. Det alene kompenserer for at jeg må pumpe litt hver dag.

Vektmessig er det ikke så mye å spare. Litt rikelig med guffe + ventil veier nesten det samme som en ganske lett slange.

Link to comment
Share on other sites

Jecro skrev (2 timer siden):

For min del er det kun punkteringssikkerhet. Lavt lufttrykk i skauen + slange = garantert snakebite. 

Må moderere meg selv litt: Lavt lufttrykk i skauen + slange + dårlige sporvalg og slumsete teknikk = ganske hyppige punkteringer 😀

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...