Jump to content

Girene er for tett


Recommended Posts

Er det mulig å bytte kassett for å få større forskjell mellom girene? Jeg skulle gjerne hatt 1. gir vesentlig lettere, og synes girene er alt for tett i utveksling, må som regel bytte gir 2-3 trinn om gangen (motoren kutter jo ved girbytte, så mange små nedgiringer i oppoverbakke så mister man jo all fart) 

Link to comment
Share on other sites

Har samme "problem", bare at jeg ikke har elsykkel. 🙂 Slipper batteri, men rytteren må lades hver natt. 😁

Har brukt et hjul med 1 tann forskjell for hvert gir siste ukene, veien til jobb er såpass lite kupert at jeg stort sett girer to gir i slengen. Men der det er lange motbakker har jeg girt jeg ett og ett gir. Så det spørs vel på løyeprofilen. Hvor mange tenner man har på klingene foran påvirker vel også hvor tett girene oppleves. Skal prøve med en kassett med 2 tenner forskjell for hvert av de letteste girene nå, får se om det blir litt mindre dobbelgiring da.

Link to comment
Share on other sites

Kan rapportere tilbake etter å ha gått fra 10-delt 15-25 til det jeg tror er 12-27 (kanskje 12-13-14-15-16-17-19-21-24-27). Savnet umiddelbart den tette giringen da jeg skulle aksellerere normalt på flat sykkelvei. I bakker synes jeg særlig girskiftene hadde for store mellomrom, slik at kadens og fart blir skadelidende.

Fikk meg til å lure på om trinnløst automatgir kunne vært noe (Enviolo), men det har bare effisiens på cirka 75% hvis jeg husker rett. Ganske så elendig på papiret, men kanskje ikke så dumt for en tråsyklist i praksis?

Til elsykkel kan man i prinsippet klare seg med ett gir hvis motoren er sterk fra stilletående

Edited by York
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...