Jump to content

Ibis Ripmo - tråden


Recommended Posts

Sikkert nesten like mange Ripmo/af som Ripley i dei norske skoger etterkvart så fortener eigen tråd. 

Tips, triks og modifikasjonar.

Begynner med kveldens oppgradering:

https://cascadecomponents.bike/products/ripmo-af-link

PXL_20231005_194224894.jpg.793a4066fec3a2dac5cdb65fee6ad5f0.jpgPXL_20231005_190828364.jpg.88b041e47fa9a94603b8a1d554074c80.jpg

Hakket meir progressiv og bittelitt meir vandring. Blir spennande å sjå om den kan gje litt meir støtte på bratt vestlandssti.

Ellers er sykkelen ein Ripmo AF slx i large med Jade X coil. Bytta til One-up styre (20mm) og stem (50mm). Fått seg ei 200mm skive bak og prøver grønne Galfer klossar no. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Polkadot skrev (3 timer siden):

Nice. Er interessant at linkene til cascade til ripmo og ripmo af er helt forskjellige. Blant annet så får du lengre vandring i shocken. 

 

 

På Ripmo må vel nedre link og byttast? Men det er kanskje forskjell på øvre og....

Link to comment
Share on other sites

Roy skrev (På 6.10.2023 den 10.15):

Spennende, gleder meg til å høre om erfaringene med Cascade linken. 

Fikk ei vervindu idag så tok ein tur på referansestien for å teste litt. Har ikkje gjort endringar utover å bytte linken. Jade x coil med 550 fjør. Eg ligg vel rundt 95 kilo ein plass med sko og slikt. Cascade anbefalar 16mm sag på demparen, målte til 17. (Får ete meir knekkebrød.....) 

Stiane i området er av typen vinsj opp på bratt skogsveg og ned igjen på "naturlege" stiar, lite doseringar, mykje røtter og ein del stein. 

Merka ingen forskjell i motbakkene, moglegvis litt meir sensitiv i første del av vandringa. På flat sti (det lille som er... ) sitt den nok litt høgare i vandringa, ikkje mykje men ein merkar forskjell. 

I første stiparti som er bratt, trangt og teknisk utan den store farta opplevde eg bakenden som meir planta, meir kontrollert over større slag, sitt og her litt høgare i vandringa med meir støtte. Vidare på stiparti med større fart er det mykje meir kontrollert og tryggare. Opplev ikkje at ein bruker opp vandringa, tenkjer mindre på å juster fart eller posisjon før slag ein veit kjem. 

Eit par tilfelle der eg vart litt overraska av at bakhjulet hang igjen, har nok litt å gjere med at eg tidlegare har blåst gjennom vandringa på dei slaga, har tatt felgen der før, mens ein no får ein uvant reaksjon frå sykkelen, tenker det er ein vanesak.

Trur eg må ta meg ein tur til Sandane iløpet av hausten og få testa litt meir på stiar med høgare fart og større slag. 

Totalt sett absolutt ei forbetring.

Snø på toppane og...... 🥳PXL_20231007_135809157.jpg.1ac615e7bb374e975a46e1d6e5c267b9.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Luftdemparane er vel i utgangspunktet satt opp med ein low tune for Ripmo, usikker på korleis Jade x er konfigurert. 

Eg trur nok meir det var uvant at bakhjulet møtte meir motstand i den vertikale røyrsla enn før og at det derfor kjentes ut som om eg ikkje fekk nytta heile vandringa. Ute ein tur i kveld og gjekk inn for å presse meir på nokre parti eg veit er krevjande. Merkbart betre kontroll i desse no....

Link to comment
Share on other sites

Siden vi har en egen Ripmo-tråd nå: Hva gjør dere med periodisk vedlikehold av linkene?

Kjør til det knirker/slarker, eller er det noe mer her? For det er vel bushinger i den nedre linken? Har hatt min AF et år nå, og tenkte å gi den skikkelig TLC i vinter. Tror det er første gang jeg har en fulldemper med så mye bevegelig mekanikk i sprutsonen fra bakhjulet, så jeg er spent på holdbarhet på både både lager og bushinger.

Link to comment
Share on other sites

Har hatt min sidan jula - 19, lagre i øvre link var ganske grove når eg bytta til Cascade linken no. Trur eg har hatt dei oppe og smurt ein gong. Resten er tight og i god stand framleis. Plukka ifrå kvarandre og smurt/rensa eit par gonger. Ikkje antydning til slitasje i foringane. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...