Jump to content

AGT

Medlem
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AGT's Achievements

Aspirant

Aspirant (3/14)

 • Trådstarter
 • Bidragsyter
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført
 • Første Innlegg

Recent Badges

6

Reputation

 1. Tipper 35-40 cm. Jeg har som sagt gjort det en gang før. Etter å ha sagd meg innpå treet , stoppet det bare opp , og sagen satte seg fast. Måtte sage dobbelt med ca 2-3 cm åpning som gradvis gikk innover treet. Det fungerte , men tok jo bare evigheter...
 2. Har fått med meg på reviews at kjedesagen har en tendens til å sette seg fast , og at det anbefales at den tar i på begge sider ? Sagbladet på Silky big boy var vel av det voldsomme slaget. Tipper på at den er 10 cm lengre enn på min.
 3. Jeg driver og rydder i noen av mine favorittstier. Bruker foldesag på små/medium store trær som ligger på tvers av stien , noe som fungerer greit. Det ligger en kjempe av et tre der. Har prøvd med foldesagen, men den biter jo nesten ikke i det hele tatt som forventet. Har gjort det en gang for noen år siden - brukte mange timer på det , og sa til meg selv at dette gjør jeg ikke en gang til. Helt klart en jobb for motorsag. Kom plutselig over denne videoen, og lurer på om den biter på store trær ? https://www.youtube.com/shorts/-Qm41psjysQ
 4. Adobe anbefaler ikke bare 16 GB ram, Med den nye Denoise AI kreves det langt høyere krav til GPU. Det var en av grunnene til at jeg ble nødt til å kjøpe meg en ny PC som var langt kraftigere. Du kan jo teste Denoise AI , der estimert brukt tid kommer opp. Screenshotet er fra en Youtube video. Jeg brukte mellom 10-15 minutter på min gamle PC . Kjøpte en ny med RTX 3060ti , og tiden gikk ned til5-10 sec. Er det snakk om MAC , tror jeg det anbefales minimum M1 chippen , eller helst nyere M2
 5. Vet det , men er det noe særlig vits , da du aldri kan få like godt resultat vs RAW ? Affinity kan også redigere RAW filer i Develop Persona. Den er desverre bare halvgod sammenliknet med de beste på markedet.
 6. Det blir litt som å sammenlikne eple med pærer....Lightroom brukes til å redigere RAW filer , mens Affinity mest brukes til å redigere jpeg filer. Skal du ha best mulig kvalitet fra kameraet ditt , er du nødt til å skyte i RAW De 3 best RAW editorene på markedet er Adobe ( Lightroom - Lightroom Classic - ACR ) Capture 1 og DxO Photolab Elite. De 2 beste pixel editorene på markedet er Photoshop , deretter Affinity Photo. Det fine med Adobe Lightroom ( eller ACR som jeg bruker ) er at du nesten ikke trenger å bruke Photoshop. Lightroom ( evt ACR som nesten er prikk lik , men mere powerful enn Lightroom) er en fryd å bruke. Du trenger ikke å kunne så mye heller , da de f.eks har en Auto button som hjelper deg langt på vei.
 7. Av de to programmene ville jeg klart ha valgt Affinity ( langt flere tutorials for Affinity på YouTube vs Elements ). Er du vant til Photoshop er overgangen til Affinity enkel. Du har jo også Gimp som er gratis , men svært forskjellig fra Photoshop. Affinity blir omtrent som å lære seg en annen dialekt , mens Gimp er å lære seg et nytt språk fra scratch ... Jeg har selv Adobe pakken. Ut ifra dine opplysninger ser det ut som at du skyter jpeg. Jeg skyter RAW , og omternt alt av redigeringer skjer i ACR ( som jeg synes er fantastisk ). Bruker stort sett bare Photoshop til remove object - generative fill/expand.
 8. Hvis det er du som er Nicholas Sullivan , så stemmer det at det ikke var gradering. Det er kun du som har gradert , første gang for 7 måneder siden > mtb:scale 3 (som er sort ) - så for 5 måneder siden graderte du den til mtb:scale 2 (som er rød )
 9. Den er forandret fra mtb:scale 3 til 2 for 5 måneder siden. Tipper på at det som har skjedd , er at MTB map kun har blitt oppdatert med Zoom nivå 14 og 15. Zoom nivå 16 blir sannsynligvis oppdatert neste gang MTB map blitr oppdatert. Har opplevd det selv.
 10. Noen som vet hva slags kombinasjon av Dekk/Slange evt Tubeless/Guffe MvdP bruker , siden han ikke punkterer ?
 11. Jeg har vært gjennom det samme som trådstarter. Har knekt en hel del dekkavtagere ved bruk av rå makt. Men de har vært av plast. Etter at jeg kjøpte dekkavtakere av metall hos Biltema har fjerning av dekk gått som en lek. https://www.biltema.no/sykkel-elsykkel/sykkelservice/sykkelverktoy/dekkavtaker-metall-3-stk-2000023871
 12. Du mener vel Aluminiums Nipler ? Har sluttet med Al , og gått over til Messing.
 13. For noen uker siden røk den ene eikenippelen. Gadd ikke å trille da jeg var et godt stykke hjemmefra. Da jeg kom hjem hadde en eikenippel til røket , og hjulet var blitt skjeiv. Satte inn 2 nye eikenipler , men hjulet var såpass skjeiv at jeg var nødt til å løsne samtlige nipler , og stramme til fra skratch. Klarte å få hjulet rett opp/ned , men sideveis sliter jeg. Får det ganske enkelt ikke til. Er ingen ekspert , men har bygd en del hjul fra skratch før. og det går som regel bra. Legger ved et bilde :
 14. Ser at det stort sett er Sony + Canon som nevnes , når det er snakk om systemkamera. Det finnes et annet merke som har kommet med tildels kraftig oppgradering det siste året. Snakker selvsagt om Panasonic som har gått fra kontrast basert AF til phase detection.Samme som Sony bruker. ( Canon bruker Dual Pixel). De har 2 modeller S5 II - FF og G9II som er M43 (mindre sensor). S5II vs Sony IV : S5 II Er mere video basert S5 II Har langt bedre IBIS ( sjekk videoen som jeg linker til) Husene til Panasonic er kjent for å være tøffe , og tåler en støyt S5 II støtter opptil 6K , mens Sony støtter opptil 4K video De bruker samme type AF , men Sony er regnet for å være litt bedre Sony har vært mye plaget med dust on sensor ( du merker det godt nå du zoomer inn på bildet i Lightroom ) Sony har et bedre utvalg av objektiver , men Panasonic som er medlem av L-Mount alliansen har kommet seg. S5 II med 20-60 objektivet ( som dekker det aller meste) er betydelig billigere enn Sony IV Råder deg til å ta en tur innom en fotobutikk. F.eks Scaninavian foto.
 15. Batterionline selger LG MJ1 til 77,95 ,- pr stk. Tror de holder til på Froland. Edit. Ser desverre ut til at dette kun gjelder for firmaer 🤥
×
×
 • Create New...