Jump to content

Ace

Medlem
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Ace last won the day on June 21

Ace had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ace's Achievements

Alliert

Alliert (7/14)

 • En Måned Gjennomført
 • Bidragsyter
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert
 • Konstruktiv

Recent Badges

87

Reputation

 1. Ace

  TDF 2024

  Han vant Tour de Trump i 1989.
 2. Ace

  TDF 2024

  De snakker stadig om merittene til Dag Otto Lauritzen, men aldri om hans eneste tour-seier. Tåpelig....
 3. Jeg skal på en tur nedover sørlandet, med start i Oslo. Jeg driver og planlegger turen nå, men siden jeg skal ha med en person så er jeg litt mer nøye på kvalitet og regler. Rundt Moss kan jeg sikkert finne flere steder, men det er ingen som egentlig peker seg ut som veldig bra, og det er overraskende lite informasjon på nett. Det ønskelige er ikke campingplass, det må være relativt lett tilgjengelig, mest mulig privat, lett å telte (f.eks. jevn grunn), og flott natur (ikke absolutt krav). Planen er å sykle inn, lage seg litt mat og å nyte utsikten en time eller to før man bysser, og få seg en god og bekymringsløs natt, og å komme seg av gårde neste dag. Det gjør ikke noe å ta en liten omveg fra Moss for en "innertier", f.eks. innen 30 min. radius. Vi skal ta Mosseferga neste dag. Er det noen lokale som har et knallsted de kan dele? Eller andre som har god erfarning med et bra overnattingssted.
 4. Jeg har fått brukt dem på flere turer nå, og er mye mer positivt innstilt. De er svært gode, og jeg vil også påstå at de fungerer godt i bil, noe photokromiske ikke gjør. Jeg har nok blitt litt lurt av at de endrer mørkhet så raskt at man egentlig ikke registerer den "positive effekten", hvor rart enn det høres ut. Jeg endrer kritikken til at de ikke blir lyse nok når det nærmer seg nattemørket, men jeg kommer tilbake til akkurat det når høstmørket kommer.
 5. Laveste lufttrykk på 29 psi... er vel ikke eget for alle typer sykler....
 6. Jeg kan matematikken, men å gjøre det UTEN kalkulator blir, som jeg sa, litt av et regnestykke.
 7. Se der ja... kult. Da er spørsmålet besvart. Flytt tråden hvor dere vil.
 8. Så kun den naturlige logaritmen, da? Så hvis du skal ha logaritme med noe annet enn e som grunntall så får du litt av et regnestykke?
 9. I lovdata står det: "Sykkel med to sitteplasser kan ha elektrisk hjelpemotor med nominell effekt på høyst 0,5 kW når det kan dokumenteres at kjøretøyet er tildelt eller utlånt som hjelpemiddel fra Arbeids- og velferdsetaten. Det er tilstrekkelig at én av syklistene trår/veiver for at hjelpemotoren skal gi effekt. For øvrig gjelder kravene i forrige ledd. Kjøretøy som nevnt i dette ledd anses ikke som motorvogn" https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1990-02-19-11 På forbrukerrådets side står det: "Tandemsykler, trehjulssykler eller sykler levert av NAV kan ha en nominell motoreffekt på maksimalt 500 watt." https://www.forbrukerradet.no/forside/varer-og-tjenester/elektriske-sykler/ Er det feil det som står på forbrukerrådets sider, eller står om tandem og trehjulssykler andre steder? Jeg gjør oppmerksom på at det står "eller", og derfor ikke et krav om at det skal leveres av NAV. Jeg har lett litt rundt på nett, men blir ikke veldig klok på dette. (Vi snakker selvsagt for sykkel uten skilter og hastighetsbegrensning). Kan jeg f.eks. ha en slik med 500w?
 10. Hvordan finner du logaritmene på den?
 11. Jeg kjøpte første versjon av vario baklykt (kjøpt med en gang den kom ut i usa, og etter at jeg brakk festet så har jeg ikke brukt radar. Det er å gå over til å ikke ha radar er helt spesielt, og frustrerende. Den hadde jo et utvendig design som så ut til å være fra 70-tallet, men det fungerte godt. Garmin skal visst nok ikke ha forandret på designet til oppstartsbedrifien de kjøpte opp, og som hadde "funnet opp" dette. Nå har jeg investert i en "bare radar", da jeg også har rotlicht max (international), som funker svært bra bakover. Jeg kommer også til å få tak i elsykkel-varianten og koble direkte på batteri. Vario med kamera er ikke bra nok enda, og jeg ville ikke puttet penger i det. For de som vil ha både radar og baklykt i en så er vario 515 det å satse på. 120 blink er en idiotisk regel, i en ellers flott veitrafikklov.
 12. Jeg har syklet med disse "alle" år... klarer ikke å sykle uten nå..... joda, det ser ikke bra ut, men det fungerer.
 13. Jo, det er egentlig dumt... et lite lys som en baklykt bør kunne ha relativt sterkt lys for å bli sett i høstmørket.... Jeg her som bilist har enda tilgode å bli blendet av en sykkelbaklykt, og jeg tipper jeg har sett de fleste... stvzo for baklykter har lite for seg... i så fall er standarden feil...
 14. Ace

  Solkrem

  Jeg kjenner deg ikke (jeg har ikke uttalt meg noen ting om noen personlig krefthistorikk). Spar deg med å være personlig. Her er riktig link. https://www.mdanderson.org/cancerwise/should-you-use-very-high-spf-sunscreen.h00-159460845.html
×
×
 • Create New...