Jump to content

Simenf

NOTS
 • Posts

  153
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Simenf's Achievements

Alliert

Alliert (7/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Konstruktiv
 • Bidragsyter
 • Trådstarter
 • En Måned Gjennomført

Recent Badges

89

Reputation

 1. Du bør prøve en (moderne) sykkel for referanse. Det er den sikreste metoden. Da kan du sammenlikne tallene med andre størrelser. En lengre sykkel er mer stabil nedover, men er litt vanskeligere å håndtere over kanter og steiner. Jeg vil tro, sånn på ren synsing, at M fra Orbea er langt nok.
 2. På vei hjem fra stranda. Rocherat, Ardennene, Belgia.
 3. Så bra som stål er ville jeg ikke engang vurdert alu på annet enn rittsykkel.
 4. Morsom video, men den ene er en el-sykkel og den andre en el-moped. Relevans?
 5. Sepeda, mange gode synspunkter og vurderinger fra din side her. Opplever det som konstruktivt!
 6. Alle lokale tillatelser må etter det nye forslaget behandles lokalt i kommunene. Dette gjør tillatelsene til unntak fra den generelle reglen om forbud. For å oppnå samme tilgang til å sykle på sti med elsykkel som i dag vil kreve masse lokale ressurser og kreve enormt med tid, både fra lokale syklister, organisasjoner, grunneiere og kommuner. Dette virker lite hensiktsmessig.
 7. Greit å huske på at dagens regelverk gir mulighet til å innføre lokale forbud mot elsykler. Det er, som påpekt i underlaget til lovforslaget, ikke ett registrert forbud i hele landet. Man får da inntrykk av at dette ikke er et problem i praksis noe sted i landet. Hvis man plutselig skal snu dette på hodet og vente på at man skal aktivt tillate elsykling gjennom lokale vedtak.....det blir i alle fall et problem for de lokale syklistene. Dette er ikke en sak som kommunene ønsker å bruke ressurser på. Resultatet kan jo forventes å være at det ikke skjer, folk over hele landet må engasjere seg for å få TILBAKE noe de har hatt lenge, grunneiere lar vær å svare, ting tar veldig lang tid, og vi ender opp med at elsyklistene trolig gir blaffen og sykler uansett. Det er ikke heldig, og ikke ønsket for noen av partene. Unntak for bevegelseshemmede er ganske naturlig, men det blir likevel på siden av denne diskusjonen fordi det er et unntak. Ikke la oss gjøre elsykling på sti til å bli et unntak som må håndteres i hvert tilfelle.
 8. Jeg er redd for at majoriteten av elsyklister vil gi blanke i en slik lov fordi det er i mot deres rettsoppfatning ("Det var lov og det var ingen større påviste negative konsekvenser") og fordi risikoen for å bli tatt er nesten null. Derfor er det viktig at lovforslaget blir endret til å være i tråd med det som oppfattes som allmenn rettsoppfatning på området (status quo). Ellers kan en slik lov oppfattes som en grunnløs diskriminering.
 9. Allemannsretten i forskjellige land: https://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_to_roam
 10. Ang diskusjonene om mer-slitasje fra elsykler på sti: 1. Det er ingen kjente undersøkelser som støtter at elsykkel sliter mer på stien enn vanlige sykler (NIVA påpeker at det "muligens" kan være mer slitasje i svinger, Kilde: IMBA, Oregon 2015). Det er akselerasjon og bremsing som påvirker underlaget mest. Vil elsykkel ha mer eller mindre akselerasjon enn en vanlig sykkel? Jevnere akselerasjon til noe høyere hastighet vs flere mindre kraftpulser for vanlige sykler? Har elsykler jevnere hastighet på sti? I praksis har det vært vanskelig å måle eller påvise noen stor forskjell på slitasjen per km. 2. En fin måte å se i praksis hvordan forskjellige typer sykler påvirker underlaget: Ta for deg en bratt grusbakke. Sykle opp bakken med en vanlig sykkel. Så med en elsykkel. Sammenlikne sporene. Du vil se at elsykkel laget et jevnt spor, mens vanlig sykkel er en serie med pulser, en for hvert tråkk. 3. Vekt: 10 kg ekstra sykkelvekt (typisk forskjell mellom vanlig stisykkel og elsykkel) vil gi en syklist på 80kg og 15 kg sykkel en økning i totalvekt på rundt 10%. Dette er innenfor forskjellen på en lett og en tung syklist. Andre faktorer, som kjørestil, dekktrykk og volum, har større innvirkning enn vekt alene på slitasjen på underlaget. Noen elsyklister kan velge å bruke de ekstra kreftene til å jobbe seg gjennom gjørme eller myr. Dette var noe jeg så mer av for noen år siden, og er mer et uttrykk for dårlig oppførsel fra syklisten, enn et elsykkelproblem, ref stivettregel nummer 6 og 8. https://www.nots.no/stivettreglene/.
 11. Jeg tror nok det er endel proteststemmer i begge leire. Rart at ikke flere har stemt at de ikke er interessert. Enten i elsykling eller om det kommer en ny lov som de føler ikke har noen relevans for dem. Flere eMTB-kompiser som melder det siste. Tankevekker?
 12. Jeg er interessert i å høre erfaringer med andre typer sporingsbrikker (som funker med ios), gjerne billige fra aliexpress. Det gjør sporing mer tilgjengelig.
 13. Demper ikke alu-ramma signalet veldig mye?
 14. Airtag er en fin minimumsløsning. Å ha to på sykkelen gir deg mer tid til å spore den om den blir borte. Etter min mening er det endel å hente med smart plassering, men ikke gå helt over styr. Innspill ønskes fortsatt.
×
×
 • Create New...