Jump to content

Spleis.no - rare ting


Recommended Posts

Leser jo om det forferdelige med 7-åringen som kom bort under jakten på sørlandet. Endte med at han døde. Ble funnet et sted hvor Politiet hadde nektet det frivillige letemannskapet å gå....uansett....

Er jo en veldig tragisk ting....men hvorfor skal de samle inn flere millioner til foreldrene? Det er vel ikke penger som er det viktigste for dem? Stusser på at den innsamlingen har kommet over 1,8 millioner, mens en mor med kreft i tarmen, som har småunger, kun har fått samlet inn litt over 200.000....på tross av at hun faktisk trenger penger for et utenlandsk "siste-forsøk" ettersom det norske helsevesenet ser ut til å ha gitt opp.

Spleiss.jpg

Utenlands.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det har med spredning å gjøre vil jeg tro. Det er mange som vil gi litt til foreldrene til sjuåringen, mens dama som trenger operasjon ikke har fått viral spredning på some, men givere som står nærmere og gir mer. Snitt på 340 per gave på dama mot 213 på gave til foreldrene.

Edited by Garpen
Link to comment
Share on other sites

NjuK skrev (14 timer siden):

Å miste ett barn på syv år er ett traume. Kan hende at en eller begge foresatte blir uføre eller delvis uføre. Da er det godt å slippe å tenke økonomi. En begravelse er heller ikke gratis. Ikke 1,8 mill dyr da. 

Å slippe å tenke på økonomi i en stund som dette, kan være til god hjelp. 

I mitt lokalområde var det en flyulykke i sommer, hvor to menn døde. Den ene hadde akkurat giftet seg, og ektefellen satt da igjen alene med tre barn. Begravelse, bryllup osv... Er godt å slippe en bekymring til i slike tider.

Kan være jeg egentlig innerst inne er sint på at en 7-åring ble tatt med på jakt og ikke passet nok på....ser for så vidt poenget med økonomisk hjelp....bare at hun dama virker som å fortjene det mer....der vil det være unger uten mor snart, som sikkert kunne trengt mer penger, mens foreldre uten en unge sparer penger, for å si det stygt (koster ca 1 mill per unge ble det sagt for 15 år siden). 

Ser 7-åring-spleisen har kommet opp i 2,5 millioner nå...

Edited by Mannen Faller Ikke
Link to comment
Share on other sites

Ndreas skrev (50 minutter siden):

Jo men det blir igjen et ekstremt seleksjonsbias. Spleis-beløp dreier seg nok mye mer om viralitet enn om "fortjener".

Ja, synes også at nettsiden Spleis.no er skikkelig søppel...Du kan ikke lett gå inn der og se hvilke Spleis'er  som finnes....Du må enten se på Anbefalte eller Populære. Eller så må du sortere på Fylke, men da vises kun Avsluttede. Så en er som du sier avhengig av publisitet, og legge ut lenker rundt forbi....og så kan du se hva som er støttet sist....så sikkert lurt om folk jevnlig putter på en krone i ny og ne for å få Spleisen øverst på sistnevnte oversikt...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...