Jump to content

Garpen

Støttespiller
 • Posts

  142
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Garpen's Achievements

Talent

Talent (8/14)

 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Trådstarter
 • Bidragsyter
 • Første Uke Gjennomført

Recent Badges

190

Reputation

 1. For et par dager siden hadde jeg denne utsikten. Vanskelig å dra med seg sykkel opp. Og over my pay grade på sykkel nedover...
 2. Det ser ut til å være ganske grove dekk på den (Dissector og noe enda grøvre?). Er det et poeng å bytte de ut for å få litt mer glede i oppoverbakke?
 3. Vet ikke om jeg tror på dette utsagnet ... Man kan selvfølgelig trene tilnærmet like hardt eller minst like hardt med elsykkel, men alle jeg kjenner som har konvertert 100 % eller nær 100 % til el sier at formen har blitt dårligere. Observasjonen er også på linje med andre uttalelser her på forumet og andre steder om at stisykling dreier seg om så mye mer enn bare trening. En overgang til el vil, slik jeg har observert det, gi dårligere helsegevinst og noe mer slitasje på sti. Dette gjelder selvfølgelig bare stisyklister og ikke pendlere som normalt ikke kompenserer med lengre eller hardere turer. Disclaimer: Alle observasjoner av ølmage og dårlig krutt i beina er gjort på Østlandet. Og alle observerte elsyklister faller i kategorien "stinisse".
 4. @Hbakken Jeg vet vi er enige om ganske mye. 😉 Elsykling kontra sykling: de som sykler med el sykler lengre og lenger enn de som sykler uten, alt annet det samme, og fra et helseperspektiv er en elsyklist en dårligere deal for samfunnet enn en syklist. Objektivt mener jeg at det fantes få gode grunner for å slippe løs elsykler på sti i 2017 og det har ikke endret seg annet enn at vi har fått en sedvane som gjør at det er vanskelig å putte tannkremen tilbake i tuben. Sli ståa er i dag stemmer jeg som sagt for å beholde restriksjonene vi allerede har. Å kaste elsyklistene ut av marka p.t. vil gi lite vinning for oss alle. Både @Lars-Erik og @Hbakken har gode argumenter, økonomiske og pragmatiske, for å holde på denne linja. Veien videre bør preges av at syklister og elsyklister er underlagt i all hovedsak de samme restriksjoner og at vi står sammen om at vår bruk av marka er relativt hensynsfull og gir en gevinst for alle. Det fordrer selvfølgelig at vi verdsetter den friheten vi har, følger stivettreglene og at vi godtar sanksjoner der det er nødvendig ut fra et større perspektiv (spesielle verneområder etc.).
 5. Dette er så tendensiøst at jeg bare ser bort fra det. Dette trollet trenger ikke mere mat.
 6. @Hbakken nå må du lese hva jeg skriver. Sykling med og uten el er problematisk sett fra et naturvernperspektiv. El mer enn ikke, gitt at man sykler mer, noe du selv bekrefter. Enhver bruk av naturen bør man godtgjøre på et eller annet vis. Enten det eksempelvis er inntekt for en bonde eller folkehelse for turgåere. At stisykling sliter litt på naturen betyr at man bør ha litt gode grunner til å holde på med det. Jeg mener at forskjellen på slitasjen ved elsykling og sykling i utmark ikke er ubetydelig og at man derfor bør ha ytterligere argumenter for elektrifisering av sykkelparken.
 7. @Ace og det er et godt argument mot industriell skiløping, men ikke et godt argument for stisykling.
 8. @Hbakken det er andre i skogen som ødelegger mer for flora og fauna enn elsyklister. Problemet med argumenter som peker på andre brukere er at de egentlig ikke er gode argumenter, de sier i dette tilfellet bare at vi bruker mindre plass eller lager mindre spor enn naboen. Sykling er ikke fullstendig sporløs ferdsel. Derfor må vi argumentere for at fordelene ved sykling er større enn ulempene. Helse, naturopplevelser og fellesskap er gode argumenter for sykling, ikke at "skiløypene ødelegger mer".
 9. Som trådstarter og den som lå i front (-Håvard) er jeg skyldig. Jeg følger ikke så voldsomt med på segmenter i Strava. Som vi diskuterte på turen er avslutningen på det som faktisk er "damage inc" litt sketchy, så jeg synes alternativet vi valgte er en finere nedkjøring.
 10. Vi ble sju glade syklister på tur i går. Vi hadde følge med to elsyklister fra start, men de ville holde litt høyere fart - så de tok sin egen vei etter 1 km eller så. Turen gikk her: Strava link
 11. Når det gjelder Alpinist ville jeg faktisk gått for den med blå urskive Seiko SPB 249. Bare på grunn av urskiven, som jeg har sett noen close-ups av. Da jeg kjøpte min sorte Alpinist hadde ikke urmakeren den blå og tilgodelappen var begynt å bli litt gammel.
 12. En butikk med et OK+ verksted vil uansett kunne hjelpe deg. Sørensen, Birk, Gamle Sykkeldelisk, Spinn ... Om du fortsatt er helt i beit kan jeg legge noen in lomma og du kan møte med på Tirsdagsklubb klokken 18:30 ved Østmarksetra.
 13. Korrekt. Sykle tilbake til Solbergvann og ta med hele nedkjøringen fra toppen der hvor lavvoen sto.
 14. I morgen tar vi en ny runde med stisykling i bamsemustempo. Vi starter litt tidligere enn tradisjonen (avtråkk 18:30) og denne gangen fra Østmarksetra (sorry Helge). Planen er å komme oss opp på høydedraget vest for Lutvann, sykle Lutvann Enduro og Damage Inc, et litt mindre kjent nedoversegment på østsiden av Trulsen, selv om dette også sikkert er kjent for mange. Noe av dette er bratt (i hvert fall i forhold til resten av Østmarka). Noe klatring vil gjøres på grus. Veien hit eller dit vil uansett ikke være korteste mellom A og B. Retningslinjene er som alltid: Du er velkommen med vanlig stisykkel eller elstisykkel, men de uten motor bestemmer tempoet Ingen blir forlatt i skogen Alle må ha hjelm Veien blir til mens vi går Det er lov å prøve et crux én gang til Det er plenty av muligheter til å hoppe av (eller på) underveis, men gi beskjed om du dropper TL:DR 2. juli 18:30, Østmarksetra Kartreferanse
 15. Urverk og finish på Alpinist er ett knepp eller to over 5-serien til Seiko. Liker at klokken er litt mer vanntett og går litt bedre enn de fleste 5ere. Om du skal opp mot 8-10 000 kroners merket ville jeg også sett på Yema.
×
×
 • Create New...