Jump to content

Fersking sykler 120 mil uten sykkelerfaring – og elsker det


Recommended Posts

Hvor viktig er det å være rutinert syklist for å sykle en tur på 120 mil? Guttungen (20) bestemte seg på kort varsel for å sykle til et vennetreff på Borestranda, og fikk med seg en kompis. Da de hadde vært der sist helg, så fikk de jammen lyst til å sykle hjem igjen også. Veien bort gikk over Kongsberg, Seljord og Suleskar, veien hjem gikk på småveiene langs Sørlandskysten. Totalt 121 mil og 14 896 høydemeter klatring på åtte dager.
 
Ikke gærent for en type som kun hadde én langtur i beltet så langt i livet, nemlig en grustur inn til Kikutstua for noen uker siden. Han lånte min Diverge Comp E5, og pakket tremannstelt, sovepose, underlag, primus, mat, klær og powerbanks i to Ortlieb Back Rollers, en Ortlieb 11 liter seteveske, en liten rammeveske samt en Topeak-holder for pakkepose på styret. Rene Herse Hatcher Pass TC 48mm slicks rullet lett og fint og punkteringsfritt hele veien.
 
Veldig gøy å få hjem igjen en type som var i fyr og flamme over hvor gøy det var å sykle langtur, supermotivert for mer. Snittfart på 19 km/t for hele turen var passe rolig, så de følte selv at de tok seg god tid uten stress. Hittil i livet har det kun handlet om buldring, longboards og topptur på splitboard for denne karen. Stas for gamlefar at reportoaret utvides.
 
Loggen viser forøvrig omlag like mange høydemeter klatring pr mil ute ved kysten som på ruta over fjellet. Konklusjonen ble at småveiene rundt Sørlandet var vel så krevende som ruta over fjellet – fordi sørlandskysten var en stadig og ustoppelig rekke av bakker opp og ned og opp og ned over knauser og åsrygger i landskapet, mens fjellstrekningene hadde færre, jevnere og lengre stigninger som inviterte til nærmest meditiative flytsoner på sykkelsetet.

Jeg syklet ham i møte for å dokumentere de siste kilometrene for hjemkomsten. Detaljer om ruta ligger på Stravaen hans: https://www.strava.com/athletes/91564616

eskil-hjemtur-7758.jpg

eskil-hjemtur-8117.jpg

eskil-hjemtur-7905.jpg

eskil-hjemtur-8063.jpg

eskil-hjemtur-8068.jpg

eskil-hjemtur-7719.jpg

Edited by geiranders
  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...