Jump to content

geiranders

Medlem
 • Posts

  134
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

geiranders last won the day on August 19 2023

geiranders had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

geiranders's Achievements

Alliert

Alliert (7/14)

 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert
 • Bidragsyter

Recent Badges

217

Reputation

 1. Du nevner at du ønsker ha med en pose med volum på rundt ti liter og en drikkeflaske på bagasjebrettet. Det sikreste er å kjøpe en bag eller en veske som du fester til bagasjebrettet, og som du lagrer bagasjen i. Du kan selvsagt feste posen til brettet med reim eller strikk, men vil da være langt mer utsatt for risiko ved at dette kan løsne underveis. Kvalitetsvesker og bager har sikre låsemekanismer som klikkes fast i brettet og holder seg der, helt til du selv løsner mekanismen. Jeg bruker selv en Ortlieb Backroller sideveske, der låsekrokene sørger for godt feste. Med et volum på rundt 20 liter får du også plass til litt ekstra ved behov, og bagasjen vil være godt beskyttet mot regn og sølesprut: https://evoelsykler.no/produkt/ortlieb-back-roller-urban-ql3-1-pepper/?attribute_pa_farge=blekk&gad=1
 2. Jeg KAN ta feil, men det er i alle fall slik jeg forstår informasjonen som ble delt fra Justinas og Bruno i helgen.
 3. Svært fin film! Nå ser jeg også at det blir to ritt neste år – Bright Midnight på Tolga i regi av Justinas, og en måned senere starter Mother North ut fra Lillehammer, i regi av Bruno Ferraro, som var co-arrangør på Tolga i år. Instagram-kontoen til Bright Midnight heter nå Mother North. Bright Midnight har nylig etablert sin egen konto her: https://www.instagram.com/brightmidnight.ultra/
 4. Jeg har for vane å kjøre 2.6-dekk med 30mm felger på en sykkel som opprinnelig var bygget som 29+ med enorme 50mm felger. Her etter åtte timers rally på fjellstier i sommer, med dekk og felger som er en prima kombo. Kort sagt: jeg savner ikke 3.0-dekkene. Selv om de byr på fantastisk grep og komfort, så er dette en kvikkere løsning som fremdeles gir meg alt jeg trenger. Nextie karbonfelger, DT350 nav – bygget av Dogstar.
 5. Payson McElveens videorapport fra rittet er verdt å se. Harde tak!
 6. Jeg har dessverre sett på nært hold at svake «bli sett»-lys kan være en risiko, selv på opplyst vei. Kjæresten min syklet hjem en høstkveld for fem år siden, langs bygater med god belysning. Hun savnet ikke kraftig lys på sykkelen, siden det var gatelys overalt. Ett sted var det dog et tre som kastet skygge over en del av veien. Og akkurat der var det et hull i forkant av en fartsdump, der hun kom nedover bakken. Det endte med bevisstløshet, ambulanse, kutt i ansiktet og en svært kraftig hjernerystelse som det tok år å lindre effekten av. Hadde hun ikke hatt hjelm, orker jeg ikke å tenke på hvordan det hadde gått. Men hadde hun hatt bedre lys på sykkelen, ville hun ha sett hullet og styrt unna eller bremset ned, og sluppet mye smerte og mange problemer i etterkant.
 7. Fabelaktig kult at du er med i dette feltet – for en opplevelse! Dette gleder jeg meg til å følge med på og høre mer om etterhvert 💪
 8. Kan anbefale Detour. Ikke imponerende kraftig til prisen, men imponerende bred og jevn lyskjegle – noe som i praksis betyr mer for mitt bruk. Også svært fornøyd med at lyskjeglen er helt flat i toppen og ikke blender møtende trafikk. Her et litt halvveis skarpt mobilbilde fra prøveturen:
 9. Det bør gå fint, men siden SKS har dobbelt sett stag som går i ett stykke, må du bare vri dem et godt stykke opp til skruefestet og så kappe hvert stag til riktig lengde. Mulig det blir litt kjekling med braketten, siden den er laget for å slippe gjennom staget fra feste nede ved akslingen. Jeg hadde samme plassering av innfesting på min gamle Rondo Ruut (som blei stjært!) – og der snobbet jeg meg med Portland Design Works Full Metal Fenders. De har kun ett par stag på hver skjerm, som går gjennom et beslag på utsiden av skjermene. Dermed var det lekende lett å rotere dem til ønsket vinkel:
 10. Jeg skal fotografere fem store SUV'er til en biltest i et herværende motorblad i neste uke. Bildet skal publiseres på cellulose i dobbeltsideformat, og jeg ser nå etter egnet location i Sørkedalen-området. Problemet er at jeg ikke er lommekjent. Jeg trenger noe a la dette for å få tatt et bilde der leseren kan se alle fem bilene så tydelig som mulig: En åpen parkeringsplass eller annet åpent område hvor fem biler har plass til å stille seg opp i en oversiktlig formasjon, med skog eller annen jevn bakgrunn En veistrekning med en sving hvor jeg har nok åpen siktlinje til å vise alle fem bilene på rekke, helst fotografert med liten tele (må ha dem ca like store i bildet) Et eller annet åpent lende der fem SUV'er kan breie seg for fotografen i omgivelser som kan assosieres til hyttevei eller bygdekjøring Jeg skal selvsagt ta turen opp for å spotte selv, men setter stor pris på alle innspill. Kan også fint være i Lommedalen eller annet nærliggende område, men av praktiske årsaker kan vi ikke gjøre det langt unna Sørkedalen.
 11. Kult! Her er det fine vintage-vibber ute og går, rent fargemessig! Minner meg om Gustav Gullholm (Dangerholms) lille tribute til 90-tallets Klein Attitude-farger i Scott-sykkelen han lakket i 2018:
 12. Jeg bidrar med en sykkel som ikke er min, men som jeg husker gjorde et dypt inntrykk da jeg så den og tok dette bildet i 2017 eller 2018 inne hos Sørensen Sykler på Helsfyr. Denne tilhørte butikksjefen Kim, og dette var trolig første gang jeg fikk studert en moderne, progressiv grussykkel skikkelig og fikk øynene opp for hva som var på gang. Synes denne ser helt nydelig ut i dag også. Sykkelen har nå ny eier som er ukjent for meg, men lever visst i beste velgående. Open UP ramme Enve M50 hjul Hope bremser og skiver Compass 650b/47mm dekk For ordens skyld: Bildet publiseres med tillatelse fra daværende eier.
 13. Min erfaring er at neoprentrekk over sommersko funker greit som beskyttelse mot regn og kjølig fartsvind, men at de er langt unna å isolere nok til å bli en god løsning på de kaldeste vinterdagene.
 14. Mange vintersko blir for tette og klamme på sommerstid, jeg synes ikke det frister å bruke mine Northwave Celsius i juli – de passer bedre på regnvåte dager i november. Et par sko som jeg derimot bruker hele året, er Shimano XM-900, de føles mer som fjellsko, og funker strålende til vått terreng eller dager hvor det må bæres og bakses litt i fjellterreng. Disse skoene bruker jeg også til pendling gjennom hele vinteren med gode ullsokker i.
 15. Jeg har kun feste i bakkant av gaffelens øvre del på min Diverge, det går helt fint. Er det avstanden mellom skruen og ned til øvre del av skjermen som er 2,5 cm – og dermed for langt for standard-braketten til SKS? Eller er problemet foran at Bluemels-skjermene ikke er smale nok? De finnes jo i 35, 45 og 55mm bredde. @Sun Flyer viser jo ett eksempel på state of the art-skjermer, altså Velo Orange. Ikke helt ulike Honjo Fenders fra Japan, som også får godt skussmål blant skjerm-connoisseurer: https://www.bike-components.de/en/Honjo/ Jeg har hatt et par Full Metal Fenders fra Portland Design Works som jeg likte svært godt (helt til sykkelen ble stjålet) – de er også i metall, har skikkelig lengde på skvettlappene – og sitter svært stabilt uten skrangling. Men er selvsagt dyre. https://ridepdw.com/collections/fenders Bruker selv SKS Bluemels nå, skjerm-universets svar på Toyota Avensis: Funker fint, gjør jobben, får null oppmerksomhet – og for noen er det mer enn nok.
×
×
 • Create New...