Jump to content

UDH på grus-rammer?


Flo

Recommended Posts

Blir UDH ny standard på grus nå etterhvert også? Etter hva jeg kan se er det noen få som tilbyr det allerede. Hadde en mulig plan om å bygge ny relativt grov grussykkel til bikepacking, men også korte raske turer. Hadde bestemt meg for axs. Mulig franken-oppsett med Eagle-gir.  Men nå har jo Transmission kommet på banen. Det å kunne gire under full load virker veldig forlokkende. Egentlig så forlokkende at jeg ikke vurderer noe annet girsystem. Tror dere at i løpet av kommende år så er UDH å finne på de fleste grussykler også? Utsetter gjerne byggeplanene ett år om det betyr at jeg får det som jeg ønsker. Denne sykkelen skal helst ikke byttes ut med det første, så greit å få med seg det siste i utviklinga. 😉 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Flo skrev (8 timer siden):

Men nå har jo Transmission kommet på banen. Det å kunne gire under full load virker veldig forlokkende. Egentlig så forlokkende at jeg ikke vurderer noe annet girsystem. 

Hva slags system er dette? Prøvde å søke, fant diverse (3×3 Nine Gear Hub, Revolute Hub1, Pinion Smart Shift Gearboxes, Intradrive Gearbox Powertrain, Classified Powershift Gear Hubs) men vet ikke det var dette du mente.

Jeg snuser også på en ramme til noe det samme, bare at jeg i tillegg ønsker beltedrift (grus eller landevei med mye festepunkter for diverse) 🙂

Link to comment
Share on other sites

Flo skrev (På 19.9.2023 den 22.10):

Blir UDH ny standard på grus nå etterhvert også? (...) Tror dere at i løpet av kommende år så er UDH å finne på de fleste grussykler også? (...) 

Ja, jeg tror at UDH blir standard overalt. Ingen tør å gå glipp av markedet man tror SRAM Transmission kommer til å kapre. 
Men det kommer ikke til være UDH på alle sykler neste år. Rammer har en livssyklus på tre-fem år sånn ca. Og neste oppgradering for de fleste vil ha UDH henger 
Og, nei det er ikke vitenskap, men noe jeg tror. 

Jeg kan fint gire XT giret mitt begge veier med 400-500 watt på pedalene. Så det er ikke bare SRAM Transmission som klarer det. Vanlige gir (altså til normal montering) fra SRAM og Shimano kommer til å vare lenge. Men hadde jeg to like sykler å velge mellom der den ene har eget girøre og den andre UDH hadde jeg tattt UDH ti av ti ganger.


LarsB
 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...