Jump to content

Elbillading og strømstyrke - sweet spot?


Recommended Posts

Noen som vet om det det lønner seg å hjemmelade en elbil (Tesla) med maksimal strømstyrke (32A), eller er det mer økonomisk å lade med lavere strømstyrke? Tenker ikke på strømpriser og nettleie, men på når tapet er minst. Når bruker bilen ekstra energi på batterivarming? Skjer det feks ved 32A lading og ikke ved 10A? Eller vil batteriet alltid måtte holde en visst temperatur for å ta lading, og på kalde dager er det ikke lønnsomt å gjøre ladeprosessen lengre enn den må være.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Gitt at det går med en fast mengde energi (dvs ampere) til å holde batteriet varmt, vil man få mer effektiv lading ved høyere strømstyrke. 
Er ingen ladeekspert, men for meg gir dette mening...

Ved hjemmelading kommer man vel uansett ikke opp i de strømstyrker som sliter på batteriet, eller?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke svaret, men om du lader på 25A eller 32A tror jeg ikke det er stor forskjell i tap. Dersom du lader på 10A tror jeg tapet er større siden bilen da må holde batteriet/varmen i gang. Når du setter på en Tesla på lading på så svak effekt så vil du i begynnelsen se at du får 0km/min siden den bruker mer strøm på på varme batteriet enn du får overført.

Jeg pleier å lade på 25A (på 32A sikring) ca hver 3. dag. Da er bilen alltid ladet til ladegrensen neste morgen, omtrent uansett hvor langt du har kjørt dagen før. Er forresten et eget "Tesla-ladenerdeforum" hvor en sikkert kan få et mer eksakt matematisk svar: Lading av Tesla (elbilforum.no) 🙂

Mener og å ha lest at det er litt "sunnere" for batteriet med 25A enn 10A lading, men klarer ikke huske hvor troverdig den kilden var.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...