Jump to content

eriksvatn

Medlem
 • Posts

  132
 • Joined

 • Days Won

  1

eriksvatn last won the day on January 11

eriksvatn had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eriksvatn's Achievements

Alliert

Alliert (7/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Veldig Populær
 • Trådstarter
 • Bidragsyter
 • En Måned Gjennomført

Recent Badges

123

Reputation

 1. eriksvatn

  TDF 2024

  Personlig hadde jeg svært lave forventninger til unox i touren, de er tross alt ikke world tour standard, stiller uten sammenlagtkandidat, uten en solid spurter og ja, uten veldig mange muligheter til å få resultater. De lave forventningene mine er overgått med Abra sine dager i klatretrøye, men det betyr jo ikke akkurat at de skal få en veldig høy karakter for det? Hva slags forventninger mener du det var riktig å ha? Hvis ingen etappeseiere, ingen topp 5 på noen av trøyene til slutt kvalifiserer til terningkast 4 så er det ikke mye rom for å differensiere på de lagene som faktisk har resultater da? Eller mener du at terningkastene ikke skal være absolutte med hensyn til resultater, men korrigeres for forutsetninger og forventninger?
 2. eriksvatn

  TDF 2024

  Var egentlig i ferd med å skrive at de vel neppe hadde fortjent mer enn en 3'er, men Abra har jo hatt en fantastisk tour og virkelig reddet touren for UnoX. 10 dager med Abra linet opp i front på start sammen med gul, hvit og grønn trøye er jo meget bra! Og så mange kilometer i brudd har jo gitt meget god markedsføringsverdi for unox. Ble faktisk litt overrasket over at de er langt oppe på premiepengelista og lag-lista til pcs, men gledelig er det iallefall, og vanskelig å ikke gi de en 4'er iallefall da 😀 https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-france/2024/teams/best-performing-teams De har forøvrig også nedbrytningen på pengepremiene, og den taler vel sitt.
 3. En annen potensiell årsak er vel at det er en privat vei og at grunneier/veieier kan kreve avtale om gjennomføring av kommersielle eventer på veien?
 4. Ser ut som han tok hovedveien fra Bjorli nedover mot Lesja.
 5. Det er vel meningen at man kun skal koble til en pedal (venstre), og at den rapporterer total kraft (høyre pedal sender inn til venstre). Dette angis i favero-appen der de to pedalene skal være koblet sammen som en enhet. Dropouts med en bestemt tidsfrekvens tyder ofte på bluetooth-problematikk. (se forøvrig tråd her https://forum.slowtwitch.com/forum/Slowtwitch_Forums_C1/Triathlon_Forum_F1/Finding_power_drop-outs_-_Assiomas_and_Garmin_965_P8130088/?search_string=assioma#p8130088 med bidrag blant annet fra dcrainmaker)
 6. Velkommen til forumet og gratulerer med strålende sykling på Tour Divide!
 7. Hvor kjøper dere lagrene deres, tenker da spesielt på til div hjul. Kjøper dere rådyre "merkevare"-lagre fra vanlige sykkelbutikker, eller er det greit å kjøpe standard skf maskinlagre fra andre kilder?
 8. Tenker at det kan være aktuelt med "dobbel hardøkt" om det er en meget tight tidsramme som medfører behovet. Generelt tror jeg syklister skal være svært skeptiske med å ta i bruk treningsprinsipper og filosofi fra løping, det er to svært ulike idretter med ulike fysiologiske krav og begrensninger. Slik jeg forstår det trener toppløpere gjerne ikke noe mer enn 12-15 timer i uka, beina tåler rett og slett ikke mer løping. Ingebrigtsen og Narve løper i vinteroppkjøring 180-190 km i uka. Og hva er årsaken til at de velger dobbel terskel? Slik jeg forstår det handler det ikke om å dele opp den kardiovaskulære belastningen, men den muskulære belastningen på beina. Total dragvarighet (på en dobbel-terskeldag) er jo gjerne ikke mer enn rundt en time. Typiske økter som kjøres er gjerne 5*6min og 10*1000m eller 5*2km og 25*400m. For en syklist vil det være unaturlig å kjøre bare 30 min på terskel pr økt. Et annet element som også for min del trekker mot at dette ikke er hensiktsmessig for en syklist er at man kan risikere å gå glipp av noen av adapsjonene man får ved lengre økter. Dette gjør seg nok mer gjeldende for langturer (det er bedre med en 5 timers-økt enn to 2.5 timers), men kan nok også ha noe å si for intervalløkter.
 9. eriksvatn

  TDF 2024

  og årsaken er at de skal spare hele laget for å satse på Kristoff i spurten... Tydeligvis flere som ikke helt har tro på den ideen 😄
 10. DCRainmaker oppsummerer med: men tviler ikke et halvt sekund på at enkelte (som ikke tar seg bryet med å sette seg inn i hvordan ting fungerer, har meget tjukke pølsefingre og har liten teknologibrukerkompetanse) kommer til å slite med dette produktet fra Garmin også. For de det gjelder er det nok best å styre unna, finn heller frem den gode gamle Sigma BC 400. 😉
 11. Hadde antatt at denne type ritt ikke har noen form for godkjenning fra myndigheter? De er vel heller ikke tilknyttet forbundet og har vel neppe noen arrangørforsikring? Så oppsummert er de vel kanskje å anse som rimelig uoffisielle og at det man deltar på "eget ansvar"?
 12. Ryktene sier at OL-vinner og multippel verdensmester i triatlon Kristian Blummenfeldt skal til Jayco-Alula på en treårskontrakt fra 2025, meget spennende!
 13. Om vi fortsatt har lyst til å få lov til å sykle på sti om 20 år tror jeg vi er best tjent med å legge fra oss motor-hjelpen. Om vi ender med at stort sett all sykling utenfor vei foregår på grove sykler med motor tror jeg det dessverre blir litt for enkelt å bare forby all sykling utenfor vei og definerte sykkel-anlegg.
 14. hvor mange kilometer og hvor mange personer?
×
×
 • Create New...