Jump to content

Even

Medlem
 • Posts

  70
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Even last won the day on September 4 2023

Even had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Even's Achievements

Entusiast

Entusiast (6/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Trådstarter
 • Konstruktiv
 • En Måned Gjennomført
 • Bidragsyter

Recent Badges

47

Reputation

 1. Det var ikke så lett å oppdrive. Ble noen rolige dager i finværet med bading og god mat. Kan ikke klage på det!
 2. Takk! Har sendt mail til alle disse.
 3. Ta deg tid til å stoppe for å kle på deg på toppene. Særlig kanskje fordi du sier at du er i dårligst form. Slik at du ikke kommer opp svett og sliten, mens de andre venter på deg og setter utfor med en gang du kommer. Man blir kald på vei ned i lange utforkjøringer, selv ved ganske høye temperaturer. Jeg ville hatt med gels, om du ikke bruker de er det greit å ha i bakhånd(lomme). Bruk gode bibs og chamoiskrem. Det blir sannsynligvis en annen belastning enn det du opplever til vanlig. Sannsynligvis flere timer på setet, flere dager på rad. Laaange klatringer vil du kunne få et litt annet «sittepunkt» enn flatsykling. Så belastning på muskler og rompa kan bli «ny». Det som hvertfall kan ødelegge en tur er sittesår. Spis godt som du sier og ikke minst få deg nok søvn av god kvalitet.
 4. Hei. Jeg er på besøk i Oslo noen dager. Har med sykkel, men har så klart glemt akslingen til fremhjulet igjen hjemme. Så da lurer jeg på om det er noen som har noen tips om fysiske butikker i Oslo som kan ha noe sånt? Er til en 23. giant propel. 100/12mm 1,5p fremaksel. L=116,8mm. Finner ikke noe åpenbart på nett. Har sendt mail til velocity.
 5. Sitat funksjonæren før start i gravelklassen i fjor: «jeg er glad dere slipper terrengpartiet i Nord-Osen, der har dere ingenting å gjøre» Det skal sies at jeg har ikke syklet terrengpartiet i Nord-Osen så jeg har ikke førstehåndskunnskap til det. Kan derfor ikke uttale meg noe om hvor teknisk, eventuelt ikke-teknisk, det er. Vet bare at den personen som foreslo å hoppe over det terrengpartiet i fjor er en meget dyktig terrengsyklist.
 6. Nå ser jeg arrangøren melder at alle starter samtidig og alle kjører samme rute. Dvs. gravel starter med mtb og kjører alle terrengpartier, inkludert det i nord-osen. Jeg skjønner at det er absolutt mest praktisk for arrangøren. Men sett fra et gravel-ståsted så må man belage seg på en rute som er mye mer utfordrende, egentlig mest mtp. å slippe frem raskere terrengsyklister i terrengpartiene.
 7. Sykla i fjor. Gravel sykler første terrengparti, hopper over nr. 2. i Nord-Osen, og sykler nr. 3. Så eneste forskjellen er at gravel ikke kjører det mest tekniske terrengpartiet i Nord-Osen. Terrengpartiene er singeltrack og mer teknisk enn f. eks Birken. Trur alle i gravel-klassen måtte av sykkel i det siste partiet mot mål. I fjor var vi vel bare 6 starter i gravel, der vi fort ble til 1/3-del. Sånn teoretisk går gravel raskere i alle partier bortsett fra singletrack, men terreng går mye fortere pga. at man kjører i felt med flere på samme nivå. Ble tatt igjen på stien i siste delen mot mål, fartsforskjellen i stipartiet er enorm. Singletrack med litt røtter og steiner. Uten at jeg har kjørt stipartiet i nord-osen så vil jeg si at en lett HT eller lett fulldemper vil gå raskest. Dette bare pga. man kjører i felt med mange sterke. Er en klatring rett etter start 10-12min, så er det stiparti, så grus og litt asfalt rundt sjøen, eventuelt stiparti, klatring opp til vindmøllene (her det skiller mest). Ned fra møllene på grus, nedover og flatt-ish. Stiparti mot mål helt til slutt.
 8. Her er den lokale runden i Elverum. Litt kjedelig, men tilnærmet bilfritt og flatt. Bra asfalt, steder med litt mere trafikk kan man velge gang og sykkelsti. https://strava.app.link/Rpd8LtkbJJb
 9. Jeg vet ikke om dette er riktig sted for denne tråden, men det kan vi se på. Scenario: Du er på ferietur med bil, sykkel og familie (stryk det som ikke passer). På veien stopper dere for å overnatte et eller annet sted i Norge. Klokken er åtte, barna er i seng og du har 1-1,5t til rådighet for å ta en liten sykkeltur. Men hvor skal du sykle? Eventuelt du er på kurs med jobb og så klart har du tatt med sykkel. Du er ute etter den lokale kveldsrunden, men hvor går den? Jeg tenker alle steder, både små og store har en runde som de lokale sykler når de «bare skal ta seg en liten tur». Så hvor går deres lokale runde? Noen kriterier bør være at den er lett tilgjengelig, lite biler, runde og ikke tur/retur, 30-50km. Tenker egentlig primært på landevei, så det bør jo være asfalt av ikke alt for dårlig kvalitet. Spent på hva dere i Oslo mener om dette. Jeg er i Oslo nå og da (eller Fornebu), og det er så mye biler, stopp og start å forholde seg til. Jeg vil bare sette meg på sykkelen for å sykle en tur, men det ender ofte med at jeg kjører til et mere optimalt utgangspunkt.
 10. 50-34 Spacere på driveside. XTR kassett. 11-40
 11. Har en kamerat som kjører 2x11 delt shimano. Med grx front og bakgir (di2) og dura ace krank. Han har ingenting negativt å si om det. Kan skaffe detaljer hvis du trenger.
 12. Addict gravel rc er den jeg opprinnelig bestilte i fjor. Jeg ble fortalt for noen dager siden at den blir levert i oktober, tidligst. Jeg lener veldig mot ostro!
 13. Oi! Akkurat dette som er aktuelt. Blir spennende å høre rapport! Hva var det som gjorde at du @BentKa valgte akkurat denne?
 14. Det jeg ser det kommer veldig an på for meg er leveringstid. Så hvis alternativene er sykler jeg kan få før sommeren så er alternative slik jeg ser det: FARA F/Gravel, Canyon Grail, Factor Ostro, specialized Crux. BMC’en doesn’t do it for me, Wilier får jeg ikke lov av YOLO (neida), litt liten bredde på dekk og de andre mer eksotiske er det lang levering på. Utstyr jeg ønsker: Force xplr 1x, watt i en eller annen form, karbonhjul (f. Eks 303 firecrest type hjul), one-piece cockpit (dette er rent estetisk og jeg vet hvor mye ekstrajobb det er med service og slik. Dette er ikke et must) Ønsker egentlig at den skal ta 45mm. Jeg kommer til å kjøre 42mm pathfinders, men er jo gøy å ha muligheten til å eksperimentere med litt forskjellig dekk og dimensjoner. Og er ikke liksom det nye nå at mtb-dekk er raskere enn graveldekk? Hvertfall på grus grus. FARA: Veldig fine farger, kule løsninger med verktøy og framebag. Litt artig at det er «Oslo-merke». Tar 50mm dekk. Ganske tung sykkel. Slik som jeg bygger den har den ønsket gruppe, uten watt, uten karbonhjul og uten cockpit. Da er prisen ca. 50k Canyon Grail: Samme kule løsninger og framebag som blender seg sammen med fargen på ramma. Tar max 42mm. Er 44 bredde på styret i str. M. Kan bestilles med force og 303 firecrest. Er da uten watt og med, for meg, alt for bredt styre. Prisen er da ca. 65k Spesh Crux: Tar hvertfall 47mm. Veldig lett og kvikk. Ikke integrert kabling (positivt og negativt avhengig av hvordan du ser det). Pris med force og Roval Terra CL er på tilbud nå til 76k, uten watt. Dette er Pro-modellen. Factor ostro: Kommer med karbonhjul, to-sidig watt, force og en cockpit du kan bestemme dimensjonene på. Tar 45mm +. Leveringstid med andre farger enn den matte svarte. For meg blir prisen nesten identisk hvis de skal være utstyrt likt. Spesh blir den dyreste. Jeg vil også ha to hjulsett ved kjøp av FARA, «treningshjul» eller eventuelt selge det. Så man kan vel si at den blir billigst sånn sett. Jeg kommer til å bli oppriktig lei meg hvis jeg får se en Bianchi ute i skogen i sommer, da jeg syns den ser fantastisk ut. Men aner ingen ting om potensiell levering og pris. Må bare skaffe meg briller som blokker ut celeste🤔
 15. Jeg er tilfeldigvis i Oslo nå, så i dag var jeg innom FARA. En virkelig fin sykkel. Den nye modular cockpiten er ikke helt innertier for meg, så jeg hadde bestilt med styre/stem og byttet til en eventuelt cockpit fra noe annet. Fikk diskutert str. og geometri, i tillegg til å få se fargene «live». Veldig stort pluss at man kan bygge sykkel på hjemmesiden, velge komponenter og dimensjoner. 2 ukers leveringstid. Geometrien er ikke helt «landevei». Rask/kvikk, men stabil. Fikk svar fra bianchi i dag at bikeshop er forhandler i Norge og spm. angående levering må rettes til dem.
×
×
 • Create New...