Jump to content

Lars-Erik

Medlem
 • Posts

  501
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Lars-Erik last won the day on June 15

Lars-Erik had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lars-Erik's Achievements

Dyktig

Dyktig (10/14)

 • Innleggsmaskin Rare
 • Ett År Gjennomført
 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Konstruktiv

Recent Badges

436

Reputation

 1. Første sykkeltur på sti gjennomført med 1050, og dette er en skjermkvalitet som jeg setter pris på som bruker mye navigasjon. Det ble til at jeg brukte frikart.no sitt Topo-kart rett og slett fordi detaljgraden er langt bedre på omgivelsene her jeg sykler i et område med mange hytter noe Garmin sine kart ikke viser. Det sagt så er Garmin sitt kart veldig lesbart og oppdateringsnivået virker temmelig bra, selv om stier jeg har tegnet inn i nå i våsesongen på OSM ikke er med. Jeg bruker MapDashboard som IQ-felt på kartvisningen, og her virker ikke temperatur - det er en detalj som jeg kan leve med og melding er sendt til utvikler om det. Skjermoverflaten er temmelig glossy, noe som kan skape refleksjoner hvis man vinkler den ugunstig, men det var ikke noe følt problem under min prøvetur på drøye 2,5 timer - da gikk det unna 14% batteri og det var stort sett sol som krever at den bruker en del baklys. Funksjonelt gjorde den det den skulle, brukte litt til på å kalibrere inn kompasset/kartvisningen, men når det var på plass var kompass og kartorientering som det skal være - der feilet 1040 Solar stort for min del da den var ny. Ellers har Garmin tatt vekk silikonbeskyttelsen som fulgte med i esken med 1040 Solar, den må nå evt. kjøpes separat, det er litt kjipt tenker jeg på en så dyr enhet. Den er i kategorien kjekk å ha dersom en sykler på sti. Selve innfestingen mot holderen har endret plassering, som kan volde problemer for noen. Hvis en lurer på det er det bare å montere 1040 feil vei og se hvordan det går. Det er heller ikke metall lenger i festet slik 1040 har, men det er til gjengjeld enkelt utskiftbart skulle uhellet være ute. Er det noen grunn til å oppgradere fra 1040 hvis man allerede har den? Det er vel egentlig ikke det, det blir litt som Epix2 vs. Fenix av Garmin sine smartklokker. Begge gjør en god jobb, men hvis man som meg ikke har like godt syn som før, så setter man unektelig pris på den langt bedre skjermen til kost av kortere batterilevetid. Jeg angrer ikke. Her et tilfeldig valgt utsnitt fra Østmarka sammen med en gammel sporlogg med Topo Summer fra frikart
 2. Så bra at Active 8 gjør jobben. Jeg har Elite Pro 7 og de har gjort en veldig god jobb på sykkel, men batteriet ser ut til å ha tatt kvelden - det varer ikke lenge mellom hver oppladning av etuiet før det hele må gjentas. Kjøpte et par Elite 10 i høst og de var en stor skuffelse, en så stor skuffelse at de nå er returnert. I følge reklamen skulle de klare alt Elite 7 gjorde, bare bedre. Stillesittende på bussen er de absolutt bedre på lyddemping, men det er også det jeg opplevde. Bare det å spasere ute i vind var nok til at en opplevde vindsus. Nå kan det tenkes at det faktisk var noe galt med disse, for at det skal være så dårlig er nesten utrolig. Gikk til innkjøp av et par Apple Airpods Pro, lyddempingen der til vanlig bruk er i en helt annen liga enn en Jabra, men til sykling er de vesentlig svakere enn Elite Pro 7 uansett hva man stiller inn av støydemping fra ingenting til full.
 3. Vekt er så vidt jeg vet hovedforskjellen på EP6 og EP801. Når det gjelder SRAM T-Type vs. Shimano 11 spd, så er det litt framtid vs. fortid for min del. Slitestyrken på T-Type er formidabel, så at det er billigere å drifte Shimano 11 spd har jeg liten tro på. Videre så slipper en jo både girører som blir skjeve og girwire og strømpeproblematikk. Ikke er det noen B-skrue som skal stilles inn riktig heller og giret i seg selv er modulært bygget opp skulle en få problemer så kan man skifte den delen som har røket. Ikke kjent med om clutchen trenger vedlikehold på T-Type, det pleier jo å være en klassiker på Shimano. Noen elsykler henter også strøm direkte fra hovedbatteriet på sykkelen, hvordan det er på denne vites dog ikke. Ellers så holder batteriet lenge.
 4. Lars-Erik

  Bikeshop

  Jeg har brukt mange penger på Bikeshop opp gjennom årene, og kommer sikkert til å gjøre det framover også. Det sagt så er jeg ikke helt imponert over prisene lenger. Så nå sjekker jeg nøyere før jeg kjøper. Er f.eks ute etter en ny Giro Manifest hjelm, og den prisen Bikeshop har er den desidert dyreste prisen jeg har sett noe sted, 3.499 for en hjelm! Selv den lokale sykkelsjappa selger hjelmen langt billigere i selve butikken, og den prismatch mekanismen innbyr ikke akkurat til handel. Eksempelvis selger Sykkelkomponenter den for 1.000 kr mindre, og tilsvarende kommer en ut dersom en kjøper fra bike24 eller lignende, inklusive mva og gebyrer. Jeg har også konvertert til T-type, og ser dessverre at f.eks et X0 kjede koster vesentlig mindre andre steder. Synes det var veldig fint den gangen Bikeshop ble et fullverdig fullsortiment alternativ til utenlandske nettbutikker, Sykkelkomponenter er fremdeles helt glimrende gitt at de har varen i sortimentet, men dessverre er ikke deres sortiment like stort.
 5. Klarte ikke å stå i mot fristelsen, 1050 hentet på posten i dag, ikke prøvd ute i skogen, men skjermen virker veldig bra. Ser også ut som om de innebygde Garmin kartene er rimelig bra, hvor bra vil vise seg når det skal sykles. Her er 1050 med Garmin-kart, 1040 har frikart.no. Samme oppløsning 80 meter på begge.
 6. Det jeg tok ut er at du tillegger meg meninger jeg ikke har ved å spinne langt avgårde med fortolkninger du ikke har belegg for, din omtale av meg virker flåsete og at du er altså en moderator på forumet. Da er jeg ferdig med deg. 1) min mening med å bruke ordet Apartheid: at det å sykle analogt er en mer høyverdig ferdselsform enn å bruke en lovlig elektrisk doning og derfor bør forbys slik mange åpenbart mener i denne tråden. Eller akkurat det samme som enkelte mener om det å ferdes til fots vs en analog stisykkel 2) diskriminering: hvis man først deregulerer noe, får titusenvis til å kjøpe en elsykkel for så å forby det bare få år etter. Utvalget selv mener jo at lovligheten av elsykkel er diskriminerende ift. andre brukergrupper. Det var konteksten jeg brukte det ordet i. Kunne sikkert vært et bedre ordvalg, men jeg synes det passet fint med utvalgets egen retorikk.
 7. Jeg brukte ordet diskriminerende om at dersom en aktivitet som nylig har blitt lovlig brått blir ulovlig så vil det oppleves slik. Det er ganske ulikt dine eksempler. Apartheid brukte jeg om i konteksten av at noens friluftsaktiviteter er mer høyverdig enn andre slik mange i denne tråden åpenbart synes - jeg har overhodet ikke sammenlignet det med grusomheter begått under er slikt styresett . Så velger andre å lese det annerledes og være opprørt over det. Uten dokumentasjon hevdes det videre at elsykler sliter mer enn en analog sykkel eller en til fots. Antagelser er man derimot ekstremt gode på. Det brukes til og med eksempler hvor stiene er kjørt/gått ihjel lenge før elsykkel var i bruk på stier som sannhetsvitne på at elsykkelen er dårlig for naturen, og det gir ingen mening. Å beskylde noen for å være narsissistisk er ganske offensivt. Og siden du tok tak i diskriminerende-uttalelsen, så kan det jo hende at det jeg er en eller den eneste av de du sikter til. Jeg er for egen del evaluert opp og ned av psykologer ifm. topplederstillinger som kom til at jeg overhodet ikke hadde en narsissist eller psykopat i meg. Det sagt er jeg heller ikke konfliktsky. Jeg er personlig ikke særlig hårsår, men mer overrasket over ønsket en del har om å kaste elsykling under bussen når den først nylig er gjort lovlig. Ikke er jeg særlig bekymret heller, da det er slått fast at jeg som middelaldrende hvit mann med god økonomi som har råd til å ignorere evt restriksjoner som måtte komme. Så sånt sett trenger jeg jo ikke engasjere meg.
 8. Det er mange meldinger som får til Stortinget og raden av forpliktelse er ganske ulik. NTP som akkurat er vedtatt er er godt eksempel på en melding som ikke betyr stort. Det som skiller Frliuftmeldingen fra denne er at det ikke er et stort investeringsprogram, at de ulike partiene faktisk i stor grad er enige (noen vil gå lenger). Videre at det ble iverksatt endringer i både forskrift og lover i tråd med meldingen. Hvis man da er ansatt i forvaltningen, har man da ikke en plikt til å sette seg inn i en slik melding? Forstå hva det innebærer og ikke minst drøfte sitt eget forslag opp mot dette? Er det urimelig? Jeg synes det er et minstekrav.
 9. Interessante utsagn fra en som har en moderator-oppgave, her har du mye å lære av @Sepeda. Selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i det han skrivere så respekterer jeg det.
 10. Jeg er godt kjent ned hva en stortingsmelding er, og jeg har også beskrevet en del om innholdet i denne tråden. Derfor må en se på både forarbeide og etterarbeidet med denne, og det er her dette utvalget svikter. I etterarbeidet kom forskriftsendringen, Markaloven som gjaldt i Oslo ble endret mm. At denne utredningen skal være grundig klarer jeg ikke å være med på når man synser, antar, hører selektivt på de man vil og ignorerer andre. Jeg har ingen problemer med å innestå for bruk av både Apartheid og diskriminering slik jeg skrev tidligere.
 11. Jeg har problemer med å kalle dette en særfordel med tanke på at dette kom som en konsekvens av Friluftsmeldingen, lagt fram av regjeringen. Den ble debattert på behørig vis og det ble tillagt ekstra elementer før votering før et samlet Storting vedtok den. Føringene i meldingen er å aktivisere befolkningen og være åpen for nye friluftsformer. Deretter kom forskriftsendringen Det jeg har problemer med er at forvaltningen ikke bryr seg om Stortingets føringer, men ser på det som et partsinnlegg. De har jo heller ikke endret restriksjonene mot sykling i nasjonalparker, ei heller i nye nasjonalparker og vi så hvordan Statsforvalteren prøvde å hindre idrett, fellesturer, elsykling og legge til rette for senere restriksjoner for sykling i Østmarka. Det ble fjernet før endelig vedtak.
 12. Det er helt riktig, og navnet er også ganske treffende ift. den siste biten av det egentlige segmentet. Dette er en svakhet med Strava og matching mot segmentet
 13. Jeg gleder meg til å se alle de gode (ikke-eksisterende) argumentene dine for den sammenligningen - så vær så snill kom med dem?
 14. La oss ikke glemme at Friluftsmeldingen, eller stortingsmelding nr 18 som den også heter var den som startet hele moroa her. I selve meldingen kan man ikke lese stort om tematikken, men både for- og etterarbeider var det som banet vei for dagens regulering. En aktivitet som gjennom dette ble gjort lovlig er ikke lenger en særfordel, det er en praksis når den er gitt uten forbehold. Trekkes den tilbake etter at folk brukt enorme summer er det svært ugreit, så enkelt som det. Hadde den aldri blitt tillatt så hadde det vært en helt annen sak.
 15. Det er i rettferdighetens navn greit å huske at lovgiver bevisst valgte å gjøre denne aktiviteten lovlig i 2017, noe som synes å ha fått mange hus forbi. Å trekke en slik tillatelse tilbake vil jeg kalle diskriminering.
×
×
 • Create New...