Gå til innhold

Lars-Erik

Medlem
  • Innlegg

    393
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Lars-Erik vant dagen sist 28. april

Lars-Erik hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Lars-Erik sine prestasjoner

Rutinert

Rutinert (9/14)

  • Veldig Populær
  • En Måned Gjennomført
  • Konstruktiv
  • Trådstarter
  • Bidragsyter

Nylige merker

292

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg er fan av SRAM AXS og Transmission, men hva med Flight Attendant, har det noe for seg? Noen som har selvopplevd erfaring? Er stisyklist, ferdes stort sett i Østmarka og Gressvik-marka og er litt nysgjerrig på om dette systemet har noe for seg? Har lest noen omtaler som er positive, men samtidig ser jeg at det er veldig få som faktisk selger sykler med dette på, og da særlig stisykler. Spesh har jo sitt "Brain" system, og ser at det nå brukes på XC orienterte sykler. Har SRAM laget et produkt som ikke markedet vil ha, og det kommer til å dø ut, forbli nisje, eller kommer det til å komme krypende på oss med tiden?
  2. Jeg liker meg best i Østmarka må sies. Hvis man ikke er hardcore #enduro, så får man veldig fin overveiende nedoverflyt fra toppen av Skullerudåsen og helt ned til vannverket. Det er omtrent 3 km og veldig, veldig bra. Litt flatt her og der, men det mener jeg det er verdt. Her er den kjørt: https://www.strava.com/activities/11255999927 Blir ofte at jeg velger den exiten ut. Her er det perler som "Newfoundland" og også parallellstien til Flyktningeruta som få vet om. Det finnes også et Strava-segment som heter noe a la "Jadda fin nedkjøring" som tar det samme, men minus "Newfoundland" ned til krysset hvor det gamle "Sæther"-skiltet står. og så kan man legge til nevnte sti parallelt med flyktningeruta ned til vannverket. Ellers synes jeg Sølvdobla Xpress er fin, og ikke minst en "snarvei" til Sandbakken, det er en sti som ble åpnet for 1,5 år siden omtrent, også et fint alternativt til Dødsbakken, de er ganske parallelle. På østsiden av Elvåga er det også et par snasne partier fra sånn ca. på høyde med Elpaso og sørover. Den ene følger bare blåstien nedover mot sørenden, den andre må man litt lenger øst for å nå, før også den går sørover, de møtes et godt stykke før Søndre Skytten.
  3. Jeg bruker Silky BigBoy og den er en fryd å bruke på den størrelse trær og for såvidt også større. Har blitt en del saging gjennom vinteren og hittil i vår som følge av naturens trolling. Nå ser jeg at det har dukket opp nye troll som går på to bein i Østmarka. Det er en evigvarende øvelse, de legger ut stokker, jeg fjerner. Hittil har jeg fjernet en 2-3 ganger siden snøen gikk. De skulle hatt buksevann, noe av det er potensielt farlig også.
  4. Føling i fjæra, her i Gressvik-marka ut mot ytre Oslofjord.
  5. EVO Elsykler er forhandler av Rotwild, men de har ikke noen med Pinion på sine sider. Konseptet er kult, men en ting jeg har lært meg er å ikke kjøpe uprøvd teknologi innen elmotor når en ser hvilke problemer selv de virkelig store har hatt når de introduserer nye modeller i markedet.
  6. Ingen erfaring med nevnte bakdempere, men mine dempere er «set and forget» på hhv Ripmo med X2 og Ripley med DPS.
  7. Ibis gjorde en mindre endring ifm. at de gikk til UDH. Da har f.eks Ripmo gått fra V2 til V2S, Ripley V4 til V4S. Eneste forskjell er endringen i bakramma for å støtte denne standarden, ellers er geometrien helt lik. Funksjonelt sett er det ingen forskjell med unntak av at en aldri kan sette Transmission på de som ikke har UDH.
  8. Det er litt fullt i min sykkelstall og jeg har både Ripmo V2 og Ripley V4 i toppspek hvorav nok minst en skal ut. Begge disse er like det som produseres i dag, med unntak av støtte for UDH. Begge er X01 AXS, begge har Reverb AXS (ene er splitter ny i eske, andre har hatt fullservice akkurat), begge har karbonrammer og karbonhjul med hhv. i9 Hydra og i9 Torch. Ripmoen har kun gått 1.100 km totalt, Ripley 3.200 km, og begge har ikke gått mer enn ca, 10 mil siden forrige demperservice. Ikke stort av bruksmerker eller annet på noen av disse, og de har vært lagret temperert når de ikke er i bruk. Kan også nedgradere fra Ibis S35 til 938 på hjulfronten om ønskelig. Begge er brukt i Oslomarka og Gressvikmarka som sitt primære nedslagsfelt. Om noen av de er av interesse så kan du jo ta kontakt.
  9. Enig, heller alltid ganske varmt vann på den når det er kaldt. Møkk som er frosset fast bare flyr av 👍 I tillegg er det ganske behagelig for fingrene også.
  10. Jeg bor i blokk, og til mitt bruk er en portabel sak helt perfekt. Trykket er også helt passe til formålet og det er mer enn nok til grundig rengjøring av en svært skitten stisykkel. Så det du innbiller stemmer ikke overens med mine 15 års erfaring med å ha en.
  11. Tipper at denne versjonen bruker vanlig kjede, trådstarter sier egentlig ikke noe om det er plain AXS (gen 1) eller om det er versjonen introdusert i fjor aka Transmission. (gen 2). Sistnevnte trenger flattop som igjen trenger resten av SRAM drivverket. Videre at giret og drivlinjen er synkronisert ift antall gir.
  12. Kjenner ikke landevei, men på sti er AXS gir og Shimano drivverk en fin kombo.
  13. 1. Ingen sensor på innsiden av kjedestaget, inklusive kabling og hull. Sensoren ligger i selve motoren 2. Ingenting på bremseskiva (enten spesialversjon med CL eller magnet som settes utenpå med 6-bolt. Du kan sette på hvilket hjul du vil 3. Verktøyløs endring fra ett hjulsett til ett annet PS, du ser den ved ventilen på bildet.
  14. Sånn den står på bildet, dvs med XT Trail pedaler, skjerm og ringeklokke veier den nærmere 24 kg i XL. Valgte 750 Wh batteriet som legger en kg på vekta vs 625. X2 bakdemperen er heller ingen lettvekter. Dekkene er sånn i midtsjiktet med en kilo’ish hver pluss guffe. Der er en Bosch CX Performance Line motor som yter 85 Nm og maks 600W på peak. Har det nyeste trådløse smartsystemet med hjulmagnet på ventilen og batteridisplay integrert i overrøret. Den er i praksis en M-LTD uten «Race» motor som jeg tenkte kan gi trøbbel om noe skulle oppstå. Det samt at det er GX vs XX
  15. En kan jo mistenke at tretthetsbrudd er utløsende årsak og da er det mulig å reklamere. Skjedde det samme for meg på et Enve hjulsett, på samme sted. Det sagt er deres garanti så bra at det ikke var noe å diskutere, de tok ansvaret umiddelbart. Hjulet ble bygd opp på nytt med nye eiker. Det sagt så kan eiker ryke av andre årsaker også, f.eks en lås som er i veien når noen flytter sykkelen uten at en er til stede, men en skulle jo tro den gikk ved nippelen da. med bare en ødelagt tenker jeg at jeg hadde fått tak i en tilsvarende selv og skiftet, det går mye raskere. Ryker en til så er årsaksforhold klart.
×
×
  • Opprett ny...