Gå til innhold

Lars-Erik

Medlem
  • Innlegg

    408
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av Lars-Erik

  1. Jeg klarer ikke helt å se at de skulle få mye hat dersom de faktisk sammenligner antall meter logget minimum er x% av segmentet (eks. 98%), de får mer hat av at folk får KOM/Topp 10 tider uten å ha deltatt som man burde. Strava har hatt en fin medlemsutvikling, men veksten avtar, noe som sjelden er en god sak. Siden topp-lister er en viktig sak i Strava, så er det tilsvarende viktig å opprettholde tillit, de skal jo liksom være for de som er opptatt av kvalitet og som er villige til å betale for tjenesten. Selv har deling av ruter med kompiser, samt oversikt over slitedeler på flere sykler blitt det viktigste på Strava, topp-tider er ikke så spennende lenger, men det er nå gøy når det klaffer.
  2. Det var ikke en snarvei på femti meter, det er kutt med ca. 50 meter, og har ikke GPSen noe punkt på denne veien bør man heller ikke plasseres der. Her går det oppover og det er også en tight sving, så 15 sekunder går det glatt. Alternativet er et helt greit sted å sykle, og rytteren har sikkert ikke prøvd å ta segmentet en gang, men har blitt plassert dit av elendige algoritmer fra Strava. En ser også helt klart på den røde streken at GPSen åpenbart har punkter i tverrforbindelsen. Den svarte streken følger selve segmentet, den røde er sporloggen som Strava i sin uendelige visdom har klart å få til å følge hele veien som den svarte streken. Det henger rett og slett ikke på greip.
  3. Jeg har over lenger tid hatt tre sykler i stallen, to Ibiser Ripley og Ripmo samt en Orbra Rise. Da har jeg vært satt opp for enhver anledning. Nå er alle ute av stallen og jeg er i ferd med å reetablere en stall Transmission girsystem. Pt. er det en Wild inne, en ganske grov sak, men siden den er elektrisk så gjør egentlig ikke det noe, det går like bra i alt slags terreng så da har Rise funnet sin erstatter. Jeg må si at fulleffekt syklene har blitt så bra nå at den føles like kvikk som Rise var, men den gir samtidig noe langt mer - dvs. en enda bedre all-rounder. Så var det analog-sykkel hvor behovet skal fylles, da kommer det til å bli en custom Occam SL, dvs. 140 mm foran og bak. I custom ligger det bla. annet at Fox DPS med lockout blir skiftet ut med Float X, mens jeg prøver å beholde Fox 34 i første omgang. Jeg tror at denne sykkelen vil ha kvikkheten til Ripley, men være litt grovere ift. utforkjøringer etc, Siden den er basert på SL så blir den også ganske lett. Dar har jeg gått fra 3 til 2 sykler og håper at ikke kløen etter n+1 kommer.....
  4. Jeg sykler både analogt og el, og jeg har ingen problemer med å flagge segmenter som er tatt med "feil" redskap hvis man driver og blander seg inn på topplister. Ligger man langt nede på lista så har det liten betydning. Som Garmin bruker er det lett å ha en profil for hver sykkel, så skjer all logging helt automagisk rett, en får både rett aktivitetstype og det lagres også på riktig sykkel så en får statistikk ift. bruk av dempere, bremseklosser, kjeder mm. Det sagt så er ikke akkurat Strava noe presisisjonsinstrument på segmentene sine. Ta f.eks "Brillefin bakvei" i Østmarka, der kan man kappe sånn 50 meter ish av den lange U-svingen og fremdeles plasserer Strava deg på segmentet. Med tanke på at segmentet ikke er lenger enn 300 meter totalt så rykker en jo godt oppover på listen. Det er ikke rytteren sin feil bare for å si det, men at ikke Strava gjør noe så basalt som å telle antall meter viser jo hvor lite dette er å stole på. Videre så har sluppet gjennom biler/motorsykler på rette strekninger, f.eks i Dronning Eufemias gate eller langs Frognerkilen. Skulle like å se den syklisten som klarer mer enn 100 km/t på flat asfalt, igjen så er algoritmene ganske så svake. På sti har vi jo grove sykler vs. gravelsykler, vi har barmark vs. snø som også gir totalt forskjellige forhold. I elsegmentet har vi lovlige sykler vs ulovlige mopeder, vi har laveffekt vs. fulleffekt - så verden er ikke rettferdig.
  5. Siden jeg synes risikoen er vel høy, så tar jeg bare den "snille" varianten som består av to deler, først der det retter seg ut etter svingen, da holder man på oversiden i noen få meter rundt et stort tre, så krysser man rett over og det går flere løp på venstre hånd nedover som alle er uproblematiske. Den første delen hender det jeg dropper, den andre tar jeg alltid.
  6. Jeg hadde ventet at de kom med noe vassere enn dette ja. Fint at den automatisk legger til og grupperer AXS-systemet ditt, men her er Garmin sin integrasjon også helt ok selv om det første gang er litt mer styr. Har man først lagt inn sensorene tar også Garmin automatisk dette med seg til neste enhet (eller om en gjør factory reset) selv om det ikke er like fint gruppert og data presenteres helt fint. Da blir det åpenbart å holde på den Garmin 1040 Solar som jeg allerede har. Hatt den i to år, første året var begredelig, da var den ikke i nærheten av det jeg hadde kjøpt både ift. sensorkrøll, syncetull og ikke minst kompassproblemer, men siste året har den vært fin og problemfri.
  7. Jeg tror ikke jeg helt forstår problemet nei, det jeg foreslo over er jo alle varianter som leder deg til starten av Blåbærstien. Man har i praksis bare igjen "pinglebakken", og den har fine spor på siden som overhodet ikke medfører hverken risiko eller bæring, men helt fin flyt. Når man står i bunnen av den kan man også dra sørover noen hundre meter og ta "Glemte sti" også hvis Sandbakken over f.eks Spinneren står på menyen. Her er rute som går over "Døden lur", returen fra Ødegården tilbake til Rustadsage ble på grus rett og slett fordi det ble mørkt litt tidligere enn tenkt, akkurat her drar jeg via Karismyr: https://www.strava.com/activities/11211919631
  8. Det finnes da fine ruter å sykle for å komme seg til Blåbærstiens start, Swahili er nevnt, men ingen favoritt hos meg siden det er en grus(om) vei dit. Jeg sykler heller 1) Døden på lur - ender opp i enden av Karismyr, 2) det nye "hemmelige" strekket som kommer ut rett før Smallvannsmåsan - og da er man jo nesten der. Dvs. start overfor Rundvann ca. ved kapellet - det er en sti som deler seg i to (den jeg mener er markert i rødt under, den som knekker ned retning Karismyr gjør at man slipper en klatring men da får man det ofte våte partiet retning Blåbærstien) eller 3) en eller annen variant som går over Karismyr-kloppene, f.eks "Gullfunnet".
  9. Neste generasjon Karoo er lansert, og som vanlig har DC Rainmaker gjort en grundig vurdering. Omtales mer som en evolusjon enn en revolusjon. Hadde håpet de skulle utfordre Garmin mer enn de faktisk gjør. https://www.dcrainmaker.com/2024/05/hammerhead-new-karoo-3-review-upgrade.html
  10. Det spørs jo helt hvordan du har vedlikeholdt den underveis. Hvis den står ute, ikke blitt rengjort etc, så kan levetiden bli svært kort. Tilsvarende hvilke materialer den har om det er syrefast stål eller noe annet. Har en BroilKing som nå er 7 år og som er mer eller mindre som ny hvor alle sentrale deler som er i kontakt med varme er laget i syrefast stål, samtidig har vi en Weber Q3000 som er 12 år og den tenker jeg snart skal få evig hvile. Førstnevnte lever i fuktig klima ved sjøen, men har fordelen av å stå inne om vinteren, sistnevnte står på terrassen i blokka og blir brukt året rundt. Det sagt så fikk vi oss en overraskelse da vi skiftet gassflaske på Weberen for en stund tilbake, da ville den ikke tenne - dvs. det kom ikke gass. Da viste det seg at Weber i sin visdom hadde laget en regulator som ikke fungerte med siste revisjon av gassflasker, stiften som skal åpne ventilen var for kort. Rett og slett et dårlig design som Weber prøvde å lage noe svada om at det "ikke var deres skyld" for å slippe reklamasjonsansvar. Kjøpte en ny regulator på Claes Ohlson og problemet var løst.
  11. Er ikke abonnent lenger, så jeg kan ikke svare. Og med "norske" mener du at de er testet på norske stier, eller om språket er norsk? Terrengsykkel testet vel sykler like gjerne i utlandet før. Ellers er det jo nok av internasjonale tester av el-sykler hvor Orbea er vurdert nøye. Orbea Wild: "Bike of the year 2024 (og 2023) i E-Mountainbike: https://ebike-mtb.com/en/orbea-wild-m-ltd-2024-review/?_gl=1*x438ri*_up*MQ..*_ga*MTc2MzI3NzMzOC4xNzE1NTg1ODg2*_ga_6XR6JQL7BD*MTcxNTU4NTg4Ni4xLjAuMTcxNTU4NTg4Ni42MC4wLjA.*_ga_5VCEX31SVV*MTcxNTU4NTg4Ni4xLjAuMTcxNTU4NTg4Ni4wLjAuMA.. Orbea Rise: Gen 2 er akkurat sluppet på markedet som 2025 modell, det er ganske mange tester der ute, men i Norge finnes det pt. kun en sykkel til utstilling hos Unaas og leveransene begynner ikke før til høsten. Her er en test av den: https://ebike-mtb.com/en/orbea-rise-2025-test/ Begge testene over er fra E-Mountainbike som jeg oppfatter har langt større ressurser enn Terrengsykkel, og som gjennomfører massetester av ulike sykler opp mot hverandre.
  12. Fargen som Sølvdobla Express har fått er lagt til av andre enn meg i ettertid og det skjedde etter en diskusjon her på forumet om hvilken farge den burde ha (Dødsbakken ble også splittet og fikk svart nederst), jeg har også tegnet stiene på østsiden som er opp mot Dødsbakken og de er som du ser kun stier. Så joda, det som plukkes rett opp som selve stien og navn kommer over til mtbmap.
  13. Jeg ser ikke helt at det ene utelukker det andre. Legger aktivt inn stier på OSM, og det er de stiene alle baserer seg på, være seg mtbmap eller Strava. Ser f.eks de stiene jeg tegnet inn sist er renderet på Strava for lengst, men ikke på mtbmap. Har også lastet de ned igjen fra frikart.no og lagt inn på min Garmin som rene OSM kart. Mtbmap er en tjeneste jeg aldri bruker må jeg tilstå, jeg kunne sikkert bidratt med å tagge «riktig», men jeg nøyer meg med at det blir dokumenter i OSM, noen ganger navngir jeg også stiene der som f.eks «Sølvdobla Express» og ikke på mtbmap. Strava Heatmap er også en tjeneste som er ok når en skal ut å finne nye stier som er farbare, der kommer alt annet til kort, bare for å ta er eksempel på når en kommersiell tjeneste har noe for seg.
  14. Ikke umiddelbart enig, veldig mange stier på mtbmap som ikke er navngitt, oppdateringsfrekvensen er ganske lav, det er ikke lett å kombinere sporlogger aktivt på en skjerm i kombinasjon med alle fargene mtbmap bruker. Å referere til kart og et utsnitt krever en del både av den som deler og av den som mottar.
  15. 12 girs systemer trenger å skifte kjede på 0,5%, går man over så er det som regel dårlig nytt for hele drivverket. Min erfaring med Shimano-kjeder er at de slites raskere enn SRAM alternativet, samme med resten av drivverket. Samtidig kan kostnadene være lavere, så det kommer ikke nødvendigvis dårligere ut. SLX-kjede har jeg opplevd til å vare godt under halvparten av X01 Eagle på samme sykkel. Dvs at den først hadde den en ren Shimano-drivlinje baert på mix SLX/XT som så ble konvertert til en ren X01 drivlinje. Det sagt så var 126 km på ett SLX kjede veldig lite, og med den målte kjedestrekket så er det også slitt for mye.
  16. Jeg er fan av SRAM AXS og Transmission, men hva med Flight Attendant, har det noe for seg? Noen som har selvopplevd erfaring? Er stisyklist, ferdes stort sett i Østmarka og Gressvik-marka og er litt nysgjerrig på om dette systemet har noe for seg? Har lest noen omtaler som er positive, men samtidig ser jeg at det er veldig få som faktisk selger sykler med dette på, og da særlig stisykler. Spesh har jo sitt "Brain" system, og ser at det nå brukes på XC orienterte sykler. Har SRAM laget et produkt som ikke markedet vil ha, og det kommer til å dø ut, forbli nisje, eller kommer det til å komme krypende på oss med tiden?
  17. Jeg liker meg best i Østmarka må sies. Hvis man ikke er hardcore #enduro, så får man veldig fin overveiende nedoverflyt fra toppen av Skullerudåsen og helt ned til vannverket. Det er omtrent 3 km og veldig, veldig bra. Litt flatt her og der, men det mener jeg det er verdt. Her er den kjørt: https://www.strava.com/activities/11255999927 Blir ofte at jeg velger den exiten ut. Her er det perler som "Newfoundland" og også parallellstien til Flyktningeruta som få vet om. Det finnes også et Strava-segment som heter noe a la "Jadda fin nedkjøring" som tar det samme, men minus "Newfoundland" ned til krysset hvor det gamle "Sæther"-skiltet står. og så kan man legge til nevnte sti parallelt med flyktningeruta ned til vannverket. Ellers synes jeg Sølvdobla Xpress er fin, og ikke minst en "snarvei" til Sandbakken, det er en sti som ble åpnet for 1,5 år siden omtrent, også et fint alternativt til Dødsbakken, de er ganske parallelle. På østsiden av Elvåga er det også et par snasne partier fra sånn ca. på høyde med Elpaso og sørover. Den ene følger bare blåstien nedover mot sørenden, den andre må man litt lenger øst for å nå, før også den går sørover, de møtes et godt stykke før Søndre Skytten.
  18. Jeg bruker Silky BigBoy og den er en fryd å bruke på den størrelse trær og for såvidt også større. Har blitt en del saging gjennom vinteren og hittil i vår som følge av naturens trolling. Nå ser jeg at det har dukket opp nye troll som går på to bein i Østmarka. Det er en evigvarende øvelse, de legger ut stokker, jeg fjerner. Hittil har jeg fjernet en 2-3 ganger siden snøen gikk. De skulle hatt buksevann, noe av det er potensielt farlig også.
  19. Føling i fjæra, her i Gressvik-marka ut mot ytre Oslofjord.
  20. EVO Elsykler er forhandler av Rotwild, men de har ikke noen med Pinion på sine sider. Konseptet er kult, men en ting jeg har lært meg er å ikke kjøpe uprøvd teknologi innen elmotor når en ser hvilke problemer selv de virkelig store har hatt når de introduserer nye modeller i markedet.
  21. Ingen erfaring med nevnte bakdempere, men mine dempere er «set and forget» på hhv Ripmo med X2 og Ripley med DPS.
  22. Ibis gjorde en mindre endring ifm. at de gikk til UDH. Da har f.eks Ripmo gått fra V2 til V2S, Ripley V4 til V4S. Eneste forskjell er endringen i bakramma for å støtte denne standarden, ellers er geometrien helt lik. Funksjonelt sett er det ingen forskjell med unntak av at en aldri kan sette Transmission på de som ikke har UDH.
  23. Det er litt fullt i min sykkelstall og jeg har både Ripmo V2 og Ripley V4 i toppspek hvorav nok minst en skal ut. Begge disse er like det som produseres i dag, med unntak av støtte for UDH. Begge er X01 AXS, begge har Reverb AXS (ene er splitter ny i eske, andre har hatt fullservice akkurat), begge har karbonrammer og karbonhjul med hhv. i9 Hydra og i9 Torch. Ripmoen har kun gått 1.100 km totalt, Ripley 3.200 km, og begge har ikke gått mer enn ca, 10 mil siden forrige demperservice. Ikke stort av bruksmerker eller annet på noen av disse, og de har vært lagret temperert når de ikke er i bruk. Kan også nedgradere fra Ibis S35 til 938 på hjulfronten om ønskelig. Begge er brukt i Oslomarka og Gressvikmarka som sitt primære nedslagsfelt. Om noen av de er av interesse så kan du jo ta kontakt.
  24. Enig, heller alltid ganske varmt vann på den når det er kaldt. Møkk som er frosset fast bare flyr av 👍 I tillegg er det ganske behagelig for fingrene også.
  25. Jeg bor i blokk, og til mitt bruk er en portabel sak helt perfekt. Trykket er også helt passe til formålet og det er mer enn nok til grundig rengjøring av en svært skitten stisykkel. Så det du innbiller stemmer ikke overens med mine 15 års erfaring med å ha en.
×
×
  • Opprett ny...