Jump to content

Hvem liker å rette hjul i Trondheim


Recommended Posts

Har prestert å få bakhjulet greit ute av sin opprinnelige snorretthet. Har normalt vært noe jeg syns har vært ganske enkelt å fikse tidligere. Nå er det derimot snakk om noe som er utenfor min komfortsone med verktøy jeg har for hånden i dag. Karbonfelg der den er god 1/5 av felgkanten og resten er helt på bærtur.

Prøvde litt enkel retting, men finner ikke noe som gir god effekt uten at jeg kødder det til for mye med eikespenningen. Vurderte en stund å bestille rettestativ og nytt spennmeter(?)(har en Ali-variant fra før, men det er i beste fall «konsistent inkonsistent» og jeg vet ikke hva jeg skal kalibrere mot for å få det til å gi meg gode verdier), men jeg har ingen ambisjoner om å fikse noe annet enn små/korte kast på egenhånd uansett og det har fungert veldig greit uten spesifikt utstyr.

Er det noen som har gode tips til verksted som liker å bygge eller rette hjul i Trondheim? Normalt prøver jeg å handle og bruke Sport Support til alt, men har ikke peiling på om de liker å fikse hjul. Unaas har nylig åpnet opp butikk her, kanskje de er gira på å fikse hjul? Hvis det betyr noe så er hjulet Zipp 303 Firecrest siste generasjon.

Sikkert en jobb alle kan gjøre, men hvis noen liker det ekstra godt tar jeg gjerne turen dit først som sist.

Link to comment
Share on other sites

Panda skrev (24 minutter siden):

Hva betaler dere for å rette opp hjul? Har et carbonhjul med kast selv, lurer på å kjøpe eikeverktøy og rette selv (første gang noensinne) eller sette det bort. 

Betalte 450 kr inkl. deler for å bytte eike på gravelfelg hos Brattørkaia forleden.

Link to comment
Share on other sites

Oslo Sportslager rettet opp et hjul med innvendige nipler for meg i vinter, samt kontroll av hjullager. Husker ikke prisen, men ikke noe jeg reagerte på. Men eikenøkkel er billigere.

Har forøvrig en memo til self som sier ikke kjøp hjul med interne nipler.

Link to comment
Share on other sites

Sykkelbua liker definitivt å rette hjul. Hjulet var ute av senter av ulik grad på begge sider og hadde antydning til et veldig lite høydekast før det ble levert inn.

For 400 kroner hentet jeg med glede et 100% perfekt hjul. Kort ventetid på verkstedtime var det også. Kommer til å bruke Sykkelbua igjen.

Edited by Fivestage
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Har et hjul hvor sentreringen endrer seg under turen. Lurte på å bruke sykkelen som rettestativ. Men for 400 kr og større sannsynlighet for et godt resultat er det fristende å sette det bort 🙂

Edited by York

- Syklister sist! - resultatet av Statens vegvesen sitt arbeid de siste 70 årene

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...